Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma


VELIKI KURAC

Recommended Posts

Laki pomenu na temi o LED sijalicama pa sam pogledao Mol akciju za Osram sijalice, pre svega ove za kola, recimo dva komada Silverstar 2.0 su na akciji 1.000 dinara, a standardno su zaista oko 2.000. I ja ih jesam platio toliko, ali traju mi evo vec dve godine (u smislu skoro 50k kilometara predjenih sa svetlima, ne Lakijevih 2 godine i 10.000 :) Tako da ko bi inace sipao na Molu ili mu je ok da sipa tamo ovo se bas isplati, svaka preporuka!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da, ovo su standardne halogene, mislim da Osram i nema LED replacement za kola. Poenta je da ove h1, h4 ili h7 po ovim cenama su otprilike duplo skuplje od nekih standardnih (Wurth, Hella i slicno), a po mom iskustvu traju bar 3-4 puta duze, tako da se dobrano isplate. 

 

Doduse jeste cudno da su im na celoj akciji samo ovo sijalice za kola i samo ovo nesto sto nije LED, verovatno su isli logikom "daj to je za sipanje goriva, ubacite i nesto za kola" :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

"..It’s completely incongruous for an engine this small to make this much noise. It’s accomplished in part with exhaust tuning, and in part by artificially enhancing the engine sound through the i8’s speaker system. Yes, the noise is fake. No, I don’t care..."

:D

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Леп Астон. Не знам да ли због угла задњи крај делује некако кратак и затупаст или су заиста одрезали цео реп.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

Ne mogu da definišem dal je sad ovo X4 ili X6. Po novinarskom izdanju, ovo će biti SUV kupe koji će nastupati zajedno sa M-klasom, koja će se ubuduće zvati samo "GLE". "E" na kraju oznake znači da pripada porodici E-klase, pa će tako dosadašnji GL biti "GLS".

nego, zanimljiva ponuda motora - najslabiji je 260 KS dizel! OK biće kasnije i slabijih, al barem godinu dana će ići sa gamom motora 260 - 360 KS.

Ono što zbunjuje je i novitet - GLE 450 AMG, prvi model iz AMG sports linije. Zanimljivo je to što, ako bi ovo trebao da bude pandan X6-ici, onda ne bi trebali da stavljaju 2,0 turbo 360 KS koji su sad ovde upotrebili. Nema ni logike da najsnažniji motor bude onaj sa najmanje kubika. A "sports" linija AMG-a znači da to nije pravi AMG, već soft AMG. Opet kopija BMW-ove priče...

Sve to deluje dobro upakovano i sigurno će imati tržišnu prođu, ali mnogo su prekopirali BMW i koncepcijom i izgledom i nomenklaturom čak. Mercedes je do sada uvek bio taj koji izmišlja stvari.

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...