Jump to content

kartica za plaćanje na internetu


prota_

Recommended Posts

ja sam pre neki dan pokupio internet karticu iz inteze, manje od 10 dana im je trebalo da izrade.

kad sam već tu, danas sam prvi put platio nešto preko e-bankinga, s tim što sam promenio adresu koja je bila popunjena po defaultu (povukao je iz baze podatke koje sam dao pri otvaranju računa) i naplatili su mi 50 dinara provizije. je l' ovo normalno ili šta?

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

 

Link to comment
Share on other sites

Ako si student u BGu uzmi ETC Intezinu karticu, 600din ti treba da je izvadiš, dobiješ je za fazon za 2 nedelje. Ne plaćaš nikakve mesečne nadoknade niti proviziju prilikom podizanja para sa bankomata (što inače druge banke jako bezobrazno uzimaju i po 100 din)

plus imaš i dosta pogodnosti prilikom kupovina autobuskih-voznih i ostalih karata, kao i brda popusta...

eto :)

Edited by lekker
Link to comment
Share on other sites

Pa ne. Ako imas HIT racun kao sto neko rece prvih 5 placanja ti je free. Podizanje para sa tekućeg računa na bankomatu je free (Maestro) sa kreditne kartice je provizija (Visa, Master).

Android app takodje ima 5 placanja free, ali se stackuju sa netom, tako da nemas 10 nego i dalje 5. Cigani jesu. I mislim da naplacuju proviziju ako placas racune kod njih (tipa telefon,net,struja) bez obzira sto imas racun kod njih, samo je u posti free.

Link to comment
Share on other sites

kakva je to ciganija, ne mogu da verujem.

oni valjda ne naplaćuju proviziju (možda i ovde grešim) ako imaš račun kod njih a odeš da uplatiš, lupam, račun za telefon, ali ako to uradiš preko neta onda naplaćuju?

doca vs rl :D

naplaćuje se provizija za svaku uplatu*, s tim što ona varira. uglavnom je to određeni procenat od iznosa koji uplaćuješ, uz zagarantovani minimum od 30-50 dinara, pa u praksi platiš tih 30-50 dinara. kod nekih banaka imaš varijantu da njihovi klijenti plaćaju fiksnu proviziju za bilo koji iznos, a uplate preko ebanking-a bi trebalo da budu jeftinije nego uplate na šalteru, al u tvom slučaju očigledno nisu.

u suštini, lihvari naplaćuju provizije na sve živo, to je sad nova marketing menadžment mambo džambo #fonUP doktrina, da provizije treba da imaju sve veći udeo u profitu banke, jer se kamatne marže smanjuju. s tim što su kod nas kamatne marže ogromne, al boli ih kurac.

i da, gomila ljudi i dalje misli da je u pošti besplatno plaćanje. to je odavno ukinuto, a provizije su im veće od mnogih banaka. ovako iz glave, komercijalna banka ima dosta niske provizije, mislim da im je 20 dinara minimum, al su jako spori pa izgubiš sat vremena na plaćanje komunalija. tu ih pošta sve šije.

* - neke komunalije su oslobođene plaćanja provizije, pa bi to trebalo da bude besplatno. sigurno se ne plaća provizija za infostan i EDB, možda još i za neke poreze i sl. za telefone, sbb i razna održavanja zgrade se naplaćuje.

što inače druge banke jako bezobrazno uzimaju i po 100 din

ne znam da ijedna banka naplaćuje kad podižeš sa njenog sopstvenog bankomata, a kad koristiš tuđi, platićeš proviziju sa svakom karticom.

Link to comment
Share on other sites

keva plaća sve žive račune (infostan, struja, net, račune za mobilni) i slično preko e-bankinga komercijalne banke i nikad nisu skinuli proviziju, ako se ne varam.

zato sam i pitao u čemu je fora :/

inače, raiff mi je skoro naplatio 100 dinara provizije na uplatu ispitnih sveski za faks koje su 800 dinara :)

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

 

Link to comment
Share on other sites

proveri ti malo s kevom da li je stvarno bez provizije ili je neka sitna na koju nije obratila pažnju. kao što rekoh, infostan i edb idu bez provizije svuda, a na telekom, telenor i ostale se plaća tipa 20 dinara.

Link to comment
Share on other sites

i intesa se ne placa provizija ako si njihov klijent, placa se mesecno odrzavanje. i ovo je za magnjifiko (fuj kakvo ime) racun, mislim da je i za hit. mada kad pogledam da me mesecno 400 dinara kosta to i pogledam da imaju debelo preko milion klijenata, 4 miliona eura (i vise) samo od odrzavanja racuna je sasvim dooobar iznos

najjaca je provizija meni bila u cigalfa banci, 250 din za racun od 140. ofc da nisam platio.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

To sa provizijama kod banaka je uvek malo problematicno, ja sam jednom u toj alfa banci platio tih 250 dinara provizije jer sam se zurio, ali su realno bezobrazni za sve pare. Postanska stedionica je tu kul posto je njima svejdno da li si klijent ili ne i relativno je niska provizija tipa 20-25 dinara mislim da je sad. Fora je sto kod njih provizija ne skace s visinom transakcije sto je jako bitno ako se uplacuju neke vece pare. Tipa moj ortak je kupovao kola na lizing (recimo kod Hypo, nisam siguran) i ono trebalo je da uplati ucesce nekih 600.000 din i bilo mu logicno da uplati tu u banci, nasta mu je ovaj lik iz lizinga rekao da ce mu uzeti 1% proviziju, tj 6.000 din tu i da ode u Postansku stedionicu gde su mu naplatili tih 25 ili koliko vec dinara :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Magnifico i lični bankar keva, nema čekanja

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Опа то за поштанску нисам знао :) Је ли то у скорије време било ?:)

Pa tipa pre par meseci, dakle relativno skoro. Plus sto Postanska ima potpuno suludu varijantu da mozes racun da platis karticom bilo koje banke. Tipa moja keva ode u Postansku i kreditnom karticom Raiffeisen banke plati Infostan, a to ne bi mogla da uradi u svojoj banci :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...