Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
SavKe

RUR Hearthstone Liga 2017 - detaljna pravila

Recommended Posts

 

RuR-Hearthstone-Liga-zvani%C4%8Dni-plaka

 

Pozdrav svim prijavljenim i zainteresovanim igračima i dobrodošli na topic o detaljnim pravilima takmičenja RUR Hearthstone Liga 2017.

Za više opštih informacija o samom takmičenju, nagradama, načinu prijave i ostalim stvarima koje nisu obuhvaćene ovom prijavom, pročitajte tekst najave lige na OVOM LINKU.

Prijava igrača za ligu se vrši na Klan RUR forumu i putem slanja mejla, a kako to da uradite, pročitajte na topicu za prijave igrača, koji se nalazi na OVOM LINKU.

Da bi igrač bio registrovan za učešće u Ligi, mora da ispoštuje proceduru prijave za takmičenje onako kako je to objašnjeno u topicu za prijave igrača sa linka gore.

Prijavljivanje za ligu traje do 5. januara 2017. godine u 17h, kada se prijave zaključavaju. Da bi se liga održala potrebno je da se prijavi minimum 64 takmičara, dok je maksimalan broj učesnika 128.

Liga je podeljena u 3 faze takmičenja, prva grupna faza, druga grupna faza i top 16 LAN finale lige.

Celo takmičenje se igra sa Standard setom karata.

Za svaku od faza će sastav grupa, tabele, raspored mečeva i rezultati biti dostupni na platformi https://www.toornament.com/, koju već godinama uspešno koristimo za organizovanje turnira.

VRLO JE VAŽNO da svi učesnici dobro pročitaju pravila, kako ne bi bilo zabune, ali je isto tako važno i da bude ferplej atmosfera i međusobno poštovanje kod igrača i da se ne ide u "lov" na greške kod protivnika samo da bi se uhvatio free win, nego da igrači pokušaju oko svakog problema da međusobno komuniciraju i reše problem.

 

I FAZA (9. januar - februar)

Kada se završe prijave igrača, igrači će biti ubačeni u sistem i biće izvučene grupe koje će postati javno dostupne kada krene Liga. Prva faza lige počinje u ponedeljak, 9. januara.

Prva faza lige je grupna faza sa 8 grupa i minimum 8 igrača po grupi (što više prijavljenih učesnika, više igrača u grupama)

Igraće se Round Robin sistem, odnosno svako sa svakim u grupi po jedan meč. Igraće se dva kola nedeljno po rasporedu kola određenom na sajtu toornamet, po principu jedno kolo ponedeljak-četvrtak, sledeće petak-nedelja, i tako svake nedelje.

Igrači će u okviru kola moći sami da se dogovore u predviđenom roku koji dan i u koliko sati im odgovara da odigraju svoj meč, potrebno je samo da ga završe pre kraja kola, a sve ostalo je fleksibilno i na dogovoru dva igrača.

Mečevi će biti na 3 dobijene (best of 5), a format meča je Conquest, sa 4 klasa/decka i jednim banom po meču. Za potrebe banovanja jednog decka, koristiće se alat na ovom linku: https://sectorone.eu/deckselect/ , osim ukoliko igrači to ne žele sami da urade drugačije po dogovoru.

Igrači su dužni da pre meča imaju napravljena samo 4 decka koja žele da igraju i koje ne smeju da menjaju dok se ne završi meč, a da na zahtev protivnika pošalju skrinšot duel lobija koji dokazuje da imate samo 4 decka. Jednom kada uđete u lobi za duel, ne smete ga napuštati dok se ne završi meč, osim ukoliko dođe do tehničkih problema i potrebe da se restartuje Hearthstone. Tada, nakon što ponovo pokrenete igru, ulazite ODMAH u duel sa protivnikom, ne otvarate ništa drugo.

Ukoliko se neka partija završi nerešeno (oba igrača umru istovremeno), računa se kao da nije ni odigrana i partija se ponavlja sa istim klasama. Ukoliko se jedan od igrača diskonektuje, odluka je prvo na ferpleju igrača da li žele da ponove partiju ili je možda neko već imao lethal u trenutku diskonektovanja. Ukoliko ne može da dođe do dogovora, igrač koji se diskonektovao gubi tu partiju (naravno, ne i meč).

Igrači nakon svake pobede treba da sačuvaju skrinšot victory skrina, u slučaju da je potrebno da se dokazuje pobeda (nije potrebno nigde da ih šaljete ukoliko nema problema, samo ukoliko dođe do problema).

Na ovom delu Klan RUR foruma će svaka od grupa prve faze imati svoj zaseban topic gde će pobednici mečeva prijavljivati rezultat, a svi igrači iz grupa postavljati pitanja, upućivati prigovore, razgovarati o mečevima i generalno pričati o čemu god žele vezanom za njihovu grupu. Prijava rezultata, pitanja i primedbe se vrše ISKLJUČIVO na topicu grupe i samo tu su validni, a ne preko battle.net četa, imejla, privatnih poruka ili na neki drugi način.

Za sve primedbe potrebno je imati i validne dokaze na osnovnu skrinšotova, video snimaka ili nečeg trećeg.

Nakon što se odigraju svi mečevi grupne faze, iz svih osam grupa po četvoro najboljih igrača prolazi u drugu fazu takmičenja. Ukoliko određen broj igrača ima isti broj poena, veći broj faktora odlučuje o tome ko će proći dalje, a koje određuje sistem na toornament platformi (ukupan skor, međusobni dueli, skor unutar grupe sa istim brojem poena...). Tako da, svaka pobeda je važna, nije isto da li ste izgubili 0-3 ili 2-3.

Molba za sve igrače je da ozbiljno shvate svoje učešće i Ligi, i da odigraju svoje mečeve do kraja grupa, a ne da krenu da predaju partije jednom kada procene da više nemaju šansi za dalji plasman u sledeću fazu. Ovo je važno jer će postojati i specijalna nagrada za najboljeg igrača tokom trajanja grupnih faza, i ne bi bilo fer prema igračima da odustajete na pola puta i nekom dajete free pobede.

 

II FAZA (FEBRUAR-MART)

Najbolja 32 igrača iz prve faze će na osnovu pozicija u svojim grupama biti raspoređeni u 4 grupe druge faze, sa po 8 igrača. Pravila su potpuno ista kao i pravila prve faze, i jedina razlika je da će se u drugoj fazi igrati Last Hero Standing format mečeva, a ne Conquest kao što će biti u prvoj fazi. Na ovaj način testiramo igrače u oba okruženja i formata. Takođe sa 4 decka i banom po meču. 

Najboljih četvoro igrača iz 4 grupa druge faze obezbeđuju mestu u TOP 16 lan završnici.

 

TOP 16 LAN FINALE (Mart)

Veliko LAN finale sa 16 najboljih igrača će se odigrati u martu mesecu, a tačan datum i lokacija će biti naknadno najavljeni. Što se formata tiče, trenutno su opticaju ili četiri GSL grupe pa top 8 single-elimination plej-of, ili double-elimination bracket i vremenom ćemo videti koji format više odgovara vremenskim mogućnostima i potrebama.

 

Sva pitanja koja imate oko pravila, pitajte ovde i odgovoriću vam kada ih vidim.

 

 

 

Edited by SavKe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosli put mi je zena u banci trazila adresu za primaoca ali je ime bilo na nikolu savica pa je kao na ime uplatila, jel moze barem pravo ime na koga ide uplata da ne stavljam magic sparrow. Mislim ako je neko uplatio ovako po uputstvima neka kaze gde. Ako moze mali savet.

Sent from my E2003 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this