Jump to content

Male tajne za Dota2 igrače


Lucky

Recommended Posts

dota_shopkeeper

Brže učitavanje heroja, stun indikatori i ostale sitnice koje će vam pomoći.

Valve često uvodi novitete u Dota2 igru. To nisu samo balansi heroja već i dodaci i sitnice koje čine igru udobnijom za igranje. Svaki novi dodatak u igri je propraćen i konzolnom komandom koja omogućava uključivanje ili isključivanje pomenutog dodatka.

Mi vam ovde prikazujemo neke nove dodatke i trikove koji će vam pomoći u igri.

ALT+ENTER za učitavanje heroja

Pre početka meča, kada ste izabrali heroja, pritiskom na ALT+ENTER će učitati vašeg heroja u pozadini, što će značajno smanjiti seckanje pri učitavanju svih heroja u mapu pre početka  meča. Znak da ste uspečno obavili ovu akciju biće zvuk zvonceta prodavnice u fontani.

Ukidanje stun inidikatora

Neki ga vole a neki ga mrze. Novi stun indikator, daje vizuelni prikaz preostalog trajanja magije onesposobljavanja. Bilo kako bilo, Valve je implementirao konzolsku komandu pomoću koje je moguće isključiti ovaj kontroverzni indikator. Potrebno je u konzolu da ukucate dota_disable_stun_bar “true” i ovi indikatori će nestati. Istu operaciju možete izvesti i upisivanjem iste komande u autoexec.cfg fajl, te će se ista izvršavati pri svakom pokretanju Dota2 klijenta.

Direct Pathing

Pronalaženje putanje za heroje u Doti je daleko od savršenog. Iako Valve stalno radi na unapređenju istog, često se dešava da vaš heroj do željenog odredišta bira čudne putanje.

Direct Pathing omogućava igraču da pomera heroja u pravcu u kome je izdata komanda, bez korišćenja algoritma za pronalaženje putanje. Ako heroj naiđe na prepreku on će stati ispred nje, mesto da traži put oko nje.

Od ove komande najviše dobijaju igrači heroja Shadow Fiend i Slark. Uz pomoć Direct Pathing instrukcije biće vam lakše da koristite njihove veštine i magije koje zahtevaju precizno pozicioniranje.

Da bi ste aktivirali ovu opciju, potrebno je da u konzolu unesete komandu cl_dota_alt_unit_movedirection 1. Isti efekat ćete postići i unošenjem ove komande u vaš autoexec.cfg fajl.

Regeneracija van fontane

Mnogi igrači ne znaju da efekat osvežavanja HP i Mane traje nekoliko sekundi pošto ste napustili fontanu.Ovo vam omogućava da odmah pokupite i napunite bocu prilkom teleportovanja iz fontane na toranj. Moguće je čak i koristiti jedno punjenje boce besplatno, tako da vam ovaj trik efektivno donosi 4 punjenja u boci.

Za dodatne konzolne komande pogledajte detaljan tekst na KlanRUR.rs.

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...