Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

Mogu da ti prodam Thermaltake Frio 12, deklarisan je do 150 W a baš je tih. Ja ga uzeo za i5 a ne znam ni zašto, verovatno me svrbele pare, s obzirom da ovaj model ne može da se overklokuje a stari kuler me zezao pa sam iz stra' uzeo prebudžen kuler.

U garanciji je do januara 2019, dajem ga za tri soma.

Montaža je malo komplikovanija jer mora da se vadi ploča i montira backplate, ali da hladi, hladi.

Link to comment
Share on other sites

On 2/24/2017 at 1:23 AM, juicer. said:

 receno mi je da za premiere sve sto je potrebno je zver proc, ssd i brdo rama i da grafa nema neke bitne veze sa tim, true or false ?

 


SO FALSE....   Nove verzije Premiera  ITEKAKO koriste GPU, testirano u praksi ovde na 3 modela, poslednja 2 su 980Ti i 1080.... nVidia all the way ako hoces da izbegnes visednevno renderovanje  :)

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Da, sad sam nešto istraživao i jesu ubrzali dosta i GPU render u poslednjih par iteracija, ranije to nije bilo toliko relevantno. Ali svakako ne treba preterivati s troškovima za karticu, i ona prvo pomenuta GTX 1060 će biti sasvim ok. Recimo jedan skoriji video klip koji ti može dati dobar uvid u tu priču

Za ove zahtevnije stvari, tipa keying se primeti razlika između jačih i slabijih kartica ali za ostalo ti je ovo sasvim dovoljno. S tim da obavezno uzmeš 6GB karticu, nikako 3GB jer se to isto iskorišćava. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

cao drugari, ako moze mala pomoc oko novog kompa posto je stari crko

prelistao sam dosta tema ovde, na benchu, gde god sam stigao i na kraju dosao do ovog zakljucka

 

ploca:  MSI H110M Pro-VD - 57e

procesor: INTEL Intel Core i5-7400 3.00GHz 1151 BOX - 180e

memorija:  CRUCIAL 8GB Ballistix Tactical DDR4 2666 - 52e

graficka: Sapphire RX 480 8GB GDDR5 Nitro - 262e

hard: imam stari koji ce da sljaka za sada, planiram da uzmem novi kasnije

kuciste: imam staro  (eventualno bi uzeo kuciste+napajanje - Kuciste 600W LC Power Pro 925B  - 7090din)

napajanje:  600W LC Power LC600H-12 V2.31 - 4400din  

 

treba mi za igre da rade lepo i da traje sto duze. kontam normalnoj osobi bi ovo trajalo 3-4 godine, ja cu ga izvuci na 6-7 (prosli sam kupio 2009. :D)

trenutni budzet mi je 620e i ni dinara vise (vec sam ga povecavao 2-3 puta). u narednih mesec dana mi stize SSD od 120GB i posle bi dodao jos 8gb rama (kad skupim pare). 

 

ako nesto treba da menjam, dodam, izbacim... bilo kakvi saveti, preporuke su dobrodosle. hvala unapred :D

 

Link to comment
Share on other sites

Sačekaj još dve nedelje posle te prve kupovine i skupi još 30e da kupiš veći SSD.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

Da, sve preko toga je mnogo mnogo lošiji odnos uloženog i dobijenog. Mada sad kad izađe ovaj Ryzen će možda skresati cene tih 8-core i sličnih procesora ali opet realno nije isplativo. Osim ako si sad baš u fazonu da napraviš neku high high end grafičku stanciu :)

Mada u suštini ti je i 7700K samo 6700K sa boljim klokom u startu i malo više overklok potencijala, tako da nije neka dramatična razlika u performansama ni ako ti uleti povoljno starija generacija. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ne znam gde gledaš cene ali 7700K kod nas je 52 hiljade (četri jezgra osam tredova), a i7-5820K (šest jezgara dvanes tredova) je 500 din skuplji. E sad, boost klok za prvi je 4,5 GHz a za drugi 3,6, al s obzirom da su oba K varijanta i da ti ne gine aftermarket kuler jer box ne dolazi u pakovanju, svejedno ćeš ih overklokovati i verovatno doterati šestojezgarni blizu kloka 7700K (taj ionako neće daleko s obzirom da je pasta unutar procesora sranje).

Ostaje problem ploče pošto su 2011-v3 modeli dosta skuplji, možda napolju ima jeftinije, al s druge strane nećeš ni 7700K stavljati na ploču od 100 evra.

Uglavnom ja bih uzeo AMD

Link to comment
Share on other sites

Ja nekako uvek gledam da izbegnem taj 2011-v3 socket jer su ploče papreno skupe, najjeftinija kod nas je 200 eur dok za te pare neku "normalnu" ploču možeš da biraš šta god hoćeš, čak bih rekao da je davati preko 150eur za ploču, čak i overklokersku, previše. 

Naravno sve zavisi šta mu tačno treba, činjenica je da X99 ploče podržavaju više memorije što može biti bitno za neke primene. 

No da se vratimo i na AMD, pojavili su se i nezavisni testovi procesora, pre svega R7 1800X

https://arstechnica.com/gadgets/2017/03/amd-ryzen-review/

http://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/amd-ryzen-7-1800x-cpu-review/

http://www.pcworld.com/article/3176191/computers/ryzen-review-amd-is-back.html

I u suštini svi potvrđuju ono što je AMD najavio - za te neke procesorski zahtevne operacije kao što su video encoding, rendering i sl daje isto što i Intel za duplo manje para, što je stvarno velika stvar. Jedino koliko vidim za igranje nije baš toliko jak jer nije baš optimizovan za aplikacije koje ne koriste sva jezgra, ali dobro tu ostaje da se vidi kako će se pokazati slabiji R7 ili čak R5 i R3 procesori, teško da će neko da kupuje ovo samo za igre :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Jes, za neke stvari baš jebe matere, al mora da ti treba baš takav specifičan scenario. Najdrastičnija razlika mislim da je u AES šifrovanju, bukvalno duplo brže na 1800X nego na 7700K (test na Anandu). Za gejming će se ionako kupovati četvorojezgarci, bnk

Link to comment
Share on other sites

Ajmo kontent. Crkava mi polako Samsung Spinpoint F3 od 500GB koji služi kao swap/temp/download/steam/install za igre koje ne igram ('nači sve) etc (SSD je sistemski, WD Red je storage).

Storage neću da akam, SSD nema mesta mnogo, koje đubre kupiti kome kajmak dati ?

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...