Jump to content

Facebook i Blizzard odružuju snage


Recommended Posts

Facebook Blizzard

Jutros je na sajtu battle.neta osvanula zanimljiva objava o partnerstvu između Blizzarda i Facebooka. Ovo partnerstvo nije novina, Blizzard je stalno sarađivao direktno sa Facebookom u promociji njihovih igara, pogotovo novijih naslova poput Overwatcha i Heroes of the Storm.

Ipak, saradnja sada prelazi na jedan viši, dosta konkretniji nivo. Blizzard će već krajem ovog meseca omogućiti igračima da se na svoje battle.net naloge uloguju putem svojih Facebook naloga i tako igraju sve Blizzardove naslove. Igrači koji nisu ranije imali bnet nalog, će sada isti moći da naprave direktno putem svog Facebook naloga, bez potrebe za dodatnim registrovanjem na battle.netu. Cilj ovog udruživanja je, kako kažu u Blizzardu, da dodatno ojačaju društvenu komponentu Blizzardovih igara, a igračima olakšaju pristup njihovim igrama.

Logovanje na battle.net preko Facebook naloga je samo početak, a sledeći korak stiže krajem godine. Naime, plan Blizzarda je da za sve igre koje se igraju preko battle.net klijenta (StarCraft 2, Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm, WoW, Diablo 3) ugradi “GO Live!” opciju, koja će igračima omogućiti da jednim klikom na dugme njihovu igračku sesiju počnu da strimuju uživo putem Facebooka na njihovom “zidu” profila.

Ovo je izuzetno veliki i ambiciozni korak, koji može iz korena da promeni striming tržište, ali ne verujemo da će previše ugroziti (bar zasada) platforme poput Twitcha, koje su specijalizovane za strimovanje, već će više privući svakodnevne igrače, koji samo žele da podele neke svoje momente sa prijateljima na Facebooku. U svakom slučaju, ostaje nam da sačekamo kraj godine i vidimo kako će ova opcija biti implementirana i kako će je igrači prihvatiti.

Celo saopštenje povodom ovog partnerstva možete pročitati OVDE.

Pročitajte kompletan članak na RURu!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...