Jump to content

Koji auto da kupim


Neptune

Recommended Posts

3 hours ago, Jose Jimenez said:

Na konto kredita, javila mi se banka da će da mi podigne fiksnu kamatu stambenog kredita. U ugovoru sitnim slovima piše da na svake tri godine imaju pravo da urade korekciju. Zato pažljivo i sa postojećim i budućim kreditima.

apsolutno me ne čudi, a i pričao je neko od onih likova na tv-u o tome, to kad piše fiksna uopšte ne mora da znači da je fiksna, a u ugovoru ko zna šta sve piše 😞 

ovih klijevih 3.99% deluje kao bajka trenutno, mislim da sam ja tako bio uzeo smarta onomad da je isto tako neka bila kamata. ovo sad nenormalno.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sve mi je kao imalo smisla, ali Suzuku SX4 kao jedan od najprodavanijih to već ne kapiram pa odmah zatim Vitara 🙂


 

Quote

 

У прва три месеца 2023. најпродаванији модел је Ренаулт Цлио са 670 продатих јединица, затим Дациа Дустер (410), Опел Цорса (380), Дациа Сандеро (370), Шкода Оцтавиа (346), Сузуки Ск4 ( 324), Сузуки Витара (314), док листу са више од три стотине продатих модела затвара Фолксваген Таиго са 309 примерака.

Рено клио је био најпродаванији модел и само у марту, са 410 продатих јединица, на другом месту у трећем месецу ове године по продаји била је Опел корса са 245 модела, затим сузуки Ск4 (188) итд.


 

 

u hrvatskoj da preciziram.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, killYg0r said:

Za 24k ce da ga uzme. C segment SUV, mozda gresim ali mislim da uopste vise nema za te pare kod drugih proizvodjaca

moguće da si u pravu, nisam baš pratio cene, znam da Renegade košta tu negde te cifre, možda je malo veći od S-crossa. 

A šta ima od ovih kija i hjundiaja ne znam - doduše iako je suzuki malo plastikaner iznutra, def bih pre uzeo suzuki nego hjundai.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, fuse.buca said:

Od 22700 do 30700 😄

pa dobro, ta od 22.7 nema ni volan verovatno, deluje realno ovo kilijevo 24-25 za neki standard.

meni je samo kod suzukija stvarno oduvek bio problem taj momenat enterijera koji bukvalno deluje gore i od dačije.

  • Haha (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Quote

 

"Ми генерално имамо поскупљње и нових и половних аутомобила. Половњаци су поскупели у прошлој години за 24 одсто у односу на 2021. годину, ако бисмо поредили са 2020. то је поскупљење од чак 38 посто", рекао је Величковић.

Теже је него икад пронаћи јефтинији нов аутомобил, делом зато што су произвођачи аутомобила престали да их праве. Недавна анализа показује да је продаја аутомобила по цени до 25.000 евра или мање, пала за 78 одсто за само пет година.

Произвођачи су до пре неколико година нудили годишње 36 различитих нових модела тог ценовног ранга, ове године само 10. У међувремену, продаја оних по цени већој од 60.000 евра, порасла је двоструко у истом периоду.

Дакле, нови аутомобили који су пре неколико година коштали 12, 13 хиљда евра сада коштају 18,19 хиљада, то је огромна разлика", каже Величковић.

 

40% skuplji polovnjaci nego pre 3 godine :)) ko je imao staklenu kuglu mogao je od toga bolje da prođe nego da je kupovao maske i asepsol na palete.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Zwerko said:

Mi smo ženi uzeli polovnog Clia mesec dana pre nego što je korona počela, sad košta isto ako ne i malo više 🙂 Potpuno suluda situacija... 

To je sad normalno za većinu modela koji su na iole dobrom glasu kao ok kupovina, yarisa sam platio u proleće 2021. 2900 eura, i sad slični koštaju po 3k :D 

A šampion mi je Honda Civic 2007-2008, bile se tad oko 4k eura (dizel 2.2 i za 3k da nađeš), i meni to bilo mnogo, sad mora 5k da se da za pristojnu 1.4./ 1.8 (Reki beše ovde pričao da je tako platio).

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Zwerko said:

Mi smo ženi uzeli polovnog Clia mesec dana pre nego što je korona počela, sad košta isto ako ne i malo više 🙂 Potpuno suluda situacija... 

da, slično je i sa Renegade - ja sam svog prodao dva dana pred vanredno stanje, bio sam u fazonu "dobro sam prošao" i sad gledam po oglasima, to moje godište 3 godine kasnije u odnosu na tad, prodaje se za iste ili možda malo jače pare.

Link to comment
Share on other sites

Ja i dalje ne sumnjam da je Tucson ok opcija kao auto, ali prosto je preružan i ko može preko toga da pređe a u tom cenovnom rangu sigurno dobija OK vozilo, plus ima onih 7 godina garancije ili koliko god što je krajnje korektno.

Isto kao što mislim i da Skoda pravi generalno ok automobile za te neke pare, samo je fora da kupci budu svesni da voze Škodu a ne BMW 🙂 Pa kao ono u tom budžetu sa tim izgledom voziš to što voziš, a ne ložiš se kako si velika faca 🙂

2 hours ago, Zwerko said:

Još jedan mali utisak imao sam priliku da se vozim u (nisam ja vozio) Alfa Romeo Tonale, što je najgore skroz napucan izađe nešto malo više od 40k, dakle nije dramatično skuplji. Jeste malo manji i od Škode i od Tucsona, ali je dizajn baš do jaja, kako spolja tako i unutra, baš je onako milina i sve deluje fensi, mora se priznati da su sve odradili vrhunski. Plus je hibrid pa ima super ubrzanje na semaforu, skoro pa da je nečujan kad voziš polako i sl, baš deluje jako zanimljivo. E sad s druge strane to je ipak Alfa [:D] 

ja koliko sam video i iznutra taj Tonale slično izgleda kao Stelvio, samo je manji za klasu pa je sve to i nekako proporcionalno smanjeno unutra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...