Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

21 hours ago, DJAPEH8 said:

Pozdrav, 

Moze li neko da mi kaze vredi li DELL Alienware AW2518HF (?) monitor tih para? Vidim da je sad na nekoj akciji i da ima satro dobru ocenu na gigatronu pa bih da pazarim, samo da se ne zajebem. Ili bolje uzeti nesto drugo za te pare ili pak jeftinije?

  

Hvala

Na stranu što je Alienware malo previše marketing zbog koga plaćaš dodatno prvo se zapitaj da li si zapravo video kako izgleda 240Hz monitor i da li imaš komp koji može da potera čak i relativno jednostavne eSports naslove u 240+ fps da bi to imalo smisla. Razlika između 60Hz i 144Hz je baš primetna, skoro sam probavao jedan 240Hz monitor druge marke i ono između 144Hz i 240Hz je baš baš jedva primetna razlika u prikazu. Pritom treba da imaš zver od mašine da bi uopšte to i primetio. Možeš da uštediš 100+ evra da lepo uzmeš neki 144Hz. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Pravo da ti kazem nemam pojma koja je razlika izmedju 144hz I 240hz, s obzirom da ja pikam na 60 i dalje, zato i pitam da li to vredi pazariti. A ovih dana hocu da kupim komponente za nov racunar, pa kad je vec taj crni petak da iskoristim sto se iskoristiti moze! Znaci definitifno onda nesto od 144Hz. Hvala matori, cheers 

Link to comment
Share on other sites

sklapam neku masinu sa drugarom, igrom slucaja mi uleti ganc nov monitor u trampi DELL LED S2419HGF 24", TN, 1920 x 1080 Full HD, 1ms, 144hz 

i sada mi je to totalno poremetilo planove... na preporuku planirao sam da uzmem rx 5700 grafiku , ali posto je monitor gsync... kapiram da bih treba da gledam neku Nvidiu.. ali u tom cenovnom rangu sam totalno izgubljen (planirao sam nesto oko 400 eura kod madjara, mada ne bih se bunio i da je malo jeftinija kartica slicnih perforamnsi... ova mi je mozda malo i overkill , posto za gaming bi mi radila i dosta slabija , ali ajde kao uzimam komp posle 100 godina ) 

Da li imate neku preporuku i koliko je gsync uopste bitan ? Ispadne da pravim konfiguraciju oko 200eura monitora

Sta mislite o toj 5700 , i da li imate mozda neki drugi predlog ?

Ostatak masine , planiran je 

Ryzen 7 3700x   (treba mi zbog posla i nekih programa)

B450 MSI Tomahawk 

16gb 3200 rama 

Edited by E jebes baku

fml

Link to comment
Share on other sites

Realno je G-Sync dobra stvar, ako već imaš monitor koji ga podržava glupo bi bilo ne iskoristiti. U tom rangu ti je kod mađara RTX 2060 Super. Ona ti je po performansama tu negde sa 5700, baci pogled recimo ovde https://www.techspot.com/review/1924-radeon-5700-vs-geforce-2060/ u nekoj igri je malo brža u nekoj je malo sporija... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

isproveravao sam, monitor je freesync ali je i jedini Dell AMD FreeSync monitor koji je takodje i Nvidia G-Sync kompatibilan (navodno)

sad sam bas i gledao po netu, vidim da bi trebalo da moze

anyway porucio rtx 2060 super 

edit i ljut na sebe sto ne verujem svojim ocima... na kraju sam dodao kintu za 2060super , a  mogao sam gledati 5700xt 

i hvala na pomoci 🙂

Edited by E jebes baku

fml

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Da li je laptop Dell Inspiron 3593 15.6" FHD i7-1065G7 8GB 256GB SSD GeForce MX230 2GB vredan uzimanja? (cena 81.5k)

Uzeo bio nešto da mi potraje koju godinu, vidim da Dell daje 5 godina garancije, tako da mi zvuči primamljivije dati te pare za nov laptop vs neki polovan kome je skoro istekla garancije/ne znajući ko ga je njakao i koliko, za malo manje pare? Koristio bih ga prvenstveno za svakodnevnu upotrebu, beginner video editing, nikako prventveno gejming, mada bih da budem u mogućnosti da pokrenem nešto.

Koje su alternative za iste pare ili slično?

We are just a moment in time,

A blink of an eye,

A dream for the blind,

Visions from a dying brain,

I hope you don't understand....

Link to comment
Share on other sites

Video editing na laptopu je malo nezgodna stvar jer ti treba baš neki high end model, desktop bi ti bio značajno jači za isti posao za iste pare. E sad ako hoćeš tek nešto da učiš to ti možda i može poslužiti, za sve ove ostale svakodnevne poslove je realno i prejaka mašina. Ipak trebalo bi da razmisliš za video editing o bar 16GB RAM-a (ovaj ima još jedan slot tako da može samo da se doda) i većem prostoru za skladištenje podataka - opet ovaj po specifikaciji ima slobodan 2.5" SATA slot tako da možeš da ubaciš još HDD ili još bolje neki veći SSD. Hoću reći trebalo bi u doglednoj budućnosti svakako da uračunaš to kao dodatni trošak :)

E sad neka alternativa recimo https://www.gigatron.rs/laptop_racunari/acer_aspire_3_a31542r6an__nxhf9ex02d-302059 imaš dosta slabiji procesor ali u startu više memorije i prostora na disku. S tim da verovatno može da se nađe i za manje para nego u Gigatronu. 

  • Thanks (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 12/26/2019 at 11:42 AM, voodoo_ said:

 

Brat dobio od firme 66.000 za laptop pa me pita sta da uzme. Dajte neki best buy za te novce. 

On naleteo na ovo ispod pa rekoh da pitam da li vredi ili da trazi nesto drugo? 

https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-asus-x509fa-ej077-srebrni-15-6-fhd-intel-qc-i5-8265u-8gb-256gb-ssd-intel-hd-8664674.html

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

Geenralno imam jako loše iskustvo sa asusima, užasno loš kvalitet izrade, posebno plastike. Kvarenja tastarura i koječega drugog, malo-malo na serisu-reklamaciju. Izbegao bih Asus laptopove, ako bih se šta ptao.

Ne znam da li su u tom cenovnom rangu HP Probook modeli sa Ryzen procesorima, u teroiji trebalo bi da budu zanimljia kupoina, ali zaista ne znam kako su se pokazali i ne smem sad da preporučim. Ima li neko istustva sa tom platformom, da li bi je preporučio?

Bitan faktor je da li mora da ukombniuje i legalan Win, i koji - 10 Home ili Pro u tih 66 000.

BTW, najbolja kupovina za bilo koje pare je očuvan polovan thinkpad donet od preko, intel 3. generacije naviše, bez dodatne grafike, i nema greške :-)

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Sestra ima neki HP sa Ryzenom 5 3500U već recimo šest meseci, mehanički korektan model, performanse odlične, koristi ga za enterprise Javu i light-medium gejming (naravno, dodato je 8 giga RAM-a na postojećih 8 jer Ryzen integrisana grafika voli dual channel).

Kod sebe imam i5-8265U i on je isto odličan, tako da što se tiče performansi to je nije problem, daleko je brže od onog što mu treba.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...