Sign in to follow this  
kruko

Tom60229 je novi Hearthstone šampion sveta!

Recommended Posts

2.png?fit=600%2C365

Dobili smo novog Hearthstone šampiona sveta – to je Tom60229 sa Tajvana!

U veoma uzbudljivom finalu, koje je na Twitchu gledalo oko 270 000 ljudi, Tom je pobedio američkog predstavnika Fr0zena, nakon potpunog preokreta, i tako zasluženo stigao do večne Hearthstone slave i osvojenih 250 000 dolara, koliko pripada pobedniku.

Finale je otvorio sjajan meč između Fr0zenovog Control Magea protiv Tomovog Jade Druida. Fr0zen je jedan od samo dva takmičara koji su poneli Magea na Svetsko prvenstvo, i bilo je uživanje gledati ga kako sjajno pilotira ovim potcenjenim špilom. Nakon puno preokreta i preživljavanja, uspeo je da uništi sve Jade Idole sa Skulking Geist i da zatim nekako preživi i praktično ostavi protivnika bez karata i preživi uz pomoć malog, ali veoma značajnog elementala, Arcane Artificer, koji ga je sklonio iznad Lethal dometa Druida.

Sledeću partiju Frozen je nastavio u istom stilu, osigurao je ranu kontrolu table sa Razakus Priestom protiv Tempo Roguea Toma, i uz pomoć dobre stare Northshire Cleric povukao dosta karata i praktično ubio bilo kakvu agresiju i tempo špila koji od tempa živi – Fr0zen povećava na 2-0, i na samo korak od titule šampiona sveta.

U tom trenutku se dešava i jedan mali gaf produkcije u Amsterdamu, koja je slučajno pustila komfete po bini, koje se lansiraju kada se proglašava pobednik. Publici i Fr0zenu je to bilo simpatično i smešno, ali ne i Tomu koji je nervozno skupljao i sklanjao papiriće sa stola i kompjutera na kome je igrao. Izgleda da je ovo i bio trenutak kada je Tom60229 rešio da neće tako lako predati turnir.

Preokret je počeo u meču između Tomovog Razakus Priesta i Jade Druida Fr0zena. Tom je poprilično liberalno koristio svoje AoE removale protiv Jade špila i delovalo je kao da su to ishitreni potezi, ali je zapravo uspeo veoma rano da ubije i očisti nekoliko osrednjih tabli protivnika. Iako je Frozen uspeo da dogura do skoro 60HP, on je istovremeno i ostao bez karata u ruci, dok je Tom zahvaljujući Lyra the Sunshard uspeo sebi da napuni ruku kartama, i Frozenu je ostalo samo da preda jer je znao da mu stiže neizbežni kraj, jer su i Raza i Anduin već bili odigrani, a bilo je puno karata za kombinovanje i burst.

Sledeći meč, između Jade Druida Fr0zena i Tempo Rogua Toma,  je bio veoma brz, ali i veoma zanimljiv. Tomu je Swashburglar dao Innervate, a u ruci je već imao Coin, Backstabe i Edwin VanCleef. Znajući da Fr0zen u špilu nema Hard Removal niti Silence, Tom je prepoznao da je prilika da ide na dobri stari turn 3 Yolo-Edwin, pa je odigrao Coin, Innervate, Southsea Deckhand,i na kraju Backstab na sopstvenog Deckhanda, da bi dobio 10/10 Edwina na koga Fr0zen nema odgovor. Edwin je uspeo da udari dva puta pre nego što je ubijen, što je bilo dovoljno da Tom u petom potezu završi partiju sa Leeroyjem, koji mu je bio u ruci. Rezultat 2-2, i meč ulazi u poslednji, peti meč, kako i dolikuje velikom finalu.

A poslednji meč u HCT 2017, nekako i simbolično, bio je mirror meč jednog od najomraženijih špilova poslednjih godinu dana, Jade Druid na Jade Druida. Fr0zen je igrao zanimljiv build koj je uključivao i Violet Teacher paket sa nešto više jeftinih spellova, dok je Tom igrao klasičnijeg Jadea. Čini se da je odlučujući trenutak bio već u muliganu, kada je Tom odlučio da zadrži u ruci Ultimate Infestation, dok ga je Fr0zen odbacio. Od samog starta Tomu je sve išlo na ruku, i dobar Ramp i bolje skaliranje Jadeova, dok je Fr0zen stalno kaskao, tako da se praktično već oko 6-7 poteza videlo u kom pravcu ide partija. Na kraju, iako na skoro 50HP, Fr0zen uviđa da je gotovo jer sa druge strane ima 8/8 i 9/9 Jade, te rezignirano predaje partiju i ostalo mu je samo da ustane i čestita protivniku.

Tom60229 je tako postao prvi igrač iz regiona Azija-Pacifik koji je poneo titulu šampiona sveta, nakon Amerikanca, Šveđanina i Rusa. Mi mu čestitamo na zasluženoj tituli i osvojenom novcu!

Pročitajte na sajtu


Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this