Jump to content

Aleksandar “Beastyqt” Krstić u polufinalu WESG


Recommended Posts

beastyqt1

Danas se igraju polufinalni StarCraft 2 mečevi na glavnom evropskom kvalifikacionom turniru za WESG u Kijevu.

Naš predstavnik, Beasytqt, je osvajanjem prvog mesta u grupi i direktnim prolazom u četvrtfinale već obezbedio plasman na završni turnir u Šangaju, ali ga to nije omelo da nastavi sa odličnim partijama na turniru.

U četvrtfinalu je stradao Francuz MarineLord. Ovaj Terran je zasijao početkom godine na Nation Wars III, gde je imao neverovatnih 4 all-killa, pobedivši sam reprezentacije Australije, Švedske, Finske i na kraju i samu Južnu Koreju u finalu, gde je po dva puta pobedio takve veličine kao što su INnoVation i PartinG.

Ipak, ni MarineLord nije bio previše problematičan za Beastyja. Otvorio je naš Terran sa 2-0 u ovom mirroru, pobedama na mapama Forzen Temple i King Sejong Station. Mogao je da zatvori partiju već na New Gettysburgu, ali je MarineLord uspeo da smanji na 2-1.

Ipak Beastyqt nije dozvolio da meč uđe u neizvesnu završnicu, i na Galactic Process je uzeo novu pobedu za rezultat 3-1 i prolazu u polufinale.

U polufinalu ga tek čeka pravi izazov, poljski Zerg Nerchio, koji važi za jednog od najboljih Zergova na svetu i najboljeg foreignera uopšte. Ove godine je uzeo titulu na DreamHacku u Valensiji, a na SHOUTcraft Kings trenutno deli prvo mesto za INnoVationom po broju pobeda – 10.

Po rasporedu, Beastyqt i Nerchio igraju prvo polufinale dana, od 16h časova po našem vremenu, dok drugo polufinale igraju Elazer i Namshar. Sva četvorica su već obezbedila karte sa WESG u Šangaju, tako da se turnir sada igra za regionalnu titulu i što veće parče nagradnog fonda.

Pobednik turnira osvaja 12 000 dolara, drugoplasirani 6 000$, za 3. mesto je nagrada 3000 dolara, dok će “drvena” medalja doneti 1500 dolara. Nagradni fond za glavni događaj na WESG u Šangaju je 400 000 dolara za StarCraft 2, i skoro 4 miliona dolara za sve igre ukupno (StarCraf 2, Hearthstone, CS: GO i Dota 2)

Mečeve polufinala možete pratiti danas na zvaničnom Twitch kanaluwww.twitch.tv/starladder_sc2_en, gde će vam domaćini biti ToD i RotterdaM. Napominjemo još jednom, po raspored, Beatyqt igra prvo polufinale od 16h.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...