Jump to content

Rad u Kini


dNte

Recommended Posts

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On 11/28/2017 at 10:51 PM, togFU said:

mene ovo zaista zanima, koja je fora? :D

Pored tebe na času sedi 100-procentni Kinez koji je full-fledged profesor engleskog jezika i prevodi im tvoje reči na kineski. Not even kidding.

Kinezi hoce belce. Sand i regular nigeri UK i USA rodjeni mogu da ga dunu kao profesori engleskog tamo zbog boje koze.

Link to comment
Share on other sites

Njima je poenta da je njihov izgovor engleskog jako loš i zato se lože da dovedu "native english speakers" da budu profesori engleskog da bi deca učila od nekoga ko zapravo normalno priča. Samim tim taj profesor engleskog koji sedi tu verovatno može sve da prevede ali generalno govori jako loše. E sad to što oni primaju srbe da predaju koji znaju engleski ovako i onako je druga priča :)

U Južnoj Koreji bukvalno gledaju da moraju da budu native iz zemalja gde je engleski zvanični jezik, i fakat sve koje sam video su belci - amerikanci, englezi, australijanci i slično. Da li veruju da su samo belci pravi englezi ne znam, ali tako stoje stvari :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

A mozete se i omrsiti - dok sam ziveo u pekingu, najveca zvezda i stalno na tv je bio kanadjanin koji je dosao da uci kineski/predaje engleski, ali je masterovao kineski neverovatno. Mislim da se davio u vaginama.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dashan

Al stvarno je fenomenalno pricao (i dalje prica) kineski, neverovatno. Zato su me i savetovali ako te neki kinez pita odakle si samo govori "ća-na-da"

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, G!!! said:

kinezima je izgovor engleskog jadan ako nisu krenuli da ga uce jos u vrticu, tako su bar meni objasnili tamo, inace engleski uce ove novije generacije kao sasvim redovna stvar

ja ovo što sam imao prilike da primetim među mladom generacijom kineza kojima tehnologija nije strana, engleski i dalje jeste.

Link to comment
Share on other sites

On 11/17/2017 at 9:56 PM, Zwerko said:

Pošalji PM članu mrHE, mislim da je on otišao na istu foru a povremeno posećuje forum a možda i čita taj mail koji mu je vezan za nalog. 

Prati on forum cini mi se na redovnijim osnovama. Trenutno je dosao malo kuci, kad se vidimo opet ovih dana, prenecu mu da baci pogled na rur, ako bude bio u mogucnosti (i nasao vreme). Ako izuzmemo dva puta sto je svracao kuci - dve i kusur godine je vec tamo i stvarno je zadovoljan covek.

ubij jednog - ubica si;

ubij hiljadu - vojskovodja si;

ubij milion - drzavnik si.

A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

NN 4ever

Link to comment
Share on other sites

Potvrdjujem. Ima likova iz britanije koji kad ti kucaju poruku na wechat treba ti 2h da desifrujes sta su hteli da kazu koliko su nepismeni. Ali eto i takav sljam koji ne zna svoj maternji jezik ovde vazi za profesore.

10 hours ago, mohr said:

odavno sam planirao da se oprobam tamo bar na 6 meseci ali isuvise sam izbirljiv kad je hrana u pitanju :D,bez problema se nalazi posao ako znate engleski,ne bi verovali ko sve predaje tamo,bukvalno natucuju engleski ali eto,i to je dovoljno...

Nije bas TAKO lako naci posao sad, malo su se promenile stvari jer je doso bas puno stranaca. I to bas puno. Ali je opet daleko lakse nego u srbiji. O kinti da ne pricamo. oko 2k jura je neki minimum koji stranci imaju nevezano za struku a za zivot ti treba mozda pola od toga ako ces da se bahatis sa hranom. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...