Jump to content

ROOT Gaming i OSC objavili saradnju


Recommended Posts

OSC ROOT

Renomirana eSport organizacija ROOT Gaming objavila je juče da je ušla u zvaničnu saradnju sa StarCraft 2 takmičarskom organizacijom Oseanic StarCraft 2 Championship (OSC).

OSC je osnovan 2012. godine i već godinama organizuje neka od najboljih takmičanja za region Pacifika (Južna i Severna Amerika, Jugoistočna Azija, Okeanija, Kina…). U pitanju je ligaško takmičenje koje traje tokom čitave godine gde OSC zajedno sa mrežom partnerskih organizacija godišnje organizuje preko stotinu StarCraft 2 turnira, i gde igrači pored nagrada zarađuju i poene za OSC rang listu, odakle se na kraju svake godine uzimaju najbolji igrači da učestvuju na velikom završnom turniru. Samo u prvoj polovini 2016. godine na StarCraft 2 turnirima pod pokroviteljstvom ove organizacije podeljeno je 134,950 dolara nagrada.

ROOT Gaming je stara eSports organizacija sa fokusom na StarCraft 2 i Hearthstone. Osnovana 2010. godine od strane veterana StarCraft 2 scene, Paulo “CatZ” Vizcarra, ROOT Gaming je bio poznat po pronalaženju talentovanih igrača i po redovnoj organizaciji kvalitetnih takmičarskih događaja.

Saradnja između ove dve organizacije stvara novi StarCraft 2 tim, OSC-ROOT, čiji će cilj biti omogućavanje najboljih uslova za napredak mladim igračima iz Pacifik regiona. U sklopu reorganizacije tima, ROOT napuštaju Caliber, Revolution i Petraeus. Sa druge strane, četiri nova imena osvežiće redove u okviru novog brenda.

To su DemiLove, najbolji StarCraft 2 igrač u Indiji, koji je trenutno na 3. poziciji OSC rang liste, sa učešćem na čak 85 turnira ove godine. Tu je i Sparrow, mladi Terran sa Novog Zelanda, koji je svoj bljesak karijere imao na nedavno održanom WCS Summer Circuit šampionatu, gde je dospeo do polufinala. Probe je Protoss igrač iz Australije, koji će se takođe pridružiti timu. Osvojio je dva za redom regionalna kvalifikaciona turnira za DreamHack, a u zajednici važi za veoma analitički nastrojenog igrača, koji voli da detaljno studira protivnike i matchupe. Na kraju, poslednje počajanje je i mladi Amerikanac PandaBearMe, Zerg igrač koji se polako penje u sam vrh NA StarCraft 2 scene.

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...