Jump to content

Skoro 500 000$ fond nagrada za SC2 GSL u 2017. godini


Recommended Posts

Gsl.jpg?fit=600%2C363

Korejska kompanija AfreecaTV je objavila danas svoje planove za narednu takmičarsku StarCraft 2 godinu. Kao što smo videli nedavno, Blizzard je u planovima za WCS 2017 najavio da će biti 3 sezone GSL-a naredne godine, a o čemu je Afreeca napisala dodatno informacija.

Glavna stvar je, dakle, da će umesto dosadašnjih dveju sezona, u 2017. godini GSL imati 3 sezone (winter, spring i summer), kao i to da će nagradni fond biti oko 480 000 dolara, što je za oko 20% više nego prošle godine. Pobednici svake sezone dobijaju direktan plasman na BlizzCon finale WCS 2017.

Pored 3 sezona GSL-a, AfreecaTV će organizovati i dva Super Tournament događaja, gde će se takmičiti najbolji igrači iz GSL-a, kao i oni koji se plasiraju preko kvalifikacija.

Ono što je posebno zanimljivo jeste informacija da će Code A biti ukinut, odnosno da ostaje samo Code S. Code A je predstavljao neku vrstu “ulazne” lige, gde se slabiji i novi igrači bore za ulazak u Code S. Code A više neće postojati, bar ne u toj formi i pod tim imenom, ali će svakako postojati pre svake sezone neka vrsta kvalifikacija za GSL, a o formatu tih kvalifikacija će informacije biti uskoro objavljene.

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...