Jump to content

pričajte


Guest

Recommended Posts

Pjur kontent

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

Јел наручивао неко књиге са Амазона? Видим није им скупа поштарина, и неки наслови који ме интересују су доста јефтинији збирно неко када бих ишао преко BookDepository.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Corey said:

Јел наручивао неко књиге са Амазона? Видим није им скупа поштарина, и неки наслови који ме интересују су доста јефтинији збирно неко када бих ишао преко BookDepository.

Narucivao sam ja vise puta, sve stigne kako treba...poslednji put u Oktobru.

Jednom su mi naplatili posle nasi oko 1700 din...ali da ga jebem ne znam kako to gledaju, posto su mi stizali i veci paketi. Sve nekako mislim da to ovi nasi kako im seva tako odluce da naplate [:D]

I drzi se .com , na UK uvek naplacuju i kad ti ispostave, jer salju DHLom ili tako nesto.

Is there a flower shop in the tahraji desert?

Link to comment
Share on other sites

Sreća pa ne dam kao Vića u istom postu dve oprečne informacije :tf:

1 hour ago, tortky said:

Samo gledajte da paket (bez prevoza) bude manje od €50 i ne bi trebali da naplate dodatne troškove. Mada opet kažem, može da se desi da ti naplate PDV i carinu na to

 

1 hour ago, tortky said:

•pošiljke male vrednosti, nekomercijalne prirode, u ukupnoj vrednosti do 50 evra (ovakve pošiljke su oslobođene plaćanja carinskih dažbina, a PDV se plaća). 

U suštini na bilo koju pošiljku koje ti šalje pravno lice mogu da ti naplate 20% PDV i to se dešava najčešće ako pošiljku otvore iz nekog razloga. Ako je ne otvore ne naplaćuju ništa. Ako je pošiljka veće vrednosti onda ti naplate i carinu (10%) i PDV (20%). Meni je prošle nedelje stigao neki disk sa amazona $59.99 cena i 9.99 shipping i nikakvih problema nije bilo.

Amazon je inače od pre oko godinu dana uveo da kada naručiš kod njih nešto što prelazi iznos male pošiljke kod nas ti odmah zaračunaju sve troškove i naplate ih prilikom kupovine (uz ogradu da će refundirati troškove ako budu manji od očekivanih) što bi značilo da u teoriji treba da ti stigne paket direktno na kuću bez cimanja sa carinom. U praksi to znači da kad stigne paket te kontaktira čovek iz kurirske službe da ti traži da mu pošalješ papire za carinjenje
 

Quote

Potrebni papiri za carinjenje su:

1.       Ovlascenje -  popunjavate samo treci pasus I potpis(jmbg,ime I prezime),
2.       Izjavu -sta ste dobili I cemu sluzi I potpis(da je za licnu potrebu I da nije za dalju prodaju),
3.       Kopiju licne karte obe strane
4.       Dokaz o placanju robe ili fakturu sa izrazenom cenom transporta(order,nalog).

Popunjenu dokumentaciju (sa svojerucnim potpisom) skenirajte I prosledite na ovaj mail.

 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Toliko si zadojen time da bude pametan i "toksičan" da ni ne skapiraš šta si pogrešio i ispadneš mnogo glup. Carinik ne može da ti naplati carinu (10%) ako je iznos dobara manji od 50 eur, već može samo da naplati PDV (20%). Može samo da ospori vrednost pošiljke i to nekada rade kada stiže od kineza koji stave da je vrednost nečega $1, ali ako neko zna bukvalno ijedan slučaj da se to desilo preko nekog respektabilnog sajta tipa amazon evo ja mu dođem 20 eura odmah. 

Inače na tvoju veliku tugu i žalost ja nisam imao baš nikakve veze sa ukidanjem minusa, ako se sećaš sa svakog svog naloga i svoje "ekipe" si lupao minus na bukvalno svaki moj post i prosto me boleo kurac. I dalje me zabole toliko da o plusevima i minusevima ne razmišljam :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

ajmo samo stvari povezane sa ovim oko carine ovde, a drugi thread vam je za "zezanje".

Mislim da smo što se carine tiče odavno ustanovili da im se "može" i da nema nikakvog pravila.

Nama redovno na primer stižu ISTI paketi pri čemu ako zapadne kod jednog službenika dobijamo ono "mora carinjenje, dža bu, špediter" a ako zapadne kod drugog stigne nam bez problema "na ruke".

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Zwerko said:

Carinik ne može da ti naplati carinu (10%) ako je iznos dobara manji od 50 eur, već može samo da naplati PDV (20%). Može samo da ospori vrednost pošiljke i to nekada rade kada stiže od kineza koji stave da je vrednost nečega $1, ali ako neko zna bukvalno ijedan slučaj da se to desilo preko nekog respektabilnog sajta tipa amazon evo ja mu dođem 20 eura odmah.

Meni se, zapravo, desilo da naručim 2 majice sa Threadlessa, kad su bile na nekom popustu. Čitava pošiljka (sa sve transportom) je bila 40ak dolara, a kad je stiglo, keva je iskeširala oko 1400 dinara na ime carine i PDV-a. Nemam sad račun koji je bio uredno prilepljen na kesu, ali sam se smejao jako. Samo što nisam hteo da trošim vreme i nerve na žalbu zbog 400-500 kinti.

Pošto, kao što rekoh, nemam račun, onda je ok za 20 evra, ali čisto da se zna. :)

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

Aj kad kazes, onda sam ja u krivu. Ja zaista nikad nisam video naplacenu carinu na nesto sto kosta manje od 50 eur (a i ova tvoja racunica je nesto cudna ako uzmemo u obzir postarinu :) video sam na primer naplacen PDV na "polovne auspuhe za BMW motor" kupljene sa eBay.de, ali ne i carinu.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

To je sve zato što carinike, slično političarima, bankarima i advokatima, treba povremeno vešati na gradskim trgovima za primer ostalima iz njihovih esnafa.
Nemojte ovo da shvatite kao govor mržnje, samo realan predlog edabi svima nama bilo bolje.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...