Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma


VELIKI KURAC

Recommended Posts

  • Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3 hours ago, togFU said:

navodno da možeš da voziš iz trećeg lica, kao u video igri 😄

 

wow, such safety 🙂 many wow 🙂

ovo mora biti generalno dosta ograničeno nekako, ne vidim realan scenario da se ovako voze kola 🙂

12 hours ago, dovlagsi said:

Seat Leon Cupra i Audi S3, kola koja su mi ostala draga zbog žute boje. Što se Jeep-a tiče, Renagade je odličan u žutom a i ovaj novi kombo žuto/crno glosi mi je fino na slici bar. 

ne sviđa mi se dačia dupe, napred je još i ok. 

renegade je žuti vrlo solidan jeste, mada dobro nabadaju i narandžastu i crvenu za renegade (a kapiram i ostatak game samim tim)

 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da kasniš već jedno 3-4 godine sa tom pričom, bio je neki klip lik u Hrvatskoj sa Teslom zaglavio u koloni, vadi drona, ide okolo da snimi koliko ispred je gužva. S tim da je to malo problematično sa zakonske strane, makar u Srbiji - tebi treba praktično dozvola za svako poletanje drona i lokaciju gde ćeš leteti :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Zwerko said:

Mislim da kasniš već jedno 3-4 godine sa tom pričom, bio je neki klip lik u Hrvatskoj sa Teslom zaglavio u koloni, vadi drona, ide okolo da snimi koliko ispred je gužva. S tim da je to malo problematično sa zakonske strane, makar u Srbiji - tebi treba praktično dozvola za svako poletanje drona i lokaciju gde ćeš leteti 🙂

zar nije ovo samo ako je teži od tipa 200g zato ih prave sve da imaju 199g? 🙂

1 hour ago, dovlagsi said:

U pr tekstu iz polestara kažu da dron tebe prati u vožnji i da posle možeš da gledaš te snimke i čak montiraš klipove na ekranu kola ☺️

ako još puca lasere na protivnike, i'm buying it!

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Junkie said:

Nisam na kraju to odradio delom zbog pravnih peripetija, delom zbog praktičnih... ono krene da duva i ode negde u 3 lepe a meni kreće kolona lagano 😄

Inače imam par dronova gajbi, koji su do 200g, tako da bi bili ok za tu svrhu.

onda sledeći put malo više budi SRBIN malo manje SLOVENAC pa javi kako je prošlo! :))))

Quote

 

a takođe, kad smo već tu i na temi o kolima, država je zamrzla cene derivata ali ipak moraju da se promene!

Татјана Матић је гостујући у Београдској хроници навела да су сви привредни субјекти који су покушали да ограниче продају нафте и нафтних деривата кажњени у ванредном инспекцијском надзору, наводећи да је од три пријаве једна била неоснована док су у случају друге две изречене казне.

"Све веће пумпе биле су врло добро снабдевене, а мањи привредни субјекти су се понашали неодговорно и калкулисали су са ценом", рекла је Матићева и додала да је Уредба о ограничењу цене нафте и нафтних деривата на снази до 13. марта.

Према њеним речима на глобалном тржишту нафте и нафтних деривата има већих поремећаја, тако да је "велепродајна цена у великој мери превазишла малопродајну", па се претпоставља да мањи трговци нису имали веће залихе нафте и деривата и нису могли да продају по цени коју прописује уредба, али их то, како је додала, не аболира од прекршаја који су учинили.

"Овакви потези нису у складу са законом и апсолутно су санкционисани. Ово нису '90-те и не можете да органичите сипање горива у аутомобил на 50 литара или камионима на 100", рекла је министарка.

Истиче да количину продаје бензина има право да ограничи држава кроз прописе и законе које доноси.

