Jump to content

Moskva je spremna za CS:GO


rur_bot

Recommended Posts

csgo_pasha

EPICENTER turnir u Moskvi je spreman. Pre početka pogledajmo učesnike.

Ova nedelja CS:GO turnira je rezervisana za EPICENTER u Moskvi, koji će trajati do 23. Oktobra. Nagradni fond iznosi preko 400.000 dolara, a šampion će dobiti ček na iznos od 250.000 dolara.

Na turniru će biti osam timova raspoređenih u dve grupe i igraće se mečevi na tri dobijene partije (bo3).  Najbolji tim iz svake grupe će biti poslat u finale, dok će se timovi koji završe kao drugi ili treći susresti sa timovima iz suprotne grupe u polufinalu.

Lista timova koji učestvuju u turniru je sledeća:

d97afd1408f74292b2e7cd7a6d54c081

Grupa A:

Natus Vincere

6740c49f0041446fa6c96042e344a95d

Pre ovog događaja Sergej “starik” Istčuk je bio primoran da napusti položaj lidera zbog Denisa “seized” Kostina jer poštuju Valveova nova pravila o trenerima te se Natus Vincereu pridružio Aleksandar “s1mple” Kostiliev, koji je zauzeo poziciju awp igrača.

 

Dignitas

4cb7c66b8a5b48ba8f56c36cbc95553d

Slično kao i kod Natus Vincerea, Dignitas polako raste. Dvaput za redom su obezbedili polufinale na turnirima kao što su StarSeries i DreamHack ZOWIE.

Matias “MSL” Lauridsen je bolji sada nego ikada, Kristian “k0nfig” Vinekle i Emil “Magiskb0y” su sada najbolji danski duo, dok se uspeh Nikolaja “device” Redca, Petera “dupreeha” Rasmusena i Rene “cajunb” Borga ne može shvatiti olako.

 

Ninjas in Pyjamas

4c705e7c25d84f6897d81a2fc002cf7a

NiP je takođe tim koji je jako potresen zbog novih pravila Valvea o trenerima timova, pa Bojn “threat” Pers više neće biti u mogućnosti da bude član ekipe kao in-game lider i trener.

NiP nije prisustvovao ESL: Njujorku pa je postavu in-game lidera zauzeo Ričard “xizt” Landstrom.

Pored svega toga, povreda Jakoba “pyth” Mourujarvia je omogućila Mikajlu “maikelele” Bilu da se vrati u NiP kao privremeni igrač koji će ipak ostati član NiPa na još par turnira.

 

G2 Esports

5542d053d0124ff6b717c35501449a68

Poslednji, ali ne i malo nevažniji, G2 esports. Oni su zauzeli drugo mesto na StarSeries ligi.

U Kijevu, francusko-belgijska kombinacija Ričarda “shox” Papilona i Adila “screaM” Benrlitoma je donela srebro, ali ih je to srebro koštalo zlatom na kraju.

Aleksandar “bodyy” Pianaro pokazuje znake poboljšanja u StarSeries ligi, ali je on na ESL Njujorku zabeležio rejting od samo 0.60 dok je Eduard “SmithZz” Dubourdeauks jedva prošao sa 0.70 rejtingom. Sve to je donelo Astralisu veliku prednost, pa je nakon toga G2 izgubio od Logica i Optica. To je stvarno neprihvatljivo za tim koji se smatra kao elita među ostalim timovima.

 

Grupa B:

SK Gaming

9be4f430f86e46d5a190534c8ee2b801

Nakon tri meseca pauze zbog problema sa zdravljem Fernanda “fer” Alvarenge, SK je odlučio da se ponovo oproba u lan turnirima, pa je bio učesnik ESL Njujorka.

U Njujorku, bilo je jasno da SK Gaming neće uspeti da povrati svoju staru statistiku i nivo, pa su to iskoristili timovi kao što su Natus Vincere i VirtusPro.

Bez obzira, SK Gaming je i dalje jaka sila na koju se možete osloniti. Oni su pobedili Poljake pre nego što su ih ponovo sreli u polufinalu u kome su igrali četiri produžetka u dve mape, Mrage i Overpass, a to je samo potvrda koliko je SK Gaming sposoban za nešto veliko uprkos duže pauze. Međutim, SK nije uspeo u ostalim mapama i nije uspeo da porazi VP na Nuke mapi, pa su završili sa  trećim-četvrtim mestom.

 

Virtus.pro

3786c574966b40de8fd27090981598fd

Na neki način, VP se i može porediti sa G2, ali je uzrok nedoslednosti mnogo teže odrediti kada su Poljaci u pitanju. U StarSeries ligi, njihovo poslednje mesto se može objasniti zbog nedostatka fokusa zbog neodređenih problema, kako u igri tako i van igre.

Posle velikog finala na ESL Njujorku smo izgleda dobili stari i dobri VP nazad.

Šta god da tera VP da igra loše sa vremena na vreme, izgleda da se uvek vrate još jači. Očekujemo da se VP vrati u staru formu uskoro,  zbog velikog događaja koji bi Viktoru “TaZ” Vojtasu trebao uliti nadu i motivaciju da kući odnese dobar rezultat.

 

Fnatic

15a83dadcf3b4bd187ff01e33e3f5a3e

Fnatic je debitovao u ESL Njujorku po prvi put sa njihovom novom postavom. Olof “olofmeister” Kajbjer je odigrao dobro protiv Liquida na Dust2, ali se desio veliki povratak Amerikanaca, pa su se ova dva tima ponovo oprobala, ali na istoj mapi, zbog odabira koji je napravio Fnatic.

Fnatic nije uspeo da se “adaptira” pa su izgubili i kući otišli zauzevši peto-šesto mesto.

 

HellRaisers

82539f13528a4255954c215d5a4070d8

Nakon odlazka Tomaša “oskar” Stastnija HR je odlučio da krene u potragu za novim awp igračem te se Sergej “smike” Sklijarenko oprobao u toj ulozi i dobio “posao”. Oni su bili veoma uspešni protiv nekih od najboljih evropskih timova, sa devet pobeda od 26 mečeva, HR je zauzeo jedanaesto mesto.

Kao i većina timova, HR igra šest mapa dnevno, uključujući i Cobblestone i Train koje će verovatno igrati protiv nekog tima iz svoje grupe. Takođe su ponovo uveli overpass u njihove omiljene mape pa su naterali NiP i FaZe da uzmu slab rezultat na istoj.

Ne bi trebalo da očekujemo mnogo od ukrajinskog-slovenskog-mađarskog miksa, koji bi možda mogao da uhvati Fnatic nespremne.

 

Autor: Nikola Ivanović

Pročitajte kompletan članak

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...