Jump to content

Riot povećava nagrade u sledećoj godini


rur_bot

Recommended Posts

lol_tsm

Kompanija Riot Games najavila je velike promene što se finansiranja timova i nagrada na takmičenjima tiče.

Iz Riota su saopštili da su svesni da trenutni ekosistem nije profitabilan, kako za vlasnike timova tako ni za samu ligu. Navode da su se rashodi povećali, pretežno na polju plata igrača, što je direktna posledica investicija spolja ali i sve većeg interesovanja za profesionalnu scenu.

Od ovog svetskog prvenstva svaki novi sadržaj baziran na nekom timu doneće tom timu 25% prihoda. Za početak to će biti pobednički skinovi sa predstojećeg svetskog šampionata. Najavljeno je i da će u 2017. godini Riot predstaviti nove sadržaje bazirane na timovima i povećaće procenat zarade koji ide timu od prodatih ikonica. Planirano je i povećanje nagrada za svetski šampionat i MSI i to tako što će se po 25% od prodatih Championship skinova izdvojiti za povećanje nagrada za MSI i svetsko prvenstvo naredne godine.

Što se liga tiče, u narednoj sezoni uvešće se minimalni iznos koji će svaki tim dobiti, a taj iznos odrediće se za svaku ligu posebno na osnovu potreba u toj regiji. Kao primer navode EU LCS gde će svaki tim dobiti 100 000 evra po sezoni od čega će polovina otići igračima i to kao povećanje već postojećih plata koje im Riot daje.

Ove promene vrlo lako mogu da budu posledica nedavnog sukoba vlasnika TSM-a Endija „Reginald“ Dina i jednog od osnivača Riota Marka „Tryndamere“ Merrila. Povećanja će dodati milione dolara na već postojeće nagrade, što će timovima svakako značiti. A minimalne nagrade za lige dodatno će učvrstiti profesionalnu scenu i dati finansijsku sigurnost, kako timovima koji u njoj učestvuju tako i samim igračima.

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...