Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

THE ZERO THEOREM

 

the-zero-theorem-poster.jpg

 

Definitivno nije entry film za gledanje Gilijama (ne toliko zbog tematike, već zbog izostanka većih bizarnosti i raskoši po kojima je poznat iz ranijih filmova), solidna priča i likovi (ova mala plavušica, ufff, arc Kristofovog lika odlično odrađen), uz puno praktičnih stvari i izostanak napadnijeg, Bartonolikog CGI-ija koji je upropastio delove njegovog predhodnog filma (Imaginarijum dr Parnasusa), što je za pohvalu. Sa druge strane previše nekako hermetično, na sve strane pršti od utiska da su hteli da teme i atmosferu iz jednog Brazila sabiju u minimalniju formu i svakako bi loše leglo da Kristof Valc ne vadi stvar svojim performansom.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

DIVERGENT

 

divergent-poster-1-21.jpg

 

Besramna kopija Hunger Gamesa, koji i sam po sebi nije ništa naročito, ali su ga ovde razgovnili bez mnogo stila. Okvirna tema je na par mesta i zagrebala neke interesantne ideje (klasno, fašističko društvo u kojem nema mesta za neopredeljene/siromašne, hitlerjugen ispranih mozgova koji ima zadatak da sprovodi prljave poslove i "čuva" grad od zlog "tamo nečega" van zidina, zarad kontrole plebsa i sl.), ali deluje da sve što valja u tom smislu kao da im se slučajno desilo dok su smišljali ostatak "priče". A to je klasika, on gleda nju, ona gleda njega, pa se još malo gledaju, pa se ne razumeju, pa se mršte, pa se kapiraju, pa plaču, pa se smeju, pa će da pokažu tim zlim odraslima gde im je mesto, pa su mladi, pa su ludi, pa sudbina, pa osećanja, pa marš više.

 

Da je sve delo nekoga koga ne zanima da bolje uspostavi temelje sveta (khm, khm, žena, khm, khm), već joj je samo stalo da se nafatira para kopirajući uspešnije uzore, dokaz su i totalno glupave i nelogične scene i koncepti na početku filma ("test" sklonosti koji zapravo nema nikakvu funkciju, jer ne obavezuje ni na šta, nemogućnost da deca viđaju roditelje ako su u drugom esnafu (zašto?, ako se opredele za isti imaju tu mogućnost bez ikakvih restrikcija), sam test u kojem osetljiva evaluacija na kraju počiva na blic izboru od dve sekunde, i to kandidatima koji su stanovani, u šoku i bez  ikakvih instrukcija).

 

Film na dno dodatno vuče i loš kasting za glavnu ribu, koja nema ni gram harizme Džej-Lou iz HG (o fizičkoj spremi i kondiciji da i ne pričamo, u svim "akcionim" scenama deluje zadihano i tromo, kao da je u pauzama snimanja više drndala svoj I-phone, nego vežbala sa instruktorima).

I u čemu je uopšte poenta tih "divergentnih" individua? Samo u jednom slučaju, pri kraju filma, je ta njihova "različitost" poslužila nečemu, u svemu ostalom su kao i ostatak mase, nije da su u nekom X-men fazonu, pa imaju različite moći (ili više njih zajedno).

Najjači je kraj, "hehehe, ako želite da vidite šta je dalje bilo, zaradite nam dovoljno novaca da snimimo nastavak, jel, hehehe....", mrš.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

meni ova glavna riba ide baš na kurac, a svi je nešto hvale.

 

also

 

Inače, uopšte nisam LOTR fan i filmove sam gledao samo u onom RTS/nova godina izdanju i realno su mi bili šta god. Sad sam rešio da pogledam opet sve u komadu, da ima dam još jednu šansu. Realno me malo obeshrabrilo kada sam video da lotr extended trilogija traje preko 11 sati, a pogotovo da treći film traje 4+ sata. Ali ae, šta sad. I pogledao sam sva tri ponovo, i dalje su mi šta god ali su mi malo više ok, epic fantasy zajebancija koja se isključivo pokreće plot convinienceom i deus ex machinom.

 

Ne sećam se baš detaljno tih novogodišnjih verzija ali se sećam solidno i kontam da su to bile teatralne varijante. I pravo da vam kažem, nisam baš video neku spektakularnu razliku u extended varijantama, sem što ima milijardu scena više kako oni jašu/trče/hodaju/penju se preko brda i dolina, u širokom kadru. Jebeš mi sve ako to ne čini jedno 50% filmova. Kontam da ima više fora za one koji su čitali knjige koje najverovatnije nisam primetio. U svakom slučaju, ok provod, malo dugačak ali dobro de. Uvek je gotivno gledati Viga Mortensena i Ijana Mekelena. Doduše, ceo onaj arc sa Liv Tajler mi je totalno nebitan i retardiran, loše obrađen.

