Jump to content

Koji auto da kupim


Neptune

Recommended Posts

On 2/13/2018 at 0:34 PM, exile said:

Ima li neko iskustva/misljenje o Astra J, 2010. ili 2011. godiste, 1.7 dizel ili 1.6 benzinac?

 

svaki opel je nekako opel-dosadan :) ne znam kako bih to objasnio ... ok je auto, mi imali corsu dosta dugo, pa onda žena, sve kul, nego jednostavno je - opel :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

E ovako drugovi, doslo je to vreme da se razmislja o novom autu! Kao sto vecina vas zna uskoro idem na neki probni rad u Nemacku, pa bih iskoristio priliku dok sam tamo da uzmem i auto. U svakom slucaju ce mi trebati ako ostanem tamo zbog posla, jer se radi na terenu sopstvenim autom, a i ako se bas vratim makar da doteram auto ko pravi gastos! :D Ranije sam razmisljao o dizelasima posto cu tamo prelaziti oko 3k km mesecno na poslu, ali sad zbog ove najavljene zabrane dizelasa bih ipak preskocio njih, da ne dodjem u situaciju da za ga za neku godinu tamo prodajem ispod cene. Tako da u obzir dolaze benzinci (eventualno sa fabrickim gasom, kakvo je vase iskustvo?) ne stariji od 2008, da nisu presli preko 200k, sa petoro vrata, do 2.0 motor zbog registracije. O ceni se jos nisam dogovorio sam sa sobom, ali racunam oko 5k evra. U principu razmisljam o Golfu V (kao pravi gastos ofc), nekoj Opel Astri ili cak Insigniji (ako moze da se nadje za te pare, mada tesko), Reno Meganu, Skodi Fabiji itd. Ali ako vi imate jos neke modele da mi predlozite koji se i ne uklapaju u ovaj profil samo recite, hvala :)

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

nema jos nikakve zabrane dizelasa ne talasaj, dok i ako dodje do toga ce ti cena auta pasti na simbolicnu

za kilometre batali racunicu odmah, kao noobina gledaj samo i iskljucivo da ima servisnu knjigu i to overenu do zadnjeg km i da moze da se proveri u ovlascenom servisu (to mozes i ovde da bacis nekom da proveri, centralna je baza), da auto ima vazeci tuv i dobro bi bilo da je registrovan, al nije 100% kao prva dva bitno.

golf, polo, oktavija, a3 , 1.9tdi ili 2.0tdi , pocetak i kraj spiska

Link to comment
Share on other sites

Opel nista znaci :D Ma Golf mi deluje da i tamo drzi dosta jaku cenu, audi a3 nisam ni gledao jer sam racunao da ne moze da se nadje za te pare, al izgleda da gresim...ne znam, nekako sam ceo zivot navikao na benzinca, i zbog toga mi se ne uzima dizelas...a ta zabrana ce se odnositi valjda na starije od euro 5 ili kako?

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Zabrana će biti euro5 i stariji, i negde već postoji zabrana (centar Štutgarta npr). Veoma brzo će to doći u Nemačkoj, a imaju 13 miliona dizelaša, tako da bolje kupi benzinca

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

E da Pero, jos jedno pitanje. Rece mi drugar da kad prvi put registrujes auto tamo da te racunaju kao pocetnika i zbog toga ti je osiguranje dosta skuplje. Jel mogu ja odavde da izvadim neku potvrdu iz osiguranja da vozim 15 godina i da nisam imao sudar pa da prevedem i pokazem tamo?

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dobije se potvrda, (u našem društvu na eng i njem), da na osnovu tvojih polisa nije bilo prijavljenih šteta (dobro je da navedu sve polise, i rok trajanja). JKažu da u principu može da se ostvari popust onda tamo.

 

 

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...