Jump to content

HARDWARE: HyperX Alloy Elite


Zwerko

Recommended Posts

hx-features-keyboard-Alloy-Elite-us.jpg?

Kada smo se susreli sa prvom HyperX mehaničkom gejming tastaturom mogli smo da zaključimo da su išli idejom „manje je bolje“ i minimalizmom se obratili određenoj populaciji. Međutim šta je sa onima koji žele nešto više, nešto ekskluzivnije? Za njih je napravljena HyperX Alloy Elite.

Aluminijum u fokusu

Kao što i sam naziv kaže i ova tastatura je dizajnirana oko jednostavnog koncepta aluminijumske ploče na kojoj se nalaze tasteri. Samim tim iako u domenu mehaničkih tastatura dosta tanak model Alloy Elite izgleda jako masivno, kvalitetno i robusno. I ovde HyperX zadržava samo crveno LED osvetljenje tastera ali sada postoje različite opcije za njegovo podešavanje. Zanimljivo je primetiti da se nisu opredelili za podešavanje preko nekog softvera već se sve radi na samoj tastaturi što donekle pojednostavljuje najčešća podešavanja. Osim posebnih tastera za osvetljenje tu su i multimedijalni tasteri za kontrolu zvuka ali i nešto što sve češće srećemo i što nas jako raduje – sa strane je analogni točkić za podešavanje jačine zvuka. Pogotovu je na ovom modelu on nekako na idealnom mestu sa strane pa ga vrlo lako koristite palcem desne ruke. Još jedna stvar koju itekako pozdravljamo jeste što sada postoji takozvani palm rest koji se može i skinuti ukoliko vam ne treba. Ipak od odličnog je materijala sa zanimljivom teksturom tako da daje jako lep osećaj prilikom dužeg kucanja.

hx-product-keyboard-alloy-elite-1-us-str

Donekle je iznenađenje debljina USB kabla koji koristi tastatura, nekako deluje da iako je končanog tipa je bar tri puta deblji od normalnog. To se međutim opravdava činjenicom da se na njegovom kraju nalazi dva USB konektora, jedan za povezivanje tastature a drugi za korišćenje i napajanje pass-through USB porta na samom uređaju. Možda je mala zamerka što je dostupan samo jedan dodatni USB port, ali sa druge strane on je potpuno funkcionalan u smislu napajanja tako da ga možete koristiti za dopunu baterija na mobilnom telefonu, džojpedu ili nekom trećem uređaju što je zaista veliki plus.

hx-product-keyboard-alloyelite-na-3-keys

Klasika – Cherry MX Red tasteri

HyperX Alloy Elite vam daje mogućnost da birate koji ćete tip poznatih Cherry MX mehaničkih tastera koristiti i to između Braon, Crvenih i Plavih. Nama je na test stigla opcija sa Crvenim tasterima koji bi i trebalo da su najbolji za gejming, dok su plavi najbolji za one koji više kucaju a braon su negde između.

hx-product-keyboard-alloyelite-na-2-rest

Sve u svemu kucanje na ovoj tastaturi je pravi užitak i zaista možete da osetite sve prednosti mehaničkih tastera, pogotovu što su isti nekako optimalno izdignuti i razdvojeni, za nekoga ko jako dugo kuca na PC računarima je teško naći zamerku pristupu koji je iskoristio HyperX.

Za gejming je dodatno dobra stvar postojanje takozvanog game mode tastera koji isključuje Windows tastere koji bi vam mogli smetati u žaru borbe. Tu su još i tasteri za podešavanje tipa osvetljenja kao i jačine, a njihovom kombinacijom se dobija odgovarajući efekat. Interesantno je da se svetlo od tastera oslikava na aluminijumskoj ploči koja je osnova tastature što joj daje lep vizuelni efekat. Tome doprinosi i veliki crvena svetleća traka koja je vrhunski dizajnerski detalj. Nekako se na taj ceo dizajn jako lepo nadopunjuje i prosvetljeni HyperX logo koji se nalazi po sredini tastera razmaknice.

hx-product-keyboard-alloyelite-na-5-angl

Zaključak

HyperX Alloy Elite jeste tastatura koja ima više opcija da ponudi od Alloy FPS modela – tu je odmor za dlanove, više modova podešavanja osvetljenja, dodatni USB port i multimedijalni tasteri sa podešavanjem jačine zvuka. Ipak, kada pogledamo u osnovi ovo je vrlo slična tastatura sa nešto više šminke. Dobra stvar je što iako ova tastatura u nazivu ima „elite“ dva modela i nisu toliko različita pa samo ostaje na kupcu da odredi šta mu je bitno. Suštinski se radi o dve vrlo slične, i u krajnjem slučaju vrlo dobre mehaničke tastature. Deluje da HyperX postaje sve ozbiljniji igrač na polju gejming periferija jer praktično da nema njihovog uređaja koji smo probali a da nam se nije svideo, nadajmo se da će tako i nastaviti.

 

Model HyperX Alloy Elite
Tip Mehanička tastatura
Tasteri Cherry MX Red
Dodatno Anti-ghosting, crveno osvetljenje, aluminijumski ram, USB port, multimedijalni tasteri, dodatne kapice za FPS tastere

 

Pročitajte više na sajtu

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...