Jump to content

Zloupotrebe grafita u CS: GO


rur_bot

Recommended Posts

cs-go-grafiti

Popularni sprejevi su nedavno vraćeni u CS: GO i igrači su već otkrili ozbiljne probleme sa njima.

Krajem prošle nedelje je Valve uveo Grafite u CS: GO, ono što smo svi nekada znali kao sprejevi u ranijim verzijama Counter Strike igara. Nekada su bili besplatni i mogli smo sami da ih dodajemo u igru, a oni se sada dobijaju kao nagrada za napredovanje u igri, mogu se dobiti i iz loot kutija koje kupujete, a možete ih pazariti i na Steam marketu.

Osim toga, dobijate samo 50 punjenja koje kada potrošite, morate da obnovite kupovinom punjenja.

Osim što su igrači ljuti što se jedna od najtraženijih stvari iz starih kauntera sada vraća u igru kao još jedna od mikrotransakcija, vrlo brzo je otkrivena i gomila načina da se ova nova kozmetička funkcija zloupotrebi i praktično ozbiljno ugrozi kredibilitet partija.

Pre svega, otkriveno je da se na staklenim površinama sprej vidi samo sa one strane na kojoj je naprskan, dok se sa druge strane stakla vidi savršeno normalno. Prozori i druge staklene porvršine se nalaze na mnogim ključnim pozicijama na popularnim mapama, i jasno vam je da je ovo ozbiljan problem koji se mora hitno ukloniti.

Osim ovog očiglednog problema, sprejevi generalno mogu biti problematični jer igračima koji imaju istrenirano oko zapravo mogu da prave problem, posebno onima koji poznaju svaki detalj mapa i primećuju sve što ne treba da se nalazi tu, kako bi što pre spazili i upucali protivnika. Na mnogim mapama sada neke sprejeve možete strateški da postavljate tako da zbune neprijatelja, pa čak i da ga nateraju da puca i tako potroši municiju i otkrije svoju poziciju.

Valve je svakako uprskao sa načinom na koji je uveo grafite u igru i ovakvi problemi se moraju hitno ukloniti jer prave problem i samom integritetu CS: GO kao esporta, pogotovo što mnoga takmičenja i lige imaju striktna pravila gde još uvek nisu implentirane novonastale situacije sa sprejevima, koje mogu da prave velike probleme.

Pročitajte kompletan članak

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...