Get Adobe Flash player
Bash

Promene u deckovima

Recommended Posts

Dragi Hearthstoneovci,

S obzirom da je vecina paznje usmerena na nove karte koje dolaze u novoj expanziji, moj fokus a ujedno i glavna tema ovog posta  je na karte koje u godini Mamuta odlaze iz standard u wild mode,znaci kratka analiza deckova koji  ce biti oslabljeni a koji nece ( mnogo ).

1) Pirate Warrior :  Cini se deck koji ce pretrpeti najmanje promena jer odlaze samo Sir Finley i Bash ( koji cak i ne koriste svi ) tako da je ovaj deck gotovo nepromenjen. Zbog toga ce pirate warriori  i u un'goru nastaviti da nas maltretiraju sa face taktikom. ( which sux )

2) Jade Shaman:  Ovaj deck gubi podosta karata pa ce tako ostati bez svog cancer openera ( Tunnel Trog + Totem Golem a bice primetan i odlazak Healing Wave-a koji je neretko bio spas od aggro deckova. Jade mehaniku ce najvise pogoditi izostanak Branna Bronzebeard-a koji je prestavljao znacajan kombo, a hall of fame nam nazalost odnosi i Azure Drake-ove.

3) Reno Warlock: Po svemu sudeci,ovaj deck ce prestati da postoji. Pored odlaska Reno Jacksona, na cemu se ovaj deck i bazira, nema vise ni Branna koji je cinio znacajan kombo sa Kazakusom a nestace i Imp Gang Boss, Emperor Thaurissan, Demonwrath , Dark Peddler i Refreshment Vendor. Jednostavno previse da bi deck opstao jer adekvatnih zamena nema.

4) Dragon Priest:  Ovom decku se takodje ne pise dobro jer gubi 4 kljucne karte : Twillight Whelp, Wyrmrest Agent, Blackwing Corruptor i Twillight Guardian. Ipak,neke karte u sledecoj expanziji nagovestavaju da mogu biti adekvatna zamena tako da ostaje da se vidi kako ce se popuniti ova znacajna praznina. Takodje,i u ovom decku je osetan gubitak Branna i Azure Drake-a.

5) Reno Mage:  Slicno Reno Warlocku, i u ovom decku ce podosta " duvati promaja". Odlaze vec pominjani Reno Jackson, Brann, Emperor Thaurissan a i neke njegove takodje prilicno standardne karte kao sto su Forgotten Torch, Arcane Blast i Ethereal Conjurer. No,videcemo da li ce neka nova verzija ovog mage builda " emergovati "....

6) Miracle Rogue: Lepe vesti za igrace ovog builda su da odlaze samo 2 karte: Standardni Tomb Pillager i Azure Drake, sto ce najvise ostetiti njihov card draw i spell dmg. Tu je i Conceal koji ide u hall of fame. Nevertheless, ovo su premale promene da adekvatne zamene ne budu pronadjene. a dodatnu motivaciju ce im predstavljati i igranje na novom heroju - Maiev Shadowsongu koji ce svi dobiti na samom pocetku expanzije. ( za 10 dobijenih partija )

7) Zoo Warlock : Pored vec pominjanog Dark Peddler-a i Imp Gang Boss-a koji odlaze, i koji ce svakako bar malo poremetiti igrace ovog builda, dodatni slag na torti je i  gubitak Power Owerwhelming-a . Ali,posto je u mean street doslo dosta novih karata za ovaj build,zoo lock bez problema opstaje. da nas i dalje maltretira.

8) Dragon Warrior:   I ovde imamo veoma solidan gubitak karata. Odlazi Draconid Crusher , znacajni opener Alextraza's Champion i vec pominjani Blackwing Corruptor. Uz arivederchi rezervisano i za Twillight Guardian-a i Azure Drake-a  ostaje upitno koliko ce ovaj deck opstati. Ja mislim da nece.

9) Tempo Mage:  Najveci " cripple" za ovaj deck ce biti odlazak nekih jeftinih karata na cemu se ovaj deck bazirao. Medju prvima tu je Arcane Blast , zatim Forgotten Torch kao i annoying Flamewaker -a - ciji odlazak je prakticno nenadoknadiv jer je u sinergiji sa arcane missales i mirror image cinio cuda u ovom decku i neretko bio win karta. Ima li zamena? ostaje da se vidi...

Ovde naravno nisu obuhvaceni svi deckovi,ali mislim da sam pokrio one najvaznije. Veliki pozdrav za sve:))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now