 

Tu sam onda rešio da pogledam i Hobita, ova dva filma koji srećom traju po dva i po sata (samo). Šta znam, isto mi je kao i LOTR samo možda malo dosadnije na trenutke ali ima manje likova i bolji je fokus na njima. Mada moram da istaknem da sam se smejao na glas kako je glupo završen/presečen drugi film na kraju. Svi ovi filmovi mi deluju kao zimska varijanta summer popcorn movie-a.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Odgledah novog Herkulesa

 

Izgleda da producenti u Holivudu pocinju da uce. Na osnovu trejlera sam ocekivao golemo smece, ali zacudo film je pristojan, mozda cak i OK.

 

Sto se tice glumacke postave, vidi se da su stedeli pare na sporednim ulogama Herkulove druzine.

 

Preporuka za low-level uzivanciju.

Always remember to pillage before you burn.

Link to comment
Share on other sites

mozda je gledao u bioskopu (igra u bioskopima od pre 2 dana)

 

meni je ovaj herkules bio bacenih 100 minuta zivota (onaj sa tejlorom lautnerom nisam teo da gledam)

nema apsolutno nista da ponudi sem vrhunskih sisa u jednoj flashback sceni i 2-3 ok gega

(lol rok, rufus sul i ian jebote mekshejn zajedno u filmu i niko ne koristi potencijal za vrhunsko zezanje)

iako je ovo po stripu a ne originalno pisan scenario, ceo fazon "dekonstruisemo mitove i legende" mi lagano ide na ganglije....

 

zapravo, najbolja stvar kod ovog filma je sto ce verovatno da izgubi toliko para da ce bret ratner morati ponovo da pusi kite po holivudu da bi mu dali da rezira jos nesto...definicija sharlatana...

 

 

on a side note...

cini mi se da nije mnogo ljudi gledalo film Don Jon (ili bar prijavilo ovde da je gledalo), a u pitanju je, odmah posle Filtha, najbolja stvar prikazana na prosloj sinemaniji

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

@pirun

 

Gledao sam Herkula u bioskopu - nemam link za skidanje. Sorry.

 

@ Kole

 

+1 za sise u jednoj od uvodnih scena :D

 

Zbog Iana Mekejna je Herkules i bio smasan/zanimljiv u par navrata.

 

Don Jon: dobar film, Julian jos bolja, hehe :D

Always remember to pillage before you burn.

Link to comment
Share on other sites

Expendables 3

 

Imam utisak da koliko god je loš bio drugi film, nekako dobiješ ono što je najavljeno i to je kao to. Ovde nije tako i dobije se možda i manje. Super krene film i prvih 10ak minuta su super, u tih prvih deset minuta se i nalazi najbolja fora u celom filmu 

kada Vesli kaže da je bio u tvorza zbog utaje poreza.

 

Sem toga, ostatak filma je onako - dosadan, u pokušaju da ima neku priču, malo stealth akcije i Mela Gibsona koji bleji po muzejima umetnosti.

 

Totalno sam zaboravio da je film PG-13, što znači da nema ni mrve krvi koja šiklja iz nečijeg vrata, ni jedno klanje, a da se vidi. Baš je onako za decu. Vidiš zavuče negde nož, ovaj se uprpi i kao umre i to je to. Tako da koliko god da su overkilovali u drugom filmu sa digitalnom krvlju i iživljavanjem, ovde je skroz suprotno. Sve ono iz trejlera je uglavnom iz prvih desetak minuta filma i poslednjih dvadesetak. A i sva akcija se svodi na beskrajno, nasumično puškaranje i eksplozije. 

 

Neću da kažem da mi je gori od drugog filma jer nije - izgleda bolje i ima kvalitetniji star power. Ono što jeste loše što taj star power nije nešto iskorišćen, dijalozi su smišljani na licu mesta i svode se na fan service fore. Švarci svaki put kad izusti nešto to je lajn iz nekog njegovog kult filma. Većinu glumaca boli kurac i sve je nekako preko kurca. Film odaje iluziju da ima više glavnih likova ili da su bar Stalone i Stetam glavni likovi. Ali to je sve prevara, Stalone i samo Stalone je tu glavni, ostali su tu samo podrška oni se pojavljuju samo kada zaplet treba da napreduje dalje. Tu je i nova ekipa mladih ekspendablsa i totalno su antipatični i nebitni.

