Jump to content

LoL: G2 i FNC prekršili LCS pravila


rur_bot

Recommended Posts

lol_g2msi

Nakon glasina o postojanju navodne finansijske veze između G2 i FNC, Riot je obavio istragu. Na osnovu nje su zaključili da finansijske veze između ova dva tima zaista postoje.

Naime, Jens Hilgers, manjinski vlasnik G2 Esportsa, je dao pozajmicu kompaniji Sannpa Ltd, koja je roditelj kompaniji Fnatic Gear Ltd. Ljudi iz Riota ovo smatraju za indirektnu vezu između ova dva tima, što je protivno pravilima LCS lige. Na osnovu ugovora o pozajmici, Hilgers ima pravo da potražuje deo Fnatic Ltd. i Fnatic Gear Ltd. ukoliko Sannpa Ltd ne vrati pozajmicu na vreme. Tako, Riot zahteva od Hilgersa da poništi svoju pozajmicu ili da se oslobodi svojih deonica u G2 Esportsu. Takođe i Hilgers kao i Fnatic su dobili zvanično upozorenje.

Ubrzo nakon ovoga počelo je da se priča o mnogo žešćem kažnjavanju timova u slučaju TDK i REN za veoma sličnu stvar. Riot je objavio da je ta situacija bila drugačija iz sledećih razloga: „Prvo i najvažnije Hilgers nije imao nikakvu kontrolu ili uvid u rad Fnatica, niti je na bilo koji način delovao na igrače Fnatica. Hilgersovo pravo na akcije Fnatica je samo produkt pozajmice i uslov od finansijskih kolapsa Sannpa kompanije. Dobijanje kontrole nad Fnaticom nije bio njegov krajni cilj, već neželjeni ishod. U ovom slučaju manjinski vlasnik akcija tima nudi pozajmicu roditeljskoj kompaniji drugog tima za stvari nevezane sa League of Legends. Ugovor o pozajmici, sa druge strane, predstavlja indirektnu finansijsku vezu te Hilgls i Fnatic moraju da reorganizuju pozajmicu.“

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...