Jump to content

LoL: Ko su ROX Tigers


rur_bot

Recommended Posts

lol_rox_tigers

Prošlo godine tim pod imenom KOO Tigers je zauzeo drugo mesto na svetskom šampionatu i time najavio fantastičnu sledeću sezonu. Ove godine nakon dominacije u Koreji i male promene imena pokušaće da krunišu sezonu sa titulom svetskog šampiona.

ROX Tigers je osnovan 2014. godine od strane kineske kompanije YY. I odmah pokazuju da su ekipa vredna pažnje. U svojoj prvoj sezoni u LCK-u zauzimaju prvo mesto sa neverovatnim rezultatom od 16-2, dok u play offu zauzimaju drugo mesto nakon poraza u finalu od SK Telekoma. Letnji deo sezone nije bio sjajan za ovaj tim, ali zahvaljujući odličnom jesenjem delu kvalifikuju se za svetski šampionat 2015. godine. Grupnu fazu završavaju kao drugi ispod FW, a iznad CLG-a. Do finala dolaze lagano nakon pobede nad KT-em i FNC-tom, da bi ih u finalu dočekao najveći rival SK Telekom. Finale iz letnjeg dela LCK-a se ponavlja, tigrovi gube i zauzimaju drugo mesto. 

Ova sezona za ROX Tigers do sada je išla fantastično. Ali na putu ka perfektnoj sezoni konce im je opet pomrsio SK Telekom. U Koreji ove sezone osvojili su sve izuzev prolećnog play offa, gde u finalu, opet gube od SKT-a.

Iako su na papiru najjači tim ove sezone, ono što baca senku na njihov uspeh i dominaciju je to što u svojoj istoriji ni jednom nisu uspeli da izbace SK Telekom T1 iz play off faze takmičenja, bilo da je u pitanju LCK ili međunarodni turnir. Tako da se i na ovom šampionatu očekuje velika borba ova dva korejska tima, a mnogi čak prognoziraju i ponavljanje finala iz 2015 godine. Ove godine tigrovi su se kvalifikovali kao prvi korejski tim i u očima mnogih predstavljaju najvećeg favorita za osvajanje prvenstva. Sa njima u grupi A nalazi se i najbolji evropski tim G2 Esports, drugoplasirani američkim tim Counter Logic Gaming i Wild Card tim Albus NoX Luna.

Kičmu tigrova svakako čini njihov top laner Smeb, koji je ove godine pokupio četiri od četiri MVP nagrade u LCK ligi, a njega će u pohodu na titulu svetskog šampionata pratiti Peanut, kurO, PraY i GorillA.  

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...