Jump to content

Valve najavio prolećni Dota2 Major i The International 2017


Lucky

Recommended Posts

dota_majorcrowd

Kompanija se ovaj put potrudila da na vreme najavi svoje planove za predstojeću godinu. Najave za njihova dva velika turnira u 2017. godini dolaze, ovaj put, na vreme.

Kompanija iz Sijetla je najavila datume održavanja njihova dva velika turnira u tekućoj Dota2 takmičarskoj sezoni, koji će se održati u proleće i leto 2017. godine. Prolećni Major turnir će imati svoju LAN završnicu 20-23. aprila, dok će se otvorene kvalifikacije odigrati 6-9. marta koje će pratiti regionalne kvalifikacije 10-13. marta.

Novitet na ovom prolećnom Major turniru je uvođenje dve nove regije za otvorene i regionalne kvalifikacije. Američka regija će biti podeljena na severnoamerički region i južnoamerički region. Ista sudbina čeka i Evropu. Evropski region će biti podeljen na otvorene i regionalne kvalifikacije za bivše ruske republike – CIS regija, kao i na evropsku regiju.

Prestižni The International 2017 turnir je zakazan za prvu polovinu avgusta. Otvorene kvalifikacije će se održati 22-25. juna. Njih će pratiti regionalne kvalifikacije 26-29. juna.

Predpostavlja se da će i kvalifikacije za The International 2017 pratiti novi format regija, te da će se timovi, shodno tome, takmičiti u 6 svetskih regija.

Valve je poučen iskustvom Boston Majora i negodovanjem organizatora, igrača i fanova, odlučio da na vreme najavi svoje planove za nastavak ove takmičarske Dota2 sezone. Boston Major je kasno najavljen, te je primorao neke organizatore, kao što je Beyond The Summit i njihov The Summit 6,  da pomere svoje već zakazane turnire. Drugi turniri, kao što je DreamHackov DreamLeague, zbog ovog ‘uguravanja” Majora u kalendar, doživeo da se deo timova prijavljenih za njihov turnir povuče.

Valve nije dao nikakve dodatne informacije oko dodatnih kvalifikacionih regija i njihovog stava prema tome da su neki evropski timovi, kao što su ProDota Gaming i domaći Elements Pro, put ka Boston Major turniru, potražili kroz američke kvalifikacije.

 

cwn6bphukaiz30x

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...