Jump to content

TaeJa napušta pro scenu zbog vojske


Recommended Posts

taeja-sc2

Još jedan mladi StarCraft 2 igrač će pauzirati sa svojom karijerom kako bi ispunio svoju obavezu i odgovorio na poziv domovine da odsluži vojsku.

Kao što vam je verovatno poznato, u Južnoj Koreji je služenje u armiji obavezno za sve i nije baš kratka stvar, odnosno traje 21 mesec.  TaeJa je doduše mlad igrač, ima svega 21 godinu, tako da će, ukoliko želi, sasvim sigurno moći da nastavi karijeru i nakon armije.

Iako toliko mlad, ovaj Terran je na profesionalnoj sceni praktično od samog početka StarCraft 2, od 2010. godine i svojih 14-15 godina. Uspeo je da se kvalifikuje već za prvu sezonu StarCraft 2 GSL u Koreji, što ga je brzo stavilo na mapu korejske i svetske StarCraft 2 scene. Vrlo brzo je postao član čuvenog tima SlayerS, gde je bio do njegovog kašenja.

Njegov najbolji period u karijeri je bio za vreme članstva u Team Liquid, gde je proveo preko 4 godina u periodu između 2012. i 2016. godine, da bi tim napustio juna ove godine, oglasivši da odlazi u privremenu penziju, zbog služenja vojske.

Tokom igranja u timu Liquid, osvojio je gomilu premijernih turnira, poput MLG Summer Arena, The Assembly Summer 2012 , četiri DreamHack turnira, dva HomeStory kupa, dve titule na ASUS ROG Summer, IEM Season IX – Shenzhen  i druge. Tokom trajanja profesionalne karijere, osvojio je skoro 300 000 dolara samo od nagrada sa turnira.

Podsetimo, ranije ove godine je i legenda Polt morao da se povuče sa BlizzCona, kako bi otišao da služi vojsku.

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...