Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
Lucky

Dota 2 dobija novog heroja?

Recommended Posts

Mars.jpg?fit=480%2C480

Nesrećni patch koji je sinoć izašao za Dota 2 je izazvao mnogo emocija i šuškanja. Za početak, razljutio je mnoge zbog serije bugova koja je omela noćne ptice i američke igrače u igranju (bugovi su većinom ispeglani do sada) a opštu Dota 2 publiku je naterao na spekulacije jer je Valveu pobeglo nekoliko fajlova koji sugerišu da Dota 2 uskoro dobija novog heroja.

Da li je ovaj leak slučajan ili nameran, po dobrom starom Valve protokolu, ne znamo i ne zanima nas. Ono što nas više zanima je novi potencijalni heroj, ovoga puta sa radnim imenom “Mars” po grčkom bogu rata.

Da nas u igri očekuje pravi hoplit ili falangit govore dve ikonice i jedna animacija spella koji će možda krasiti novog heroja a koje vidimo ispod:

Mars-icons.png?resize=820%2C413

Tu je i animacija gorepomenute falange:

Mars-ability.jpg?resize=820%2C461

Nepotrebno je reći da su ikonice i animacija totalno nedovršeni, čak šta više ružni, ali to su sve radne verzije budućeg heroja. Sa obzirom da Valve ali ni sama DotA iz WCIII od početka nisu imali prevelike vizualne sličnosti sa istorijskim ratnicima, ostaje da se vidi kakvom će modelu Valve pripisati ulogu heroja koji se služi metodama grčkih falangita i hoplita.

League of Legends i Heroes of the Storm koji su pre same Dota 2 koristili ideje iza nikad objavljenih WCIII DotA heroja su već implementirali neke faktore koje vidimo ovde, specifično kroz tri heroja. Cassia iz Heroes of the Storm ima “Fend” koji je u suštini tehnika ubadanja protivnika držeći koplje underarm, a identičan je i Heartseeker Strike koji poseduje Pantheon iz League of Legends.

Click to view slideshow.

Ipak, ovakve animacije i mehanika spella su nedavno dodati na poslednjem heroju koji je dodat u igru, Pangolieru, u vidu “Swashbuckle” pa će možda ovaj spell pre podsećati na jedan drugi ability iz LoL-a, Azirov Emperor’s Divide.

Azir-emp-divide.jpg?resize=820%2C302

Kako god bilo, Dota 2 je poznata da uvek donosi nove ideje i mehanike, pa ćemo videti kakav će zaista biti koncept heroja pod kodnim imenom Mars. Da li Zevs dobija bogovsku konkurenciju?

Pročitajte više na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

dota odavno nije dota,prodali su je iz valvea odavno zbog para pa mi je i drago sto je sve manji broj ljudi igra...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle par meseci kolebanja, moj čitav friends list opet igra Dotu zadnja 2 meseca tako da ne znam o čemu govoriš :) A to pokazuju i brojevi sa Steama :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kod mene polovina vise ne igra,a dota vec dugo nije ni blizu milion igraca i u padu je poslednjih godinu/dve...ja licno odigram jednu do dve partije nedeljno ali ono,bez ikakvog motiva,volje i htenja,igra je jednostavno ocaj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this