Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

On 17.6.2016. at 3:26 PM, daniiL said:

Danas stigle Sennheiser CX 5.00G.Prvi utisci,onako.Nisu lose,ali su debelo precenjene,pogotovo za pare koje ih cene(kod nas su preko 80e,a u inozemstvu su od 60e).Ja sam ih platio 40e i iskreno mislim da jedva vrede toliko.Do sada sam koristio Supelux HD 381F i Xiaomi Piston 3.Oba ova modela su ok.Izrada je meh,pogotovo Superlux.Zvuk je u globalu solidan,ali mi se nije svideo.Nivo zvuka je prejak.Na pola jacine,hoce glava da eksplodira.Zvuk ritam sekcije mi je skroz neprirodan,pogotovo odredjene vrste bubnjeva bas cudno zvuce.Visoki su ok,mada i oni zvuce malo isprano.Ali kad se sve sabere,za manje od 20e se dobijaju solidne slusalice.A sad Sennheiser CX 5.00G,izrada slusalica je dobra,mada mi se ne svidja kako su odradili kutijicu za cuvanje sluski.Generalno,zvuk je bolji nego na starim slusalicama.Prirodniji i prijatniji je zvuk.Bubanj zvuci kako treba.Nivo zvuka je slabiji nego kod Kineza,moze se cak i do kraja pojacati,bez da te boli glava.Ali iskreno,po meni,40e je plafon za ove slusalice.Sennheiser CX 5.00G jeste bolji od Kineza,ali cena za Kineze je bas dobra.Za 20e dobices solidne slusalice,dok za 40e dobijas malo bolje.

Mala ispravka,ako nekoga zanima,nakon mesec dana koriscenja.Sluske vrede svake pare.Vrede i tih 60e,koliko su na strani.Zvuk je bas dobar,toliko je dobar da se nenormalno cuje koliko je losa mp3 kompresija.Ja sam se prvo istripovao da su sluske sjebane,da je vec poceo da probija zvuk.Ali kad pustim istu pesmu i na Kinezima,takodje se cuje losa kompresija,ali veoma slabo.Tako da ko juri bubice,ove su fenomenalne za 40e.Jedino mi se kutijica i dalje ne svidja.

@ZwerkoHvala za info.Ipak mi je mnogo da cekam septembar za rx470,jos dok se ispeglaju cene,to ce biti oktobar,minimum.

 

Elem,sta mislite onda da uzmem i5+rx460,moja prvobitna varijanta je bila i3+rx470?

 

 

 

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

Link to comment
Share on other sites

^ a koje igrice planiras da igras? Nijedno ni drugo ti i nije neka opcija na duze staze, mogao bi vecinu naslova na high 1080p ali vec neki ultra/noviji naslovi bi jako tesko islo. Pitanje da li bi i mogao high sa tim da 460 nece biti ni medium range kartica

Link to comment
Share on other sites

Ne bih ja igrao nesto zahtevno,uglavno igram poe,planiram malo dotu opet da pocnem i,mada malo verovatno,mozda neki mmo na srednjim pdoesavanjima.Ne zanimaju mene nesto preterano visoke rezolucije i zahtevne igre.Bitno mi je da komp radi pristojno i stabilno.Plan mi je da me komp ok sluzi dok je u garanciji,sto je tipa 3 godine.

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

Link to comment
Share on other sites

On 05 July 2016 at 0:37 PM, Zwerko said:

Mislim da je teško to preporučiti odavde jer je tamo mnogo veći izbor modela i retko ko je odavde bio u prilici da pogleda tamo kako izgleda ta ponuda uživo. Po onome što čitam po netu Dell XPS 15 baš hvale i on ti se uklapa u budžet ali si to već i naveo :) Svakako bih Dell Inspiron izbegavao čak i tamo gde je kvalitetniji nego kod nas (drugačiji su modeli). Pogledaj možda i HP Envy ili HP Elitebook. Ja već duže vremena koristim malo stariji Elitebook i super sam zadovoljan, sad da li su nešto zasrali u novijim verzijama ne znam, valjda nisu :)

Edit: Mada i ti reviewovi po netu mogu da budu dosta problematični recimo dosta hvale taj Lenovo a ti kažeš da je krš :) Inače Apple osim što je malo precenjen je zaista vrhunska mašina ako govorimo o Macbook Pro. 

Na kraju cu izgleda da dam pare za Macbook pro ali cu probati da nadjem official refurbished koji zadovoljava ono što mi treba. Za nekih 1700$ ima vec 2015 modela.

Novi modeli MBP bi možda trebali da se pojave do septembra ali će mi to verovatno biti kasno.

.

Link to comment
Share on other sites

Koji laptop uzeti do 50000? Izbor sam sveo na Lenovo IdeaPad Z50-75 ili Dell Inspiron 3542 (mogao bih da kupim eksterni HDD), ali moze i neka druga (bolja) opcija.

