Jump to content

ByuN i Neeb u Top 8, Nerchio kući!


Recommended Posts

neeb

Sinoć su odigrani decider mečevi grupne faze StarCraft 2 svetskog prvenstva, gde se odlučivalo ko će na veliku scenu BlizzCona, a ko u publiku te iste scene, ili na raniji povratak u domovinu.

U grupi A francuski Protoss PtitDrogo je bio nemoćan u mirror meču protiv Korejca Statsa, izgubivši sa 2-0. Obe partije je Stats sve vreme kontrolisao situaciju, imao odličan makro i jednostavno od starta bio ispred PtitDrogoa po svim parametrima, tako da nismo videli previše uzbuđenja u ovoj partiji.

Uzbudljivo je zato bilo u grupi B, gde smo gledali još jedan Protoss mirror. Uzdanica domaće publike u SAD-u, mladi Neeblet, je igrao protiv odličnog Patience-a. Trenutna meta u Protoss mirrorima je takva da se u dobrom delu partije igra uglavnom kompozicija Stalker + Disruptor masovanje, sa izletima na ostale jedinice po potrebi. Neeb je odlično koristio Zealote za blisku borbu sa Stalkerima, dok je Patience pokušavao sa Immortalima.

Dobar deo prve partije je bilo opipavanje snaga i pokušaji da se “uhvati” dobar Disruptor šot i načini šteta protivničkoj kompoziciji, i ovde je Neeb odigrao maestralno uspevši da dobro pozicionira o okruži protivnika u više navrata i tako povede sa 1-0.

Drugu partiju na King Sejong Station je odlučio sjajan upad na “zadnja vrata” masovne Stalker armije u Neebovu glavnu bazu, dok mu je armija bila na sredini mape. Ti Stalkeri su napravili veliku ekonomsku štetu, što je dovelo do razlike koju je Patience držao do kraja i tako dobio partiju prostom “masom” svoje armije, i sa par dobih Disruptor hitaca.

Odlučujuću, treću partiju, je Neeb odigrao veoma agresivno sa 2x Gateway i mass Stalker, znajući da će Patience pokušati da ide u makro lejt gejm, što se Neebu isplatilo, jer je protivnika uhvatio nespremnog i naterao ga da preda. Neeb je tako u četvrtfinalu i igraće narednog vikenda pred prepunom glavnom halom BlizzCona i pred domaćim fanovima koji će ga svakako bodriti.

U grupi C je glavni favorit šampionata, ByuN, imao popravni za prolazak dalje i ovoga puta smo videli najboljeg ByuN-a, kakvog ga znamo, tako da njegov Protoss zemljak, Dear, nije imao nikakvih šansi. Prvu partiju je ByuN savršeno tajmingovao Marine+Medivac kompoziciju sa Stimpackovima, i ta mala kompozicija je uletela i napravila masakr od Protoss armije, pa je Dear brzo izgubio prvu partiju na mapi Frost. Druga mapa je bila Forzen Temple, gde je ByuN pokušao veoma zanimljivu taktiku sa bunkerom i mass Cyclone.

Isprva je Dear uspeo da se odbrani od ovoga uz pomoć Pylon overcharge i činilo se da će preuzeti kontrolu partije, ali je ByuN imao rezervni plan i već je spremio tenkove i Liberatore za otvorene borbe na sredini mape, i uspeo je da održi kontrolu partije, napravi još jedan veliki napad i uzme partiju. I ByuN-a gledamo sledeće nedelje na BlizzCon top 8.

Poslednji meč je bio duel dva Poljaka i dva Zerga, Nerchio protiv Elazera. Favorit i daleko poznatiji Nerchio je poklekao protiv svog manje uspešnog zemljaka Elazera. U prvoj partiji je Nerchio otkrio da Elazer ide na rane zlatne minerale i 3 baze, ali umesto da to iskoristi i napravi pritisak, on je rešio da prati taj makro tempo, što je bila pogubna odluka, jer je već bio u debelom zaostatku, što se i odrazilo na rezultat partije – poraz.

Drugi meč, na King Sejong Station je delovao izjednačeno sve do trenutka kada je Nerchio sam sebe saterao u ćošak, pokušavajući da na zadnja vrata uđe u bazu protivnika, ali ga je Elazer sjajno uhvatio u klancu prilikom povlačenja i prosto samleo sve Roachove i Ravagere, pa je vidno potrešeni Nerchio morao da preda partiju i pruži ruku svom zemljaku, kome je ovo do sada najveći uspeh u karijeri.

Najbolji StarCraft 2 nas tek očekuje narednog vikenda na BlizzConu, kada će ovih osmoro najboljih, Poljak, Amerikanac, Nemac i 5 Korejca, odmeriti snage u završnim mečevima plejofa.

Ukoliko ste propustili mečeve juče, možete ih pogledati OVDE, a bracket za narednu nedelju vidite ispod:

 

blizzcon-2016-bracket

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...