Jump to content

Haitani je Ultimate Fighting Arena šampion


rur_bot

Recommended Posts

ultimate-fighting-arena-2017-results.jpg

Završen je i prvi Premier CPT turnir u Evropi i poslednji dan nije nimalo razočarao. Viđene su sjajne partije, ali i dosta iznenađenja, što prijatnih tako i razočaravajućih rezultata.

Najveće razočarenje svakako predstavlja učinak evropskih takmičara jer, naime, nijedan od njih nije uspeo da pobedi u svojim mečevima što je dovelo do toga da se nijedan od njih nije našao među osam najboljih, uključujući i Phenoma i Luffya od kojih se najviše očekivalo.

Što se tiče prijatnih iznenađenja, njih ima nekoliko. Počećemo sa pohvalom korejskih predstavnika koji su morali na samom početku da igraju jedan protiv drugog. U tom meču Verloren je dobio Savea sa 2-0, ali Save nema zbog čega da bude razočaran jer se odlično pokazao na svom prvom turniru ovog statusa i zajedno sa FChampom je pokazao da Dhalsim itekako može da bude ubojit u rukama pravog igrača. Verloren, sa druge strane, nastavlja sa solidnim rezultatima nakon 7. mesta na Final Roundu osvojivši 5. mesto ovde. Verloren je posle Savea uspeo da savlada još jednog renomiranog Cammy igrača u vidu Kazunoka, ali je poklekao pred Haitanijem izgubivši sa 3-1. Za pohvalu je i Xiao Bao koji je na svom prvom većem inostranom turniru uspeo da osvoji 7. mesto izgubivši prvo od Itazana, a potom i od svog zemljaka Gamerbeea.

Možda i najveće iznenađenje turnira predstavlja FChamp koji uprkos statusu vrhunskog street figher i marvel vs capcom igrača ne beleži sjajne rezultate već neko vreme. Ako se dovede u vezu i to da se Dhalsim ne smatra za najjačeg lika vidi se zašto mu je malo ko davao šanse za značajniji rezultat, ali FChamp nije mario za to. Istina, imao je i malo sreće pošto je izbegao sve najgore mečeve do samog finala. Nakon sjajnog prvog dana FChamp je prilično sigurno savladao i Tokida sa 3-1 da bi ušao u finale gornjeg žreba gde ga je čekao Itazan. Meč se sveo na to da je FChamp gotovo celu rundu držao Itazanovog Zangiefa na distanci da bi ovaj konačno uspeo da mu priđe i da ga razbaca okolo. Tako su se i smenjivale runde do pobede Itazana rezultatom 3-2. U donjem žrebu ga je sačekao Haitani sa Necallijem, meč koga se i najviše plašio. Ipak, sjajno je počeo meč, ali je i Haitani imao pogrešan pristup jer je pokušavao da ga dobije na Necallijev ground pound što je FChamp neutralisao u potpunosti. FChamp je tako brzo stigao do 2-0, a čak je imao i set poen i bukvalno piksel ga je delio od velikog finala, ali ispostaviće se da je ipak bio za piksel predaleko (9:09).

Haitani kao da se probudio tada i počeo je da igra znatno agresivnije i znatno više da primenjuje standing HK da bi prosto potkačio FChampa i u tom stilu je i nastavio do konačne pobede od 3-2.

Pričali smo juče upravo o tome kako Itazan i Haitani imaju običaj da sjajno odigraju tokom prvog dana, ali da nisu u stanju da stvari privedu kraju drugog. Zaista, tokom celog turnira su upravo njih dvojica delovali najimpresivnije i ovoga puta su opravdali uloge favorita pošto su se obojica našli u samom finalu. Najpre, u meču top8 faze Itazan je dobio rezultatom 3-1 nakon čega je Haitani morao da se bori kroz donji žreb ne bi li stigao do finala. Itazan je uz manju neizvesnost obezbedio sebi završnicu, dok je Haitani na momente delovao prilično ranjivo, naročito kada je gubio 2-0 od FChampa koji je bio na rundu od trijumfa. U tom momentu se nešto prelomilo u Haitaniju i zverskom igrom je nanizao čak 9(!) pobeda, 3 protiv FChampa za preokret od 3-2 i potom svih 6 partija protiv Itazana jer je morao da resetuje žreb. Itazan je bio potpuno nemoćan protiv Haitanija. Svaki put kada bi pokušao parry od Zangiefa Haitani bi ga kaznio superom, a svaki skok bio bio dočekan. Čak i kada bi uspeo da baci Haitanija sa SPDom Haitani bi uspeo da se izvuče što nikome drugom nije pošlo za rukom. Na kraju Haitani odlazi kući sa 400 CPT poena dok Itazan mora da se zadovolji sa 250. Ovde možete videti plasman učesnika top16 faze kao i raspored bodova.

UFAtop16.jpg?resize=600%2C422

Može se reći da je prvi premier CPT turnir u Evropi bio više nego uspešan, a sada ostaje da vidimo da li će Haitani nastaviti u ovom stilu i da li će se Evropa osvetiti za ovaj neuspeh, a ispod možete odgledati sva 4 sata top16 faze.

Izvor: capcomprotour

Pročitajte na sajtu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...