Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Odgledah poslednje X-Mene. Sva sreća pa nisam gledao u bioskopu (pre svega zbog loših kritika ovde) pa sam mogao da FFujem. Baš loš film. Sansa jadnica je operisana od glume. Osim Magnetoa, ovo troje "jahača" besmileno ubačeni plus loša gluma (pretpostavljam zbog besmisla). Svi ostali su dali maks i to je okej. Scenario je katastrofalan sa pseudo pokrivanjem nekoliko aktuelnih pitanja. Efekti su solidni, ali većinom preterani. Muzika je vrlo dobra. Sve u svemu, prilično loše.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt1628841/?ref_=nv_sr_3 

Novi Independence Day...rofl! Ne verujem da su spucali 160 miliona u ovo smece, jedan od onih filmova u kojem ne valja NISTA! 

 

http://www.imdb.com/title/tt1489889/?ref_=nv_sr_1

Central Inteligence...bleja filmic, skroz ok, mnogo bolji nego sto sam ocekivao posto i nisam neki ljubitelj ovih akcionih komedija...Rock standardno izdominirao! :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt2118624/
The Final Girls
Ovo je mnogo zabavan film.
Ako ćemo da se frljamo sa odrednicama, ovo je neki meta-omaž "klasičnim" slešer hororima, ali sa dosta komedije i sa nekim pokusajem dramskih momenata.
Najinteresantnija stvar u filmu mi bilo kad sam skontao da je glavna glumica (koja glumi naplasenu klinku koju bi u slicnom filmu pre 5 godina glumila Zoi Kazan) dete Vere Farmige i da realno izgleda ko njen mlađi klon =o)

 

Link to comment
Share on other sites

On 7/31/2016 at 0:33 PM, freej! said:

The Nice Guys

http://www.imdb.com/title/tt3799694/?ref_=fn_al_tt_4

 

Uf, ne znam sta da kazem, mogao je biti stvarno dobar film ali je ispao 6/10 . Sve je nekako traljavo odradjeno, scenario kao da je pisao neki naduvan lik pa sve izgleda kao nabacano lopatom i na frku ispovezivano.

i 6 je previše. Počinje dobro, Crowe i Gosling vuku film, ali što više vremena prolazi, film je sve debilniji i očajniji. Kad sam ga odgledao, bilo mi je žao što sam bacio skoro 2 sata na to sranje

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, G!!! said:

Sa kumom na njegovu preporuku odgledali 

Dreamcatcher http://www.imdb.com/title/tt0285531/?ref_=fn_al_tt_1

Dobra ekipa, solidan zaplet, i neverovatno usran kraj. I kum se smorio jer ga je pamtio kao bolji film :P

dramcatcher (film) ima ok uvod i fantasticno teskobnu "scenu na klonji" koja moze da se nosi sa knjigom, po svemu ostalom knjiga je bolja...mada, nacelno, nakon sto ti neko skrene paznju na specificnu stvar u strukturi vecine kingovih knjiga pokvari ti malo sve ono u cemu si do sada uzivao bez da si primetio taj specifican pattern

King pravi super atmosferu i likove i voza ih, bez potpune odredjenosti, u nedogled...i onda, kad skapira da knjiga treba da se zavrsi, onda zbrza kraj na neki od svojih omiljenih nacina i gg no re...nekad takav kraj funkcionise super...a nakad je ko prstom u oko...

Link to comment
Share on other sites

 And yes, it might sound like this is a case of academic masturbation, with pretentious post-grads bending over backwards to try and come up with a valid explanation for their lazy taste in movies. But even if that’s the case, you know it doesn’t apply to you. You are the diamond in the rough, you little Mensa member, you.

;o)))

Link to comment
Share on other sites

The Secret Life of Petshttp://www.imdb.com/title/tt2709768/

MV5BMjIzMzA1OTkzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwODE3MjM4NzE@._V1_.jpg

Odgledah ovo sinoć - očekivano zabavno, s tim što sam naravno bio "osuđen" na to da gledam u 3Du (prvi problem) i sinhronizovano na srpski (drugi problem).