 

Kontam da niko nije hteo da glumi u ovom filmu konkretno, sem Stalonea i tih novih "klinaca". Ovi ostali su tu čisto da se malo pojave, došli na set i za jedan dan snimili svoje, pokupili pare i to je to. I tu dolazim do Mela Gibsona - lik ima četiri, pet scena i to je to.

Jeste glavni negativac ali nema neki skrintajm. Više puta ga vidimo na slikama po raznim fasciklama nego uživo. Lik ima jednu akcionu scenu i to je na kraju kada mu pukne kurac i reši da je vreme da se završi film. Tu se on i Stalone puknu dva, tri puta pesnicama, razmene po koju drugarsku rečenicu, Stalone ga upuca, end of story. Čak je i onaj fajt sa Van Damom iz prošlog filma bio duži i interesantniji. Mislim da čak i Harison Ford ima veći skrintajm od Gibsona.

Lik Antonia Banderasa je interesantno zamišljen ali totalno idiotski napisan i izveden. Nervira me jako što je ovo, evo već treći film, ima razne potencijalno interesantne likove, a koji ne rade ništa. I to ne mislim "nisu mnogo razvijeni, ovo ono, danski umetnički film", ne... mislim da bukvalno ne rade ništa. Dolf samo sedi, mršti se i to je to, glumi dosadu.

 

Doduše, svidelo mi se što ima par promišljenih fora i nisu baš onako banalno nagurane kao kada Čak Noris priča Čak Noris viceve. Ima i nekoliko neočekivanih razbijanja klišea u akcionim filmovima. Konkretno mi sada pada na pamet ono "junak pada u vodu sa mosta, zlikovac traži na nađu telo, tela nema, junak preživeo, ludilo, osveta". Ovde junak padne u vodu, zlikovac zahteva da vidi telo, ovi nađu "telo" i onda ih junak sjebe. Sitnica ali se ceni.

 

Tako da ono, nema krvi i divljanja, "čistiji" je film od prošlih ali ima neke elemente bolje odrađene koje prošli film nije imao. Produkcijski je više u rangu prvog filma. Tako da nešto je bolje, nešto je gore, pa se izbalansira sa prošlim filmovima. Apsolutno ne mogu da preporučim gledanje u bioskopu tj. davanje para za ovo. Prvenstveno što je totalno sterilan akcioni film i sve je preko kurca. Prošli film bar ima tu iskupljujuću vrednost preteranosti, a ovaj nema ni to već je generički akcioni rendom film za sve uzraste. Sačekajte dvd/brrip, a možete i ovaj skriner, skroz normalno izgleda.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Hm, hm, baš mi čudno da su zakidali na klanju i brutalitijima, to je baš bio zaštitni znak prva dva filma. Htedoh reći da je možda ovo neka očišćena verzija koja je procurela ranije, i da film zapravo ima te scene koje bi trebalo da ima (mada ne znam da li način na koji su snimljene ostavlja prostora za tako nešto). Sećam se kad sam jednom gledao Robocopa na nekom nemačkom kanalu, bile su izbačene sve gory scene i kadrovi, skroz su kastrirali film, možda je slično i ovde.

I gledao sam na blic samo uvodnu scenu, pa jel su navatali neke nesretne Hrvate za ono, jasno se razume šta pričaju?

 

Elem,

 

DAWN OF THE PLANET OF THE APES

 

dawn_of_apes_teaser_poster.jpg

 

Solidan, mada mu nedostaje taj osećaj wondermenta, istraživanja i arkovanja likova iz prvog dela. Priča je standardna, natrpana sa nekoliko nepotrebnih holivudskih emo momenata, ali i sa dosta jednostavnih i efektnih preplitanja uzročno-posledičnih motiva i akcija likova. Također, neke scene i načini na koje su snimljeni su perfektne (lov na početku, Koba kad priča o ožiljcima, scena sa turretom, ftw), i dobro su rasporedili akciju, bez ikakvih overkillova kao što je delovalo iz trejlera.

