Jump to content

pričajte


Guest

Recommended Posts

A i ovo je haos vest, u sred USA:

Quote

 

SLAVNI književnik rodom iz Indije, Salman Rushdie, koji je proveo godine skrivajući se nakon što su iranske vlasti pozvale muslimane da ga ubiju zbog njegova pisanja, uboden je u glavu, vrat i torzo tijekom predavanja u New Yorku u petak te je prebačen helikopterom u bolnicu, objavila je policija.

Nakon operacije koja je trajala nekoliko sati Rushdie je na respiratoru i ne može govoriti. Pisci i političari diljem svijeta osudili su napad na Rushdieja.

"Vijesti nisu dobre", napisao je Andrew Wylie, njegov književni agent, u e-mailu. "Salman će vjerojatno izgubiti jedno oko. Živci u ruci su mu presječeni, a jetra mu je izbodena i oštećena", dodao je.

Rushdie (75), kojega je u tom trenutku predstavljao organizator događaja, izboden je na pozornici Institucije Chautauqua u zapadnom New Yorku, gdje je stotinama okupljenih trebao govoriti o umjetničkim slobodama. Zaprepašteni su posjetitelji pomogli maknuti napadača s Rushdieja, koji je pao na pod.

Identificiran napadač
Policajac državne policije New Yorka, koji je osiguravao događaj, uhitio je napadača. Policija je identificirala osumnjičenika kao Hadija Matara, 24-godišnjaka iz Fairviewa (New Jersey), koji je kupio kartu za događaj.

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, absolute said:

Cuveni Satanski stihovi od Ruzdija.

Stigoše ga na kraju.

što je najcrnje od svega, mislim da ga je ovo zapravo vratilo opet u "mejnstrim" i verovatno dovelo do toga da knjiga opet krene da se prodaje u ogromnim količinama. nisam pratio ništa od vesti oko toga, verovatno ima da se iskopa, ali tako to obično biva. Verujem da od ovih novijih generacija za njega nisu ni čuli.

Naravno, velika je cena i ne verujem da bi bio saglasan sa takvim "paktom sa đavolom", ali ako ništa videh da više nije na respiratoru i može da govori itd.

Link to comment
Share on other sites

https://www.instagram.com/p/ChSI8FjITFk/

Струка је чудо,  слушај стручне људе!

Среди ово Лаки, кад хоћу да окачим нешто пише "oops, something went wrong", и тако већ дуже време 🙂

Edited by Elvis J. Kurtovic

Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada...

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Elvis J. Kurtovic said:

Среди ово Лаки, кад хоћу да окачим нешто пише "oops, something went wrong", и тако већ дуже време 🙂

ma nešto je IG menjao i sad forum ne može da se presabere. mislim da pre UPDATEA FORUMA nećemo moći da to rešimo.

Link to comment
Share on other sites

Rodiš četvorke i onda im daš imena:

Quote

 

Iris, Inda, Irina i Ina


 

koji pakao za budućnost kad neko treba da im popamti imena ili da ti pozoveš neku da nešto uradi, donese, ili šta god

Ono, "E Inda dodaj mi..., ne ti Ina rekoh Inda, čuj mene Inda mislila sam na Irinu!"

 

edit: a čekajte, imaju već i još jedno dete od 2 god - Iskra :))

  • Haha (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

opa, naslednik Konkorda uskoro u upotrebi https://news.aa.com/news/news-details/2022/American-Airlines-Announces-Agreement-to-Purchase-Boom-Supersonic-Overture-Aircraft-Places-Deposit-on-20-Overtures-FLT-08/

Quote

American Airlines and Boom Supersonic today announced the airline’s agreement to purchase up to 20 Overture aircraft, with an option for an additional 40. American has paid a non-refundable deposit on the initial 20 aircraft. Overture is expected to carry passengers at twice the speed of today’s fastest commercial aircraft.

...

Overture is being designed to carry 65 to 80 passengers at Mach 1.7 over water — or twice the speed of today’s fastest commercial aircraft — with a range of 4,250 nautical miles. Optimized for speed, safety and sustainability, Overture is also being designed to fly more than 600 routes around the world in as little as half the time. Flying from Miami to London in just under five hours and Los Angeles to Honolulu in three hours are among the many possibilities.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...