Jump to content

Njuz (nije njuz)


Recommended Posts

kakve priče:

Quote

Sa druge strane, naveo je Bele, u novom trgovinskom lancu koji je nedavno došao u Srbiju pakovanje od 200 grama kafe domaćeg potrošača košta 119 dinara a njihova kesica iste gramaže je 239 dinara. Na toj kafi piše da je pakovana u kontrolisanoj atmosferi, što znači da bi trebalo da ima isti kvalitet i kada je otvorite za 12 meseci. Otvorite je posle 3 meseca pa ćete videti. Ja vam kažem da nije pakovana u kontrolisanoj atmosferi", naveo je Bele. 

"Dakle, kada mi idemo u EU, moramo zadovoljiti sve standarde, a kada evropske kompanije dolaze u Srbiju, onda…", rekao je on. 

Na to je Dolovac kazao da će proveriti ove tvrdnje. 

 

ili

Quote

 

Direktor marketinga Don Dona Miloš Marković izjavio je da se ta kompanija suočava sa veoma lošim kvalitetom pšenice, što je posledica toga da se pšenica u Srbiji ne otkupljuje po kvalitetu nego po kvantitetu, zbog čega su prinuđeni da uvoze poboljšivače iz inostranstva

Takođe se požalio i na Uredbu o obaveznoj proizvodnji 40 odsto hleba "sava" i ocenio da je tu Uredbu "pregazilo vreme" jer se ta vrsta hleba na tržištu prodaje po ceni od 25 do 30 dinara a kod njih je proizvodna cena iznad maksimalno propisane cene od 46 dinara. 

Na pitanje kako je to moguće, Marković je kazao da ni njima nije to jasno i da je reč o nelojalnoj konkurenciji i postojanju crnog tržiša.

 

 

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=10&dd=30&nav_id=1462667

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 11/5/2018 at 12:22 PM, millancche said:
 

ahaha, tek sad videh ovo iznad :))

Quote

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko juče je objavio da će svim ruskim muškarcima starim od 16 do 60 godina biti zabranjen ulazak u Ukrajinu tokom trajanja ratnog stanja.

 

Link to comment
Share on other sites

Vesić spašava parking servis od đilasa koji tek juče otkriva posle 10 godina da ovaj koristi neki prostor za 4 automobila i da je pregradio garažu za svoje privatne potrebe itd. Mene smaraju kad se promeni registracija na kolima koju redovno prate, a parking servis nije otkrio da je neko pregradio garažu, ubacio četiri automobila koja vozi i izvozi svakodnevno :))

Quote


Kako je navedeno, protivpožarni izlaz te garaže je bivši gradonačelnik Dragan Đilas protivzakonito prisvojio i u njemu držao četiri automobila, a plaćao samo za jedan.

Vesić je novinarima rekao da je ekipa "Parking servisa" juče u garaži zatekla četiri automobila, gume, police i druge privatne stvari, a danas, naočigled medija, majstori su otvorili "Đilasovu garažu" i zatekli jedan automobil, za koji je do juče imao ugovor o korišćenju parkinga. 

"Đilas je juče, kada sam ja ovo objavio, izvezao tri automobila i ostavio jedan za koji ima ugovor. On, međutim, čak i taj automobil nije smeo da parkira, niti je smeo da ima svoju privatnu garažu, police i da otme deo javne garaže i da napravi vrata", ukazao je Vesić. 

Kaže da je Parking servis taj "skandal" otkrio pre dva dana, te da je juče to javno preduzeće raskinulo ugovor sa Đilasom, odnosno s njegovom firmom "Multikom", zato što su, ističe, koristili parking mesto suprotno odredbama ugovora. 

"Danas raskid ugovora stupa na snagu, Đilas će danas morati da ukloni i taj jedan automobil, jer više nema ugovor ni za njega", podvukao je Vesić. 

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je Đilas u garaži u Požarevačkoj imao ugovor za korišćenje jednog parking mesta od 2008. godine, te da je na osnovu tog ugovora bez ikakvih problema mogao da koristi bilo koje mesto u garaži. 

