Jump to content

LoL igrač i internet-sadista konačno iza rešetaka


rur_bot

Recommended Posts

Nekada nije lako napisati naslov koji će u sebi sadržati sve što želimo da kažemo. U svakom slučaju, prema ovom momku od danas, onaj o kojem smo pisali pre nekoliko dana je zapravo mačiji kašalj. I ovaj momak je deo “talasa” pozivanja specijalaca u kuće drugih gamera koji im nisu bili po volji, ali je on otišao i korak dalje. Kanađanin, igrač League of Legends, član Lizard Squad hakerske ekipe i momak od 17 godina (zbog čega se ne otkriva njegovo ime u skladu sa kanadskim zakonima) izjasnio se kao kriv za 23 od 30 optužbi koje je sud postavio pred njega.

On je tokom protekle godine maltretirao veliki broj lica sve dok nije uhapšen u decembru mesecu. Preko 30 ljudi je bilo njegova meta a on bi započeo “napade” kada su oni odbijali da ga prihvate za prijatelja na društvenim mrežama ili Steamu. On je potom spamovao njihove naloge, slao im na hiljade mailova, SMS poruka i upućivao brojne pozive, naručivao pice na kućnu adresu i zvao taksi službu pa čak i, kao što smo pomenuli, slao SWAT timove uz informaciju da se u kućama meta zapravo obučavaju teroristi.

Zanimljivo je da je sa napadima prestao tek kada je uhapšen kao i da je stručna procena pokazala da momak zapravo poseduje “sadističko zadovoljstvo” odnosno uživanje dok drugima nanosi patnju. Kako je u pitanju tinejdžer, neće tu biti pravog zatvora za njega, već se očekuje dve godine kazne i to 16 meseci u popravnom domu i potom 8 meseci pod nadzorom u kućnim uslovima.

Kako će sve proći, videćemo 9. jula kada bude izricanje presude.

The post LoL igrač i internet-sadista konačno iza rešetaka appeared first on KlanRUR.



Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Najpravicnije, nije ubio coveka, nema razloga da se stavlja u isti kos sa ljudima koji su skrivili mnogo gore stvari. Ne znam kakvi su popravni domovi u americi, kapiram da je manje-vise sve sto se pise o njima tabu, ali sam siguran da ce se izleciti vec posle par nedelja tamo od "sadistickog zadovoljstva" :)

  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...