Jump to content

Zabrana teabaginga na Killer Instinct World Cup je trolovanje


rur_bot

Recommended Posts

fgc_KI.png?fit=600%2C337

Juče je odjeknula vest u FGC komuni da je na Killer Instinct World Cup turniru zabranjeno omalovažavanje protivnika putem teabaging. U objavi koja je kasnije usledila od strane Brendona Aleksandra koji je organizator pomenutog turnira, ovo pravilo je postojalo 2016 godine ali nije striktno poštovano niti kažnjavano.

 

KI News: “Tea Bagging” banned for KIWC enforced with ban from ALL KIWC events for 2017 season. @TheKeits @XboxViking @rukizzel @XboxViking

— ISM|Rotendo @Frosty (@usmc_rotendo) January 23, 2017

 

Vest je uzburkala javnost zbog toga što je turniru došlo do nesuglasica između dva takmičara povodom pomenutog omalovažavanja. Situacija je eskalirala do tačke da su igrači otvoreno pretili jedan drugom. Organizator Killer Instinct World Cup turnira je kasnije objavio da je vest o zabrani ovog poteza u stvari trolovanje i da neće zabraniti teabaging ali da neće tolerisati bilo koju vrstu verbalnih i fizičkih pretnji.

Da pojasnimo, teabaging predstavlja akciju koji jedan igrač izvodi sa svojim karakterom tako što stane iznad glave oborenog protivnika i rapidno izvodi čučanj komandu. Iako je ova vrsta omalovažavanj protivnika najpopularnija u pucačinama, primetna je i u borilačkim igrama a ponajviše u Killer Instinct. To je zato što igrač koji pobeđuje može da se pomera između rundi i izvodi ovaj potez nad protivnikom.

NFL je uveo penale za preterano slavljene posle pogotka još 1984 godine, a pravila su pooštrena 2006. U tenisu igrač može biti opomenut za bacanje reketa ili divljačko ponašanje sa lopticom. Sa druge strane, omalovažavanje i provociranje protivnika u esportu, a najviše u borilačkim igrama, je duboko ukorenjeno. Ono potiče još iz vremena (koje je u nekim delovima sveta još uvek popularno) arkadnih mašina, odakle su ove igre i potekle. Ovakvo ponašanje se smatra delom psihološkog rata između dva igrača.

Pročitajte na sajtu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Jedna od stvari koja je mene uvek privacila fajterima jeste to medjusobno prozivanje, ali nikada zlonamerno. Iako sam teabag nije nesto narocito kreativan nacin da pokazes nekome koliki si baja, sa postepenim uplivom e-sportsa u fajtere ne mogu da ne primetim teznju da se stisaju strasti izmedju igraca i generalno ideju da se citava prica malo "upristoji" cega bas i nisam najveci fan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...