Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
SavKe

Gigatron Rur Hearthstone Kup u Kombank Areni - PRAVILA!

Recommended Posts

Klan RUR u saradnji sa Gigatronom organizuje Hearthstone turnir u Kombank Areni za vreme trajanja svetskog prvenstva u CS:GO (8. i 9. oktobar). Glavna nagrada je gejmerski računar, a više detalja pročitajte OVDE.

Ovo je topic o detaljnim pravilima turnira, gde takođe možete postaviti pitanja.

Broj učesnika je trenutno ograničen na 32. Prvih 32 igrača koji se prijave i potvrde uplatu kotizacije će popuniti te slotove.

Ukoliko interesovanje bude prevazišlo ovaj broj u velikoj meri, postojaće mogućnost proširenja događaja ili onlajn kvalifikacija.

Kotizacija za turnir je 500 dinara.

Uplatu šaljete na račun: 160 - 5100101632680 - 13, na ime primaoca Milan Đukić.

Pod uplatilac stavite vaše ime i prezime i adresu, a pod svrha uplate napišite "Gigatron Klan RUR Hearthstone Kup" i vaš battletag.

Prijave šaljete na mejl adresu nikola.savic@klanrur.rs , gde ćete napisati vaše ime i prezime, vaš battle.net tag i poslati sliku/sken vaše uplatnice za kotizaciju, na kojoj se čitko i jasno vide svi podaci. Na taj način potvrđujete vaše mesto na turniru.

Takođe u prilogu mejla u kome se prijavljujete treba da bude i slika 4 liste špilova koje ćete igrati na turniru. Liste treba da budu skrinšotovi iz igre i da izgledaju ovako:

DBbWnd2.jpg

Prijave traju do petka 7. oktobra i tog dana će deckliste svih igrača biti javno okačene na Klan RUR sajtu, tako da svi imaju uvid u njih.

 

Na turniru se igra Standard set karata i Last Hero Standing format. Mečevi će biti bo5 sa jednim banom decka, dok će veliko finale biti bo7 meč.

 Last Hero Standing - Od 4 prijavljene klase, u svakom duelu protivnik bira jednu klasu koju banuje svom protivniku za taj duel, i tada igrači sa preostale 3 klase igraju bo5 Last Hero Standing po principu: na tri dobijene, gde pobednik zadržava špil, dok gubitnik menja špil nakon partije. Špil sa kojim ste izgubili ne možete opet igrati u istom duelu. Pobednik je onaj igrač koji prvi pobedi sva 3 protivnička decka, odnosno dobije 3 partije (Više o Last Hero Standing formatu možete pronaći OVDE)

Prilikom banovanja pre početka partije, igrači mogu to da obave na papiru, preko trećeg lica ili putem softvera na https://sectorone.eu/deckselect/.

Nakon svake vaše pobede sačuvajte ekran pobede (Victory!), za slučaj da dođe do nekog nesporazuma, kako biste imali dokaze. Nadamo se da neće dolaziti do problema i varanja, ali mere predostrožnosti su neophodne.

Ukoliko dođe do diskonektovanja nekog igrača, odluku PRVO ostavljamo na ferpleju igrača i njihovom dogovoru da li misle da partija treba da se ponovi ili je neko zaslužio pobedu. Ukoliko pak igrači ne mogu da se dogovore, igrač koji se diskonektovao je pretrpeo poraz u toj partiji. Ukoliko se neka partija završi nerešeno (oba Heroja umru u isto vreme i oba igrača završe sa Defeat ekranom), računa se kao da se ta partija nije ni odigrala i igrači tu partiju (sa istim špilovima) ponavljaju.

Prvog dana igraće se grupna faza, dok će drugog dana biti single elimination plej-of.

