Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

pa nvidia treba da izbaci zvanicno majnerski model (ono chudo bez video izlaza) a aprila predstavljaju Ampere seriju novu valjda.... ali to nece uticati odmah na postojece stanje na trzistu, cekaj dalje 1060 6gb neki bolji (dobro hladjenje na njemu).....

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Poenta osmopinske grane su dodatne +12 V žice, tj. povećanje ukupnog poprečnog preseka što omogućava napajanju da bezbedno izbaci više struje a da se žica ne istopi (150 W za 8-pin, 75 W za 6-pin).

Možeš da zakačiš 8-pin na 6-pin (obavezno uz taj konvertor, jer postoji dodatna sense linija i bez nje kartica verovatno neće ni da se podigne ako firmver to proverava), ali time samo dobijaš da se struja iz dve žice isporučene preko 6-pinskog dalje distribuira preko tri žice na osmopinskom, ali ako kartica povuče preko 150 + 75 vati, može da se desi da napajanje to ne može da izbaci. Mada ako je iole kvalitetno napajanje verovatno neće biti problema.

E sad, što kaže Mawtchie, može biti da to sve ide s iste grane osim ako nije neko premium napajanje, mada ako zakačiš 2x8pin na 1x8pin i kartica stvarno povuče preko 150 vati, to nije dobro za kablove i bolje veži 1x8 na 1x8 i 1x8 na 1x6 preko adaptera.

 

Link to comment
Share on other sites

Pa da. Po specifikaciji, molex najvise daje 11 ampera  po zici (+12V, G, G, +5V), sto pomnozeno sa 12 volti iznosi 132W. Ovde trba uracunati kvalitet (precnik i sastav bakra) kabla i sklopke napajanja, kao i starost istog, ali ne bi trebalo da ima problema, ako vec ima bronze rating (zvanicno?)

Edited by Mawtchie
Link to comment
Share on other sites

Zato oldiz goldiz + indie....  Crossing souls igraj batjo moj!  A mozes i RUNE da iskopas na torentu negde, suza mi krenula kad sam potero nedavno...

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...