Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

Uvek ti zavisi od budžeta, dijagonale, rezolucije, drugih pizdarija ako hoćeš. Eno tamo na drugom topicu Nigger konta da mu je Acer Predator od 35" i 900 evra dobra opcija kao sekundarni monitor da gleda chat :tf:

Ako gledamo neki standard Full HD 24" ja sam se skoro prijatno iznenadio ovim https://www.gigatron.rs/monitori/lg_led_238_24mp59gp_gaming_ips_full_hd-107041 skroz je korektna priča za neke manje pare, IPS, 5ms, ok slika a skuplji je fazon par hiljada od nekog "non gaming" monitora, ima čak i Freesync. Meni je jedino bedak što su G-Sync monitori i dalje uglavnom pakleno skupi. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

RAM manje više, može sad da uzme 8 GB kao jedan stik za osam hiljada i da se nada da će pojeftiniti tokom godine pa da uzme još jedan, ali ostaje problem grafike. GTX 1060 je rasprodat unapred a inače košta preko 30 hiljada, ostaje GTX 1050 Ti koji je sad skoro 20, sve ispod toga već nije za gejming mašinu.

1 minute ago, Mawtchie said:

Ploce su iste kao za i5 8. generacije, jer je isti soket, isti cipseti.

Jedino ako su se pojavili BIOS-i za seriju 200 koji to omogućuju, jer originalno Coffee Lake radi samo na familiji 300 iako je isti čipset (because Intel govnari).

Link to comment
Share on other sites

Teoretski gledano može da se nabudži do 70.000 kod burazera ali je samo RX560 grafika, bolje je iskombinovati i3 sa 1050ti ako je igranje već prioritet. Pritom namerno dajem cene sa ovih većih retailera jer oni ostave količine kartica za sebe i svoje konfiguracije na kojima uzimaju kajmak umesto da uzimaju kajmak na grafikama. U smislu ovo će se lakše naći u realnosti ako mu je hitno za komp. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Dule_smor said:

Ae malo da smorim, koliko bih para sad mogao da dobijem za ovo, bilo zajedno, bilo po komponenti:

i7 4770

Gigabyte B85M-D3H

4x4GB Kingston DDR3 1600Mhz

GeForce GTX 760 2 GB

Kingston 240GB SSD

SAmsung 2TB HDD

Dell 2412m

 

Reda veličine 600 za komp i 150-200 za monitor. Na primer ovo je sličan komp koji nema SSD i ima manji hard ali ima bolju ploču, on će na primer za to da izvuče 550. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ako si raspoložen, menjam i5-3350P i GA-B75M-D3H za tvoju ploču i proc (uz moju doplatu ofc) pa ubaci u konfu, uklapa se s ostalim (isto imam 4x4GB RAM-a al to ne menjam jer je u garanciji).

Mislim nije mi o glavu tako da se ne ljutim ako nećeš, nego mi je lakše ovako kao zamena s doplatom nego da se zajebavam s prodajom :D

Link to comment
Share on other sites

Nema ljunje Vudu ofc, ali necu menjati sigurno ako zapalim i ostanem u Njemackoj, koji ce mi djavo komp ovde onda, da keva otvara pasijans:). Ali sa druge strane sacekacu neki mesec tamo da vidim da li cu srediti papire i ostati, da se ne vratim u Sorabiju, a nemam komp :D

nego reci mi koliko otprilike po komponentama cena ide, jel se slazes sa ovom Zwerkovom procenom...nesto mi mnogo to za monitor, pa bio je oko 200 evra kad sam ga uzeo :)

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, voodoo_ said:

Nije mogao gori trenutak izabrati :D

Trenutno je preskup RAM, preskupe gejming grafičke (ako uopšte uspe da ih nađe), preskupe matične ploče za novije procesore (čak i šoder kategorija)...

 

aj ti daj nesto svoje, trenutno, sto se tice odnosa cene (do 70k) i kvaliteta...
lako posle on odluci sta i kako...

hvala!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...