"Nažalost, umesto toga, Đilas je pregradio protivpožarni put i ovde parkirao svoja četiri automobila. Mi smo juče slikali ta tri automobila koja su bila parkirana na protivpožarnom izlazu, ni za jedan od tih automobila nema plaćeno i sva su bila nelegalno ovde", rekao je Vesić i medijima pokazao fotografije ta tri automobila. 

Dodao je da je Đilas oteo garažu koja pripada svim građanima, napravio poseban izlaz koji vodi ka Sinđelićevoj ulici kako ne bi prolazio kroz garažu i tako od javne garaže, kaže Vesić, napravio privatnu garažu. 

 

Link to comment
Share on other sites

"Za Beograd je velika čast da imamo mogućnost da kupujemo 'Simensove' tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu, kako je juče najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Vesić povodom Vučićeve molbe Gradu Beogradu da kupuje "Simensove" tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu. 

Link to comment
Share on other sites

majko mila, tek sad na ovo naleteh:

Ministar zdravlja otvorio pušačku zonu na beogradskom aerodromu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorava da pušenje nije ni zdravo, ni dobro, ali da je svako kovač svoje sreće i da se ne može uticati tako lako na pušače koji zele da, kada su na aerodromu, imaju prostor za pušenje cigareta

Ministar je rekao da je punih 10 godina postojao problem dobijanja pušačke zone na beogradskom aerodromu zbog raznih prepreka, i tehničkih i birokratskih, ali da je zajedničkim radom, saradnjom i dogovorom taj posao završen.

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3002297-nije-njuz-ministar-zdravlja-otvorio-pusacku-zonu-na-beogradskom-aerodromu?fbclid=IwAR0-__QGmB-7tJEKSkX4IfeN5VYyQ4B_-kbYvngUcoLwxsbz8h_LWqYCgOk

Link to comment
Share on other sites

jadni naš autor, moraće da shvati, mira svoga radi, da će pre Švedska početi da liči na Srbiju nego Srbija na Švedsku. takav nam horoskop...

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvala ti @Debeli

Динар је од стране "Блумберга" проглашен другом по снази валутом у свету за ову годину, каже за РТС гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић. Стабилни динар, стабилни курс и стабилна инфлација остају циљеви и у наредној години.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Lucky said:

Hvala ti @Debeli

Динар је од стране "Блумберга" проглашен другом по снази валутом у свету за ову годину, каже за РТС гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић. Стабилни динар, стабилни курс и стабилна инфлација остају циљеви и у наредној години.

 

1 hour ago, togFU said:

Svaka čast za šeficu!

hvala Vučiću!

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Iz "Beograd puta" krive meteorologe za haos u Beogradu
Željko Maravić iz Zimske službe “Beograd puta“ je za RTS rekao da su za današnji kolaps u beogradskom saobraćaju odgovorni meteorolozi.

ahahaha :))

Kako je naveo u Beogradskoj hronici, nadležne službe su dobile pogrešnu vremensku prognozu.

“Sneg je počeo da pada oko dva izjutra, a nama je u 6.00 rečeno da se očekuje provejavanje slabog snega. Međutim, ono danas je bilo sve samo ne provejavanje“, naveo je Maravić. 

Link to comment
Share on other sites

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da juče ni u jednom trenutku nije bilo kolapsa, i da ne treba verovati fotografijama na društvenim mrežama.

“Nemojte puno da verujete društvenim mrežama, te slike kolapsa nisu zaista bile tačne. Mi nijednog časa nismo imali kolaps u gradu. Juče je ‘Beograd put’ u četvrti stepen pripravnosti ušao negde oko 10 časova, kada se ispostavilo da su u pitanju veće padavine nego što je prognozirano. Prognozirana su dva centimetra, na kraju je juče palo 11 centimentra i grad je bio očišćen. Bilo je manjih problema u Ripnju, jedan autobus je preprečio Blagoja Parovića, imali smo jedan udes u Bulevaru oslobođenja, udes tramvaja u Vojvode Stepe, ali naprosto kad padne sneg u bilo kom delu sveta onda saobraćaj ne može da funkcioniše isto kao kad nema snega”, rekao je Vesić za Prvu televiziju. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...