Prva faza će biti grupna faza, sa 8 grupa i 4 igrača po grupi, odakle po dvoje prolaze dalje. U grupama će se igrati takozvani GSL sistem, koji je bez previše reči najbolje i najjednostavnije objašnjen u ovoj slici ispod:

1336582204.67.jpeg

 

Drugog dana turnira počinje druga faza takmičenja koja je single-elimination plej-of. Igraće se osmina finala, četvrtfinale, polufinale i veliko finale. Mečevi 1/8, 1/4 i 1/2 finala će takođe biti bo5 dok će veliko finale biti bo7 meč, dakle na 4 dobijene. U bo7 se takođe banuje jedan deck pre početka partije, a onaj kome budu poražena sva 3 decka ima pravo da "oživi" jedan deck kao poslednju šansu (neki od poraženih, ne banovan deck). Ovo je važno tek kad dođe finale, tako da nije potrebno sada da se opterećujete previše ovim.

Na turniru neće biti dozvoljena upotreba deck trackera i drugih programa, tako da je potrebno da ponesete papir/svesku/blokče i olovku, koje možete slobodno koristiti tokom meča za beleške.

VAŽNO! Pre početka turnira, vrlo je važno da u vašem Hearthstone klijentu imate samo 4 špila koja planirate da koristite na njemu, sve ostale deck slotove izbrišite. Četiri izabrana špila se moraju poklapati sa četiri špila koja ste prijavili da ćete koristiti, i ne smete ih menjati od početka do kraja kvalifikacija. Jednom kada prihvatite duel od vašeg protivnika i uđete u lobi za meč, više ne smete napustati taj lobi dok se ne završi vaš duel, inače protivnik to ima pravo da prijavi (uz odgovarajući dokaz da je protivnik napustio lobi -  skrinšot). Ovo se jedino toleriše ukoliko se nekom desi problem sa igrom, pa mora da je restartuje, ali nakon toga mora odmah pravo u duel (u friend listi možete videti da li je igrač ušao negde drugde).

Ukoliko imate pitanje, možete ih pitati ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada je zakazan pocetak turnira,ako su neki igraci u radnom odnosu,moze da bude problem..mislim meni licno je problem :p :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počinje od 10h oba dana, s tim što prvog dana kada bude bila grupna faza može i da se prilagodi ukoliko je nekom problematično.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada se bude zatvorio broj od 32 učesnika biće istog trenutka objavljeno na sajtu klan rura.

Ukoliko neko uplati nakon toga biće mu vraćen novac. Ukoliko bude baš ogromno interesovanje onda ćemo probati da proširimo događaj kako bi svi mogli da učestvuju, ukoliko za to naravno bude bilo mogućnosti, ukoliko ne, onda se prekomernima vraća novac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li deck liste moraju da se posalju odma sa prijavom i slikom uplatnice ili mogu da naknadno da se posalju do petka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukoliko se pojavi novi patch sa najavljenim balans izmenama u toku sledeće nedelje, svakako ćete svi imati pravo da promenite svoje deck liste ukoliko želite, i da pošaljete nove na mejl.

Samo da bude u okviru iste mejl konverzacije gde ste se već prijavili, radi preglednosti, dakle ne šaljete novi mejl, samo se nadovežete na mejl vaše prijave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za stream još nismo sigurni, zavisi o uslova koji će biti tamo, ali će moći da se dođe svakako.

Turnir se organizuje u okviru svetskog šampionata u CS:GO u areni, i ulaz je besplatan, potrebno je samo da se prijavite ovde - http://twc.e-frag.net/tickets/

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE: Kao što znate, stigao je novi patch sa balans izmenama sinoć. U skladu sa time, svi koji su ranije poslali deck liste imaju pravo da pošalju nove do petka u 16h.

Pošaljite ih u istu mejl konverzaciju gde ste poslali i prijavu, radi preglednosti, nemojte da šaljete novi mejl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podsećam sve prijavljene koji još nisu poslali deck liste da to učine što pre. Rok je do petka u 16h, ali bih zamolio sve da ne pošaljete baš tada, ako ne morate :D

Takođe, zahvaljujem svima koji su mi poslali deck liste u jednoj slici, kao što je i dato gore u primeru, pošto je to najefikasniji način da iste posle prikažemo , čuvamo i štampamo i zamolio bih i vas koji još niste poslali da to učinite u toj formi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this