Jump to content

Team Fortress 2 dobija kompetitivni mod u sledećoj zakrpi


Recommended Posts

tf2 matchmaking

Jedna od najdugovečnijih timskih pucačina, Team Fortress 2, ove godine puni 9. rođendan a Valve je najavio veliki dodatak za igru ”Meet your match” sa kojim dolazi ranije najaveljni turnirski mod.

Studio je poznat da radi po svom vremenu, tzv. Valve time, a competitive je najavljen još prošle godine u aprilu kao najbitniji sledeći dodatak igri, dok je u beti još od januara ove godine. Ali, sada je konačno spreman za javnost i u svom poznatom stilu TF2 ekipa je pokrenula mini sajt kroz koji igrači mogu da se upoznaju sa promenama koje dolaze u igru.

Zvaničan kompetitivni mod će se zasnivati na postojećem 6-na-6 formatu koji preferiraju turniri, ali u okviru tima neće postojati ograničenja po pitanju klasa niti opreme (popularan turnirski format je 2x Soldier, 2x Scout i po jedan Medic i Demoman). Nasumični critical pogoci će biti isključeni kao i spread na sačmaricama. Mape koje će učestvovati u rotaciji su simetrične mape sa kontrolnim tačkama u best of 3 ili best of 5 mečevima, dok će Attack/Defense mape funkcionisati po Stopwatch pravilima gde pobeđuje tim koji brže zauzme više tačaka.

Igranjem kompetitivno osvajaćete rangove kao u CS:GO. TF2 će ih imati 18, od  “Fresh Meat” do “Death Merchant”, a biće uvedene i medalje za igrače koji su na neki način istaknu tokom meča. Kazne za igrače koji napuste meč će biti oštre: meč će vam biti uračunat kao poraz, izgubićete nešto poena i dobiti privremeni ban na matchmaking koji se produžuje ukoliko često napuštate mečeve.

Kako biste igrali kompetitivni mod, morate biti Premium TF2 igrač. To znači da ste ili kupili igru pre nego što je postala besplatna ili da ste nakon toga kupili neki predmet u samoj igri (ne računa se Steam market), a takođe morate na svom Steam nalogu ostaviti i broj telefona, nešto što takođe CS:GO od nedavno traži igračima radi smanjene šanse od pojavljivanja varalica. Ukoliko ne ispunjavate ove uslove, biće dostupna i propusnica čija će cena biti 10 dolara.

Pročitajte na RUR sajtu

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...