Jump to content

Njuz (nije njuz)


Recommended Posts

ovaj njuz sadrzaj samo pici...

Mnogi satovi širom Evrope kasne zbog toga što je frekvencija u strujnoj mreži već neko vreme ispod normalnih 50 herca, piše “Dojče vele”.

Uzrok tome je, kako navode nemački mediji, “spor Srbije i Kosova”.

”Oni koji hronično kasne nisu mogli da dobiju bolju vest kao izgovor - u čitavoj Evropi radio-satovi, kao i satovi na mikrotalasnim pećnicama i šporetima, kasne – ukoliko su priključeni na strujnu mrežu“, piše Frankfurter algemajne cajtung.

Oni ističu da kašnjenje iznosi pet do šest minuta, a verovatno će se i povećavati. 

“Razlog za to je što od sredine januara na evropskom tržištu struje postoji rupa u snabdevanju, kako je to u utorak u Briselu saopštilo evropsko Udruženje strujnih mreža Entsoe. Zbog stalnog političkog konflikta između Srbije i Kosova odatle teče manje struje u kontinentalnu mrežu na koju je priključeno 25 zemalja od Turske do Holandije”, navodi Frankfurter algemajne cajtung. 

Link to comment
Share on other sites

Federalni zavod za zapošljavanje Bosne i Hercegovine ovih je dana jako razljutio tamošnje nezaposlene i poslodavce. I to javnim pozivom za Program sufinansiranje samozapošljavanja u 2018. Problem nije bio u samom javnom pozivu nego u dužini njegovog trajanja. Naime, javni poziv Zavod je otvorio u sredu u 8 sati ujutro, a zatvorio svega minut nakon toga. Dakle, svi oni koji su hteli da se prijave nakon tog minuta to nisu mogli i to uz obrazloženje da više nema novca. 

Link to comment
Share on other sites

Nista novo... Tako su kod nas u srecno i prosperitetno doba 90tih banke objavljivale kreditne konkurse koji su trajali tipa od 10 do 12 jednog dana. Sve po zakonu. Konkurs bude javno objavljeno na oglasnoj tabli u holu banke, obavesteni podignu kredite. Onda nastupi inflacija, poneki papir se zaturi, malo izbledi, ufleka se, postane nečitak; nesto se vrati, pa malo svi smetnu placanje s uma i tako.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kada je otišao da se javi i odleži kaznu u Okružnom zatvoru u Prokuplju vratili su ga sa kapije, a razlog je to što Ristić nije imao ličnu kartu, koju je ranije oštetio, pa nije mogao da se proveri njegov identitet

“Pitao sam da li mogu da podnesem zahtev za novu ličnu kartu i tu potvrdu da im odnesem, ali su rekli da ne može. Zatim sam otišao u policijsku stanicu u Kuršumliji da mi očitaju ličnu kartu. Tamo su mi rekli da to ne mogu da učine sve dok ne napravim neki nov prekršaj. Onda sam celo popodne pokušavao da učinim neki prekršaj, kako bi me priveli. Tako sam prelazio ulicu van pešačkog prelaza, išao u policijsku stanicu da se kao svađam sa njima, ali bez uspeha. Totalno su me ignorisali. I sada ne znam šta više da radim da odležim to što mi sleduje. Neću da dođu po mene kao da sam kriminalac, kada dobiju nalog. To je sramota, ali me i zatvor ne prima”, kaže Radoljub. 

Link to comment
Share on other sites

HRVATI VIČU U PODGORICI: OVO JE SRBIJA! Navijači Cedevite uzvratili "varvarima" istom merom!

Prošle nedelje navijači Budućnosti su skandirali u centru Zagreba: "Ovo je Srbija!" i isprovocirali sukob sa policijom i hapšenje.

Odgovor je stigao danas, kada je grupica navijača Cedevite, sa sve raširenom šahovnicom, prošetala kroz Podgoricu i skandirala isto: "Ovo je Srbija"!

Šmekerski potez su napravili Hrvati, ali ono što je nama najzanimljivije: Hrvati i Crnogorci se slažu da je sve to na prostoru pokojne SFRJ - Srbija.

Navijači Cedevite uzvratili Podgoričanima istom mjerom: Ovo je Srbija! pic.twitter.com/FW4i3hDqVW

http://informer.rs/sport/kosarka/375722/video-hrvati-vicu-u-podgorici-ovo-je-srbija-navijaci-cedevite-uzvratili-varvarima-istom-merom

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...