Sign in to follow this  
kruko

Lavvek pobedom nad šampionom RUR HS Lige uzeo titulu na Games.CON 2017

Recommended Posts

lavvek.jpg?fit=449%2C480

Poslednji dan u okviru RUR Blizzard Arene na Games.CON 2017 festivalu bio je rezervisan za WarCraft 3 i Hearthstone.

Za mesto na Hearthstone turniru tražila se karta više, jer je turnir bio ograničen na 64 igrača, a interesovanje je bilo ogromno. Događaj i grupna faza su startovali od ranog jutra, gde se igrao GSL sistem sa 16 grupa i po 4 igrača u njima.

Nakon proprilično efikasne i brze grupne faze, igrači su ušli u top 32 plej-of, gde su imali oko 2 sata odmora pre početka. Počev od osmine finala, igrači su imali pravo na uvid u deck liste svojih protivnika.

Na turniru, u još uvek svežoj Kobolds and Catacombs meti, su dominirali Cube Warlock, Secret Mage, Razakus Priest, Aggro Murloc Paladin, Tempo Rogue, Face Hunter, Zoo i Dragon Priest.

Svakako je zvezda dana bio Cube Warlock, kao jedan od ubedljivo najdominantnijih špilova turnira, koji je i našem pobedniku praktično doneo titulu.

DSC_0318.jpg?resize=820%2C547

Na kraju su do velikog finala stigli hrvatski igrač Lavvek iz tima Ancestral, i Broda, ovogodišnji šampion RUR Hearthstone Lige. I jedan i drugi igrač su dali najbolje partije na turniru, igrali veoma promišljeno i pažljivo, te su se potpuno zasluženo našli u velikom finalu.

Poneli su gotovo identične deck liste, tu su bili Tempo Rogue, Razakus Priest i Cube Warlock, ali ono gde su im se putevi rastali je bila četvrta lista, Brodin Jade Druid, a Lavvekov Murloc Paladin. Upravo će Jade Druid Brodi doći glave, iako je ovo uglavnom bio špil koji su mu banovali u ranijim fazama. Podsećamo, veliko finale  je bilo bo7, i sva četiri špila su morala odneti pobedu, nije bilo banovanja u finalu.

Najpre je Broda poneo 2-0, pobedom u Priest Mirroru i sa Tempo Rogueom, i činilo se da će šampipon RUR HS Lige odneti još jednu veliku titulu, dok je Lavvek krenuo da postaje nervozan i pravi par misplejeva. Ipak, Luka (Lavvek) je uspeo da konsoliduje svoje misli i vrati se u igru i čak preokrene na 3-2, no Broda uspeva da izjednači sa svojim Cube Lokom kada mu je guldan samonovao čak 3 Doomguarda za Lethal.

Poslednji meč je bio Razakus Priest Lavveka protiv Jade Druida Brode. Lavvek nije imao tech u svom špilu, ali je ogroman broj board clearova omogućio Lavveku da potpuno preuzme kontrolu table i lagano privede partiju kraju Burst kombom, jer su se delovi slagalice pojavljivali onako kako trebaju, Raza, pa Anduin pa Velen.

Tako je Lavvek osvojio veliku titulu u RUR Blizzard Areni na Games.CON 2017 festivalu i nagradni ček na 300 evra, dok je drugplasiranom Brodi pripalo 100 evra.

Mi čestitamo finalistima i zahvaljujemo se svim učesnicima na njihovom prisustvu i fer-pleju, nadamo se da je svima bilo zabavno i naravno, vidimo se uskoro opet na nekom novom velikom LAN događaju.

 

Pročitajte na sajtu


Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this