Jump to content

Stižu mikrotransakcije i odvojeni MMR za rase u StarCraft 2


Recommended Posts

alarak-sc2

Najavljen je patch 3.7 za StarCraft 2: Legacy of the Void, koji donosi veliki broj noviteta i mnoge stvari koje su fanovi godinama tražili.

Najnoviji patch za StarCraft 2 će po sadržaju biti jedan od nabogatijih još od izlaska Legacy of the Void ekspanzije.

Pre svega, donosi nam mnoge stvari koje je StarCraft zajednica jako dugo potencirala.

Tu je novi MMR sistem koji će sada konačno raditi odvojeno na ladderu za svaku od 3 klase.

Ukoliko ste Terran igrač, a želite da se oprobate na ladderu sa Zergom ili Protossom, više ne morate da se suzdržavate u strahu da ćete narušiti svoj MMR i poziciju u top 100 Diamondu, za koju ste se mukotrpno borili.

Sada će igra imati odvojene rankinge i MMR za svaku od tri klasa koju igrate. Tako možete biti Diamond Protoss, Bronze Zerg i Gold Terran. Kada patch bude stupio na snagu, biće potrebno da odigrate placement mečeve za svaku od rasa, kako biste dobili vaš početni rang za svaku od klasa, i nakon toga će sve ostalo zavisiti od rezultata koje postignete sa svakom klasom nezavisno.

Ovo će biti od velike pomoći profesionalnim igračima koji žele da vežbaju off-race, kako bi bolje upoznali i razumeli matchupe i partije uz ugla drugih klasa. Više ne moraju da otvaraju nove naloge, već to sada mogu slobodno da rade na svom.

Druga velika novina je uvođenje mikrotransakcija u StarCraft 2. Ovo je nešto po čemu je Sc2 zajednica specifična, jer zapravo traži i želi da Blizzard krene sa ovim, što se konačno i desilo. Razlog za ovakav stav StarCraft 2 igrača je što se boje da bi StarCraft zamro kao igra i izgubio podršku ukoliko bi prestao da donosi profit Blizzardu. Uvođenje mikrotransakcija će omogućiti stalan priliv profita Blizzardu od Sc2, i time osigurati dalju podrušku za igru.

Od prvih paketa stvari koje će moći da se kupuju, najavljeni su skinovi za jedinice, zatim announcer glasovi, odnosno oni glasovi koji vam tokom igranja daju važne informacije. Announcer koga kupite ćete moći da koristite sa svim rasama, iako on možda nije pripadnik te rase.

Tu su i paketi emotikona, specijalne animacije, portreti i “grafiti” koje ćete moći da šarate po mapi dok igrate, ali nije jasno šta će sve od ovoga biti otključavano na razne načine, a šta će biti dostpuno za kupovinu.

Prvi set announcera nakon patcha će biti Jim Raynor, Kerrigan Alarak, Abathur, Artanis i Swann.

Na kraju, najavljen je i novi co-op komandant, ghost Nova, o kojoj ćemo više saznati kako nam se patch bude bližio.

Pogledajte promo video za novi patch:

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...