"Међутим, држава такве мере неће доносити, нити су у плану. Нема разлога да се такве мере доносе зато што не постоји несташица нити нафте нити нафтних деривата, њих има довољно и овде је само питање велепродајне цене на тржишту која је виша него што се формира малопродајна цена која мора бити и која ће сигурно бити усклађена. Ми управо са удружењем нафтних компанија преговарамо, и мора бити донета нова уредба зато што ова истиче 13. марта", објашњава Матићева.

Министарка је рекла да ће Влада Србије ускоро донети нову уредбу о ограничењу цене нафте и нафтних деривата, а да нова цена мора бити ближа економској јер тржиште мора да буде добро снабдевенено. 

"Мора да се формира нова цена, и нова уредба ће бити донешена. Та нова, малопродајна цена мора бити, да кажемо, ближа економској цени", наводи министарка.

 

znači, ide nova uredba o ceni goriva koja je ekonomska cena, odnosno kao da nemamo uredbu i cena se redovno reguliše kao i uvek do sad :))

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Поскупљење горива на ограниченом нивоу
Међутим, како каже, имамо проблем код нафтних деривата зато што није у одговарајућем односу малопродајна цена, и то би требало да буде решено на неки начин.

"Уколико буде продужена уредба, која истиче 14. марта, онда се морају заштитити продавци. То би значило поскупљење горива, али на ограниченом нивоу да не би дошло до експлозије те цене", додаје Станић.

Истиче да је битно да се постигне стабилност. "Цене расту и рашће у наредном периоду, али је чињеница да тај раст треба да буде постепен, како би и привреда и становништво могли да се прилагоде", наводи Станић.

Сматра да би до додатне кризе могло доћи ако би се десило укидање дипломатских односа између Русије и Запада, да дође до наглог броја раста цивилних жртава, рецимо и да се у једном моменту чак можда и потпуно прекину снабдевање европског тржишта нафтом и гасом из Русије.

"То је заиста екстреман сценарио и врло мало вероватан. Кажем да би у том случају могло доћи до проблема у снабдевању горивом и уопште енергентима у Србији. Међутим, оно што је чињеница када говоримо конкретно о храни у Србији имамо предност зато што смо у великој мери самодовољни", оцењује Станић.

 

evo, sve je u redu!

Link to comment
Share on other sites

Mazda CX-60, reciklirani dizajn koji je za mazdine standarde izuzetno dosadan pomalo čudi

sem toga, ide samo kao plug-in 🔌 hibrid, komb 2,5 benzinjara sa 100 kW elektro motorom 327 ks 5,8 sek 200 kmh 

full size suv, iznad cx5

 

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, dovlagsi said:

Mazda CX-60, reciklirani dizajn koji je za mazdine standarde izuzetno dosadan pomalo čudi

sem toga, ide samo kao plug-in 🔌 hibrid, komb 2,5 benzinjara sa 100 kW elektro motorom 327 ks 5,8 sek 200 kmh 

full size suv, iznad cx5

Mazda-CX-60-2023-800-19.jpg

Mazda-CX-60-2023-800-17.jpg

Mazda-CX-60-2023-800-22.jpg

Jel sam i dalje jedini kome slike koje kaci Vlada izgledaju polomljeno/sareno/kako god? 🙂

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, fuse.buca said:

Jel sam i dalje jedini kome slike koje kaci Vlada izgledaju polomljeno/sareno/kako god? 🙂

e to je neki čudan random koji ne znam kad se javlja, evidentno je to do netcarshow sajta, možda kad se neka kvota ispuca ili tako nešto.

kod mene sad na primer prikazuje normalno, ali znam šta pričaš i nekada i meni izbaci te "kvadratiće".

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, dovlagsi said:

konačno evo serijske verzije id buzz, baš mi je žao što će biti samo električni 😞 baš je kul! 

jest bogami simpatičan za svoju klasu ... uzmi pa preradi, ubaci mu običan motor ili makar generator u gepek pa se i dalje vozi na benzin koji napaja generator a on puni motor na struju!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...