Jump to content

Emotivni govor Jin Air trenera na dodeli KeSPA esports nagrada


Recommended Posts

jinair-trener

Juče je održana ceremonija dodele eSports nagrada za najbolje Korejce u svim oblastima esportova, pod pokroviteljstvom KeSPA-e. Ove nagrade se već tradicionalno dodeljuju svakog decembara u Južnoj Koreji.

Iako je tu bio sav krem Korejske esport scene, srca i aplauze prisutnih ipak je osvojio trener StarCraft 2 tima Jin Air Green Wings, tima koji je osvojio ProLeague 2016.

Kao što vam je verovatno poznato, StarCraft ProLeague se posle 14 godina postojanja ugasio, i tako je otišlo u istoriju ovo najdugovečnije esport takmičenje u ikada, i nećemo ga gledati naredne godine.

Ovo je dovelo do lančane reakcije i mnogi KeSPA timovi su raspustili svoje StarCraf 2 rostere, ali ne i Jin Air.

Prilikom primanja nagrade, trener Jin Aira je u veoma emotivnom obraćanju i na ivici suza zahvalio svima koji su podržavali korejski StarCraft 2, pogotovo kompaniji Jin Air koja je imala razumevanja da ne raspusti odmah svoj tim, kao što su to neki timovi uradili. On je zamolio sve koji vole esport u Južnoj Koreji i koji imaju uticaja, da ne dozvole da StarCraft 2 igrači ostanu beskućnici bez timova i lige, već da učine nešto da se napravi neka nova vrsta lige, kako bi timovi ponovo našli interes u angažovanju StarCraft 2 igrača.

Ceo govor možete videti ispod, a mi se nadamo da će ga neko čuti i da ćemo sledeće godine ipak gledati timsku ligu najjačih korejskih StarCraft 2 timova.

2016 Korea e-Sports Awards "I ask for your support in players that are active in their own SC2league."@StarCraft_KR @JinAirGW @JinAirStyLe pic.twitter.com/QsbE2ItbkW

— KeSPA (@KeSPAen) December 8, 2016

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...