Jump to content

Novi procesor


m1Los

Recommended Posts

Cao svima, sry ako sam ne treba ovde da okacim topic (mozete prebaciti tamo gde treba). Evo ovako...

imam Biostar motherboard TA790GXB A2+ Ver. 6.x. Socket mi je AM2+ i pise da mi suportuje AM3 Socket Link (http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=379)

Zelim da uzmem neki AMD procesor do 8000 - 8500 din. Po mogucnosti Phenom neki. Zanima me da li treba da menjam nesto u BIOS-u zbog toga i da li je problem ako bude radio taj procesor na 400W ili 450W (nisam siguran koje mi je tacno napajanje)? Da li je komplikovano skinuti rucno stari procesor i ubaciti novi da ne moram da namestam nista dodatno i cackam nego samo da upalim komp i to je to. Inace treba mi za igrice uglavnom, photoshop itd. Iz NS-a sam inace pa pokusavam tamo nesto da nadjem ali slab je izbor i dosta su skupe cene.

Hvala unapred ! [:D]

www.senseyeesports.com

Link to comment
Share on other sites

Ako podrzava AM3 uzmi Phenom II X4 965 (cekaj da Vudu potvrdi :D ) a sto se tice fizickog menjanja procesora, to je barem lako. Skines kuler, imas malu metalnu nozicu (kao polugica je) malo je povuces u stranu i podignes a zatim izvadis procesor, ubacis novi, vratis polugicu u siguran polozaj, namestis kuler i to je to. Ako nikad nisi radio to (sto je verovatno cim pitas :) ) onda pogledaj na jutjubu kako se to radi, ima tona klipova koji pokazuju to. Nije tesko. I sto se tice eventualnih promena u biosu, mislim da nema potrebe za tim. Ako ploca podrzava AM3 onda ce prirodno i prepoznati koji je CPU u slotu i prema njegovoj nomenklaturi sama namestiti napon i ostalo.

Link to comment
Share on other sites

Prvo apdejtuj bios, a procesor se lako menja (prethodno ugasi napajanje na prekidač ili iz struje da ploča ne bude pod naponom), samo diži i spuštaj vertikalno da ne iskriviš pinove. Koliko se sećam Phenomi sa nulom na kraju su mogli da rade sa DDR2 memorijom, mada davno je bilo, al probaj da nabaviš ovo

http://www.itsvet.com/proizvod/amd-athlon-ii-x4-640-3.0ghz-2mb/comp_comp_cpu/47/411

pošto sigurno radi sa DDR2.

Link to comment
Share on other sites

@ Doberman

hvala puno na info [:D]

@ voodoo_

Reci mi jel to komplikovano (mislim na update BIOS-a), ako uopste moram to da radim? Predpostavljam da ima klipova na youtube-u za te stvari kao i za vadjenje procesora. I da imam DDR2 RAM 2 x 1 GB...

Hteo sam jos da pitam da li imate preporuku za neki sajt gde bih mogli da imaju ovaj konkretan model procesora ili nesto slicno tome (naravno u toj ceni)? Probao sam gigatron, comtrade, winwin, mkracunari, pixel i jos dosta...vrlo vrlo slaba ponuda procesora i lose "strucno" objasnjenje od strane radnika. Posto sam u NS-u bilo bih super ako znate za neki shop ovde, ako ne....onda da li znate za neku radnju koja ima ovakav ili slicni procesor a da imaju online kupovinu da bih mogao da narucim to?

(znam da smaram sa pitanjima...jbg. Bedno se zivi, jedva cu skupiti i za ovu crkavicu od procesora pa bar da znam da sam kupio pravu stvar i da ce me posluziti bar jos neko vreme [V] )

www.senseyeesports.com

Link to comment
Share on other sites

Pa i ne isplati ti se nešto naročito taj apgrejd, ja sam pobornik da kad se menja, to treba da se oseti drastično, a ovo za te pare i nije neko ludilo (mislim brzo je, al ne toliko). Preporučujem da sačekaš još jedno šest meseci i prikrpiš pare, pa onda promeniš komplet ploču, procesor i RAM.

Eventualno vidi ovde

http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?50-Prodajem-ili-menjam

da li ima nešto polovno što pasuje na tvoju ploču, a da nije skupo.

Link to comment
Share on other sites

To sam i ja kapirao da prodam ovo za koliko para mogu i da lepo kupim sve novo. Ali opet kazem nema se para za to posto imam troskova oko fakulteta i ostalih sranja da ne nabrajam sada.

U svakom slucaju puno hvala na pomoci, videcu da se snadjem vec nekako.

www.senseyeesports.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...