 

Zamerke po pitanju priče i likova, koje bi celu stvar učinile efektnijom:

 

Da je Cezar zaista ostao mrtav, daleko bi interesantnija dinamika filma do kraja bila (mada je odmah bilo jasno da od toga nema ništa, što ga ne bi upucao u srce ili vugla direkt, npr.). I Koba kao geknuo, ali su to odradili da nije baš jasno dal je zaginuo il nije, čisto ako im zatreba kao zlikovac u sledećem filmu ako ništa interesantnije ne uspeju da smisle.


 

U sledećem filmu bi bilo bolje da se odmaknu malo od ove grupe i ljudi i majmuna, i da celu stvar razvuku na veći nivo (Planeta Majmuna, a sve se vrti oko par blokova i mosta jednog grada i obližnje šume). 

Sa druge strane, mislim da je ovo tehnički najsavršeniji film koji sam gledao dugo vremena. Aj, majmuni ne deluju realno, mada nije ni poenta da tako izgledaju, ali su odrađeni fantastično, raznoliki izgled krzna, izrazi lica, senčenja i osvetljenja na ivicama, masovne scene sa stotinama CGI likova koji samo stoje, a koje su hajlajt filma, svaki CGI konstrukt kao da ima težinu i inerciju u svojim akcijama, sve je besprekorno stopljeno sa okolinom i živim glumcima, posle deset minuta zaboraviš da je sve kompjuterski animirano i generisano (bez obzira na glumce koje su koristili za majmune), respect. 

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Hm, hm, baš mi čudno da su zakidali na klanju i brutalitijima, to je baš bio zaštitni znak prva dva filma. Htedoh reći da je možda ovo neka očišćena verzija koja je procurela ranije, i da film zapravo ima te scene koje bi trebalo da ima (mada ne znam da li način na koji su snimljene ostavlja prostora za tako nešto). Sećam se kad sam jednom gledao Robocopa na nekom nemačkom kanalu, bile su izbačene sve gory scene i kadrovi, skroz su kastrirali film, možda je slično i ovde.

I gledao sam na blic samo uvodnu scenu, pa jel su navatali neke nesretne Hrvate za ono, jasno se razume šta pričaju?

 

Ma umre gomila ljudi, samo nije brutalno i in your face i kao u drugom filmu kada stane iznad lika i isprazni ceo šaržer kalaša u njega. Mislim da nije final cut ovaj screener ali da je 99.9% tu. Mogu da dodaju digitalnu krv naknadno mada teško jer sve je to ko što kažeš snimljeno u stvari tako. Znači nije ono ubod nožem u grlo ali nema krvi, nego je to nagovešteno da se desilo bez da se eksplicitno vidi. Prosto hoće da zarade više para i da film ima veći reach, pa zato PG13. Nekad je nebitno, nekad je loš izbor, ovde je loš.

 

A ono, ima na kraju ti neki što malo parlaju neki nerazumljiv jezik, malo srpski, malo hrvatski.

 

Pusti švabe, oni nisu normalni sa cenzurom. Retko koja konzumacija medija je tužnija od konzumacije hevi cenzurisanih filmova, igara i muzike u Nemačkoj i Australiji.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

edge_of_tomorrow_ver5_xlg.jpg

 

Ocekivao jos jedan bljutavi uzhas sa Kruzom (ala Oblivion i slicni) ali je film ustvari super. 

 

Naravno kada se radi o putovanju kroz vreme sa sve invazijom vanzemaljaca mora da postoji dosta rupa i nelogicnosti ali generalno gledano film nije bas kompletno tupav i ima i smesnih i nekih veoma lepih ideja i izvedbi :) 

 

Ukratko ako nekom treba preporuka film je kao mesavina Starship Troopersa i Butterfly Effekta umotano u anime stilu (naravno amerikanizovanom ali se primecuju anime koreni u dizajnu Alfi i naravno Emily Blunt mecha sa machekanjom koja secka alijene sto je bar za mene vrlo dobra stvar ^_^ ).

Cak je i Kruz podnosljiv :) 

 

Inace film je prvo trebao da se zove po noveli i mangi "All You Need Is Kill" ali su iz nekog (verovatno glupavog) razloga to promenili u genericko ime koje film sada nosi :( 

 

Sada cu morati da procitam mangu da bi video koliko je hollywood to iskasapio jer kada mi se ovoliko svideo film znaci da ce mi se i manga svideti :) 

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

I film i manga su rađeni po noveli, manga je crtana manje-više dok je film sniman, a objavljena dok je bio u postprodukciji, tako da ti poređenje sa te strane i neće biti neko. Što ne znači da ne treba da je pročitaš, ako ni zbog čega onda zato što ju je crtao Takeshi Obata.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...