3D je bedan tj. od 3Da nema ništa i bezveze čovek muči oči. Ima ukupno jedna scena koja je urađena ciljano za 3D i lako ćete je prepoznati, ostatak je tipični 2D. Što se sinhronizacije tiče, ne mogu da kažem, trude se domaći da izguraju što bolje i da nađu neke slične glasove i tako to, ali generalno nema veze sa životom plus gomila fora ne može ni da se prevede.

Generalno je simpa, nije dosadan film, ima zanimljive scene, 5-6 smešnih situacija čak i sa srpskim prevodom.

Link to comment
Share on other sites

Jason Bourne  http://www.imdb.com/title/tt4196776/ - dobar, do sl nastavka, cekaaam..

The Legend of Tarzan http://www.imdb.com/title/tt0918940/ - isuvise slab (mlak odabir glumca) glavni junak, tako da i nije za pohvalu/preporuku.

The BFG http://www.imdb.com/title/tt3691740/ - klasican primer kako sinhronizacija zna da ubije film. Jaaaa nisam mogla da verujem, po prvi put sam bila u iskusenju da napustim bioskopsku salu. Dzina je sinhronizovao Boda Ninkovic, ali naglasak i dijalekt.. jbt! Negativno iskustvo, cekam bolji snimak, pa da natenane pogledam kako treba.

i'm not fat, i'm just easy to see..

Link to comment
Share on other sites

On 8/8/2016 at 0:03 AM, rbds said:

klasican primer kako sinhronizacija zna da ubije film. Jaaaa nisam mogla da verujem, po prvi put sam bila u iskusenju da napustim bioskopsku salu. Dzina je sinhronizovao Boda Ninkovic, ali naglasak i dijalekt.. jbt! Negativno iskustvo, cekam bolji snimak, pa da natenane pogledam kako treba.

ah, jos ako pokušavaju da glume neki drugi naglasak, to jeste najgore kod sinhronizacije.

Midnight Special http://www.imdb.com/title/tt2649554/

MV5BMTUwNDcyNzkyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzI1NzkyNzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Kad prevrtim u glavi radnju filma ona kao ima nekog smisla, kao i kada bih nekome prepričao o čemu se radi. Ali dok gleda čovek film, deluje mnogo blesavo, kao da je originalno na primer imao 3 sata ili 4 ali je onda neko rekao "e ovo mora da se skrati na sat i po". Nekako odjednom krene radnja, nije ni objašnjena, nije baš najjasnija pozadina i priče likova .... toliko da na kraju nema te "povezanosti" sa likovima, šta god da se desi, a desi se ništa specijalno.

Link to comment
Share on other sites

Youth (La giovinezza)
http://www.imdb.com/title/tt3312830/?ref_=nv_sr_1

Konačno odgledah. Ozbiljno kidanje, mada mi je slabiji od La Grande Bellezza. Slabiji jer je kraj mlak i u suštini je mlak, jer je glavna tema - odnos starosti i mladosti, komplikovana i muljava i onda je veoma teško, kad si se već zaglibio, da izvedeš neki neočekivano dobri kraj. Zbog toga, mislim da je suština ovog filma pre u vizuelnom nego u dijalozima. Ne bi me čak ni čudilo da je Sorentino to namerno i hteo da uradi, da prikaže kako su reči muljave u odnosu na nešto što je očigledno. Kao i kod Vesa Andersona vizuelno, muzika i kasting sabijaju, ali razlika je ogromna u scenariju, ne neophodno po kvalitetu, nego po načinu na koji pristupaju temama. Ipak je Sorentino Italijan!

Film je prilično razvučen, tako da je za današnje vreme super dosadan, ali je i to jedna od poenti filma. Fenomenalan je Sorentino (kao i Anderson, ali na jednom dubljem nivou), jer nijedan kadar nije slučan i ništa u tom kadru nije slučajno. Kada se tako posmatra film, sve je kristalno jasno ili kako bi danas kritičari voleli da kažu - film se lako čita!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...