Trenutno mi se vise svidja Dell, iako ima samo 128GB SSD. Mislim da mi to ne bi bio problem posto na desktopu koji imam vec 4 godine sam zauzeo samo 200GB, Lenovo ima bolji display (full HD) i neintegrisanu graficku, ali mislim da mi to nije bitno posto ne bih koristio laptop za igrice. Na Dell-u baterija traje mnogo duze (ako je verovati review-ovima).

Lenovo ima standardnu garanciju od 2 godine, dok Dell ima 3 godine garancije (ne znam da li to vazi i za bateriju, verovatno ne).

Link to comment
Share on other sites

Na stranu što je u Lenovu AMD, kombinacija integrisane i neintegrisane grafike u praksi znači samo probleme (kod AMD-a, Radeon R6 Graphics + Radeon M255 2GB znači da oba rade u isto vreme, dakle ne jedna ili druga, gde drajver skarabudžuje nekakav asimetrični SLI uz neretke užasne FPS spajkove i nekompatibilnost u igrama). Preskoči to govno.

Link to comment
Share on other sites

Ma svakako cu sacekati, mzoda cak i par meseci da se cene jos malo primire. A i da vidimo taj gtx 1060. Video sam to mi nije tolika frka tako da idem polako , nema potrebe da trcim ali svakako cu nesto pazariti u narednih par meseci :D Nego sam eto kontao da skupim kes i ispljunem madjarima ali eto nema potrebe

2 hours ago, voodoo_ said:

Sačekaj makar modele sa custom hlađenjem, ovaj cigla blower je sranje

Izleteo sam video sam da je powercolor pa nisam ni razmisljao, racunao sam da je onaj devil model nisam  obracao paznju

Link to comment
Share on other sites

Laptop do MAX 50k, il  da bude tu oko 45 soma (nase prodavnice itd), potreban sestri za osnovne potreBstine :p 
e da i ako moze 17,3" al ne mora da bude, bolje mi je nekako 17,3" jer kad gleda film da bar vidi nesto, zar ne ? :) 
edit: ak nije frka na pm saljite :) 

Edited by Geno
Link to comment
Share on other sites

Pozz drugari imam par pitanja, prvo gde mogu da dokupim jos jedan hladnjak(venitaltor kako vec) za CM Hyper evo 212, drugo je hteo bih da dokupim jos 2 ventilatora koja bi isla u kuciste medjutim imam samo jedan slobodan prikljucak na maticnoj jel postji neki djavo u koji cu da ubodem ta oba pa posle na maticnu? I jel ce moci CM hyper evo 2012 da ohladi"" amd fx 8350 ?

Link to comment
Share on other sites

Moci ce , imas ventilatore u winwin/gigatron. Mislim da su 120mm dodatni za Hyper. Proveri da nadjes neki koji ide u maticnu, i neki koji ide u molex (mada vecina njih su molex+pin koliko ja znam) Cenim da ima i neki prikljucak za to sto trazis. 

Edited by BakiZ
Link to comment
Share on other sites

A zašto tako misliš? Po meni cena od $250 za osnovne modele koji daju performanse praktično kao 980 koje se i dan danas prodaju po 400-450 pa i više dolara deluje kao vrlo dobra kupovina. Plus RX480 sad mora malo drugačije da se pozicionira jer kartica sa 8GB košta kao i 1060 koja ima 6GB a performanse Radeona su lošije. I interesantno je da je Zotac najavio i verziju sa 3GB memorije koja opušteno može da ide malo iznad $200. Mada su meni baš slatke ove male, mogu za neki mini pc:

zotac-geforce-gtx-1060-mini_6

Edit: Naravno ostaje da se vidi koliko će moći da isporuče i po kojim će cenama to lihvari prodavati kod nas, ali to je jbg priča tako za sve. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Dobra im je cena vec. Kod omiljenog "madjara" je MSI Gaming 1060 330e. Mislim da je to korektno za nereferentnu kartu. Ne verujem da ce RX480 nereferentni modeli biti mnogo jeftiniji. Sada je sve do cene. 

Mada, nije toliko brza koliko su najavljivali. Nesto oko 10% koliko sam video. Cena ce reci sve..

 

 

Edited by samur
Link to comment
Share on other sites

Mislim da treba to još sačekati, ok je cena u odnosu na 970/980 ali opet ta kartica ima preporučenu cenu od 280 eur, treba sačekati da kod mađara bude bar ispod 300,  a to će najviše zavisiti od toga koliko Nvidia bude mogla da isporuči u kratkom roku, kao i za Radeon uostalom. Mada je fakat bolje uzeti 1060 za 330 nego RX480 za 300. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Nvidia je prespremna jebeno. Oni objave svoju referentnu i tipa sutradan tu su vec custom modeli. AMD objavio svoju kartu pre nekih 5 nedelja otprilike, i jos uvek nema custom...

Ne verujem da ce cene 1060 ici dole mnogo. Ona je vec bolja po performansama, manje se greje, manje trosi... Klokuje se solidno. Bolja je kupovina trenutno, osim ako AMD dodatno ne skrese cenu. 
 

Prednost AMD-a je vulkan api, mislim cak da u DX12 karte rade isto... Da, evo u Hitmanu 1060 dobija rx480. To je to.

Edited by samur
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...