Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
Lucky

Dota 2 – ESL diskvalifikovo Optic Gaming i Animal Planet

Recommended Posts

pj-salt.jpg?fit=600%2C354

Kvalifikacije za ESL Katowice su u sjevernoameričkoj regiji počele krajnje neočekivano. Dva favorita za mjesto na ovom Majoru su diskvalifikovana zbog kašnjenja.

Problem je nastao jer su navedene ekipe u međusobnom duelu odlučivale finalistu kvalifikacija za PGL Bukurešt. Meč je potrajao tri mape i obje ekipe su, prema riječima admina ESL-a, kasnile po 35 minuta na svoje mečeve sa VGJ.Storm (Animal Planet) i Carlton Sport Club (Optic Gaming).

Ovim su “zaradile” poraz u svojim mečevima i ispale iz daljeg toka kvalifikacija, sa obzirom na to da je kostur kvalifikacija za ESL Katowice single elimination.

esl-katowice.png?resize=600%2C315

Vidno razočarani, igrači obje ekipe su osule paljbu na admine putem svojih Twitter naloga. Najglasniji su, naravno, bili Peter “PPD” Dager, kapiten Optica, te David “Moonmeander” Tan, igrač ekipe Animal Planet.

Nakon što su igrači digli prašinu, ESL admini su došli da stišaju strasti i objasne pravila po kojim su se vodili i koja su dovela do ovakvog ishoda. Ulrich “TheflyingDJ” Schulze je takođe putem svog Twittera pokušao da objasni situaciju, dok je direktor turnira Jonas “bsl” Vikan na Redditu iznio činjenice i pravila turnira.

Iako su admini odlučni u namjeri da pronađu najbolje rešenje trenutne situacije, šanse da će OG i AP dobiti drugu šansu u kvalifikacijama za treći Major u 2018. godini su veoma male.

monkasad.jpg?resize=480%2C360

Dota zajednica je podijeljena po ovom pitanju, ali se čini da preovladava mišljenje da su admini donijeli pravu odluku, te da ekipe moraju posvetiti više pažnje terminima, kao i poštovanju istih.

Ovo nije prvi slučaj u ovogodišnjem Dota Pro Circuitu. Podsjećanja radi, nedavno završeni Captains Draft je u evropskim kvalifikacijama imao gotovo identičnu situaciju.

Ekipe Hell Raisers i Mid or Feed su svoj međusobni duel izgubili(?!), i pali u donji dio kostura, a sve zbog sukoba termina sa The Summit 8 kvalifikacijama.

Valve je još uvijek neutralan po pitanju sukobljavanja termina, ali se očekuje i njihov glas, ukoliko se ovakvi slučajevi nastave.

 

Pročitajte više na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this