Jump to content

Prva kola!


killYg0r

Recommended Posts

e frag peca kupio golfa od fate :D

 

dule pa svi pogadjaju temu koja je postavljena, a to su kola koja su prva vozili :D

 

da li su od dede ili kasice prasice manje je bitno!

 

inace vozio sam i ja ovu ladu sto je stavio reki, zaista mi je nejasno zasto taj proizvodom ima naziv automobil u sebi :D i zastavu 128 dok je cale vozio

 

ovu kockicu sto je zola okacio bi dao i kafu i cokoladu da provozam koji krug

 

a osecam patnju mikrostalje za onom meckom koja jebeno sija kako glatko izgleda(la)

Link to comment
Share on other sites

koje sranje, sad sam shvatio da nemam ni jednu sliku svog prvog auta. 

 

bio je fiat punto, neko 2002. godište čini mi se. ovako nešto:

fiat-punto_black_3.jpg

 

kad ga se setim jebote. :D 

 

prešao je boga oca, bio prvi auto koji je burazer vozio kad je položio, pre toga ga je i ćale silovao.  

kad sam ga ja dobio sve što je imao su neke petokrake alu felne i probušen auspuh, pa je zvučao kao da imam sportski auspuh. trošio 9 litara po gradu.

leva i desna vrata su bila izgrebana i po malo udubljena, oba stražnja blatobrana takođe, znak fiata napred je otpao kad ga je neko od nas trojice udario u stub (its a mistery i dan danas), svako sedište je imalo bar jednu rupu od cigara, pepeo na sve strane uvek. žmigavci nisu radili kako treba, desni je morao rukom da se drži sve vreme a levi se nije vraćao posle skretanja. menjač se jednom kompletno bio raspao, pa je posle toga rikverc bio magija za ubaciti. brava na vozačevim vratima nije radila, pa sam svaki put morao da idem do suvozačevih da zaključavam i otključavam. desni retrovizor je bio namešten i nije smeo da se pomera jer bi se otkačio (neko ga je bio slomio jednom, pa ga je ćale u there i fixed it maniru sredio super lepkom). sirena takođe nije radila. ulje mu nije bilo menjano nemam pojma koliko dugo, ćale je samo dosipavao sveže svako malo. jednom se otkačila sajla od haube, pa nismo otvarali haubu 3 meseca. večno je bila gomila nekih sranja u gepeku. nije imao poklopce od zvučnika u vratima jer je jednom neko obio auto i samo njih ukrao. vožnja je bila udobna kao operacija bubrega. ali nikad me nije prodao ni zajebao. uvek je palio i uvek je vozio ma šta mu mi radili. na kraju ga ćale prodao za soma i po eura. 

 

one love, never forget!

Link to comment
Share on other sites

Nije, Golfa sam nasledio :D

 

Inače TAS-ovac, prvi smo vlasnici bili... Pa sam ga ja zbudživao sa plastikama da liči na GTI-ja... :)

Mlados ludos.

zato sad za kontru GTI izgleda ko klotara i gore [roflmao]

 

prvi auto gde sam ja kao okretao volan kao mali prdavac je bilo ovako nesto

 

citroen-gsa-16.jpg

 

prvi gde sam sam presao nekih 200-300m je raspali yugo45.. naucio sam ljudski da vozim na astri F , prvi koji sam sebi uzeo od svojih para je golf naravno :D

Link to comment
Share on other sites

Baš sam pre neki dan misio da pokrenem "Pričajte šta vozite" topik, ali, eto, neka ovo bude dobra uvertira za nešto takvo.

 

Prošle godine tek smogao "snage" da kupim prvi auto, i uzeo Fiat Tipo '90, 1.4 sa neatestiranim plinom, za 550 eura. U poređenju sa nemačkom konkurncijom iz tog perioda, po mom mišljenju, ništa lošiji automobil, samo... drugačiji. U Golfu, Suzi ili Astri iz tog perioda dobićete bolje i izdržljivije motore, manju potrošnju, i ređe servisiranje, dok Tipo ima MNOGO otporniju limariju na rđanje, udobniji je, stabilniji, i prostraniji, a po mom mišljenju, i nešto lepši od Golfa 2.

 

Nisam sačuvao njegove slike, prodao sam ga posle 3 meseca, kad sam se malo "pohvatao" sa vožnjom, i kupio Mareu 20002 1.9, JTD, pa posle ipak digao ruke id FIAT-a i sad sređujem sebi Citioen Xsaru 2.0 HDI 110KS, ona bi trebalo da se zadrži duže, jer je dobra, lepa, dosta opreme, i malo troši. Slike kad bude "šta vozite" topik.

 

@Junkie: Citroen mama :-)

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Prvi auto, dobio sam ga dva meseca pre 18tog rođendana (kad sam upisao vožnju). Na moje veliko insistiranje nisu popustili i dali mi da vozim ali isto to veče kad je auto stig'o sam uzeo ključeve i na kvarno otišao da "isprobam" svoj prvi auto. Ćale je sat vremena nakon toga morao da zove prijatelje iz distribucije da hiamom (ako se tako zove kamion sa kranom) izvuku kola iz nekog manjeg jarka. Čoveku nastradala ograda a meni auto, sva sreća pa sam ja imao samo lakše povrede glave ali u taj auto nisam seo narednih par meseci dok nisam položio. Nakon toga me je odlično služio par godina :-) (btw slika nije od mog auta već modela, ukoliko nađem fotke nakon udesa okačiću).

 

Car017.jpg

 

 

...

Link to comment
Share on other sites

mohi stao u kiu bez da pravi rupu na krovu!

 

inace vidim da tema moze da pokrije i pitanje - da li je tj koliko je dobro dati osobi od 18 godina da vozi ?

 

posto u startu mozemo da otpisemo koliko je lose dati klincu dzipa sa kojim ce da pregazi devojcicu na pesackom prelazu (sta se desilo na kraju sa slucajem btw sin zeljka mitrovica)

 

ali vecina ljudi je imala neko sranje, mada je opet pitanje kada ce neko nauciti ako ne tad..

 

ja sam recimo vozio sa 17 toyotu carinu :) uparkiravao se i "oko zgrade", pa onda u auto skoli prvo golfa 4 pa onda punta nekog usranog (jer su prodali golfa..)

 

a skodu sa slike sa vozio kad sam dobio dozvolu kad god sam mogao. bukvalno se vozio po gradu cisto da prolazim ulicama dok se nije raspala

 

da li bi sutra svom detetu dali da vozi vasa kola cim mu zakonski bude dozvoljeno? i kako bi handlovali tu situaciju u slucaju da napravi neko sranje

Edited by killYg0r
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...