Jump to content

Boxerova žena potrošila pola miliona dolara na tim SlayerS


Recommended Posts

SlayerS

Čuveni StarCraft Brood War igrač Lim ‘BoxeR’ Yo-hwan je oženjen poznatom korejskom glumicom Kim Ga-yeon, koja ga je zdušno podržavala u njegovim eSports poduhvatima.

BoxeR je imao veliku karijeru u eri Brood Wara, a kada je na scenu došao StarCraft 2, nakon kraćeg igranja shvatio je da je ipak bolje da se bavi menadžerskim poslom, pošto je već u to vreme imao 31 godinu.

Tako je osnovao tim SlayerS jedan od najjačih StarCraft 2 timova svih vremena, koji je na svom vrhuncu imao u svojim redovima takva imena kao to su MMA, Puzzle, Dark, Taeja, Genius, Crank i mnogi drugi. Tim je u vreme najveće popularnosti StarCraft 2 bio jedan od najvećih timova na sceni i stvari su išle dobro.

Ipak, održavanje profesionalnog, velikog i uspešnog StarCraft 2 tima zahteva veliki novac. Kim Ga-yeon, tada Boxerova verenica, je u izjavi koju je ovih dana dala za korejski TV šou “MyDaily” rekla da je za dve godine postojanja tima uložila skoro pola miliona dolara sopstvenog novca u tim SlayerS. Kupila je timsku kuću, najbolju opremu za sve igrače, plaćala troškove putovanja na turnire po svetu, plate, bonuse…

Kim je poprilično poznata i uspešna glumica u Južnoj Koreji, tako da je u životu zaradila dovaljno, ali je ovo ipak jedno veliko ulaganje u tim koji je trajao manje od dve godine, no Kim kaže “da je ovo najmanje što je mogla da uradi za osobu koja joj znači sve u životu”, misleći naravno na Boxera, koji je osnivač tima.

Iako je uložila puno u eSports, kod fanova tima i StarCrafta iz tog vremena je ostala upamćena kao negativan faktor u zajednici i mnogi smatraju da su se baš zbog nje i njenih loših menadžerskih odluka ugasile karijere mnogih igrača, pa i sam tim SlayerS, u koji je uložila toliki novac.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...