Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
rur_bot

Byun u 2016. godini zaradio 305 000 dolara, što je najveća godišnja zarada u istoriji StarCraft-a

Recommended Posts

Capture.png?fit=600%2C353

Sa jučerašnjom titulom na World Cyber Arena 2016, StarCraft 2 igrač ByuN je inkasirao novih 20 000 dolara na svoj bankovni račun, što je njegovu ukupnu zaradu od turnira u ovoj godini popelo na 305 000 dolara.

Ovo ga čini igračem sa ubedljivo najvećom godišnjom zaradom u istoriji StarCraft-a. Ovaj rekord je do sada držao MVP, koji je 2011. godine zaradio oko 260 000 dolara.

ByuN je ovu godinu u esport svetu obeležio neverovatnim povratkom na scenu, nakon njegovog nestanka od skoro godinu i po dana, kada praktično nije bilo ni reči ni glasa njemu.

Nakon osvajanja druge GSL sezone ove godine, dobio je nadimak One man army, jer je uspeo ono što niko nikada pre nije, postao je jedini čovek u istoriji koji je osvojio GSL igrajući bez tima iza sebe!

Nakon toga ponude timova su krenule da se ređaju, i ByuN je ubrzo postao član tima Expert.

Tu se njegova serija iz snova u 2016. godini nije završila, jer je došao i najveći događaj godine, BlizzCon 2016. na kome je ByuN pokazao vanserijsko umeće i vođen njegovim neverovatnim mico mogućnostima dospeo do titule prvaka sveta i podigao čuveni Gosu trofej.

Kolika je 2016. finansijski bila uspešna za Byun-a govori i činjenica da je prethodnih 5 godina karijere osvojio oko 40 000 dolara, a u ovoj ukupno preko 300 000 dolara.

Pitanje sada samo ostaje gde su njegove granice i da li će ovakvim sjajnim tempom nastaviti da gazi u 2017. godini. Ostaje nam da vidimo.

Pročitajte na RURu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this