Jump to content

Koji krevet i dušek kupiti


Recommended Posts

sad mi ortak s posla naprica bajke o simpo nautilusu..jebote, pa to je simpo, srpska firma, asocijacija na bedu..mozda nisam u toku ali mene i dalje to podseca na onu reklamu jugodrvo ugodrvo godrvo odrvo drvo rvo vo o

Simpo bi zapravo trebalo da radi ok proizvode, čak ih i izvoze i tako štošta.

Link to comment
Share on other sites

bio i probao, brate mekani su mnogo i premijer i nautilus..ima i neki Admiral (lol ko daje nazive) malo tvrdji ali nije savrsen..

bio u u Shnalarararafiji, stvarno su mi delovali udobno duseci..jedino sto su spolja 80 odsto sintetika..ovi ostali su skoro svi pamuk..a s obzirom da su ubedljivo najskuplji - preko 300 jevreja - mogli bi pamuk da instaliraju..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
11 minutes ago, Santa said:

Koji je to Dormeo jebeni. Ima bre 100 modela. Te džepičaste opruge, memorijska pena 100 govana nekinh. Šta od toga jebeno valja?

http://zena.blic.rs/Zdravlje/42466/Kako-odabrati-pravi-dusek-za-sebe izguglah ovo danas, nije los clanak, 2 dana se raspitujem, ispostavi se nauka jebena.,.. i dalje nisam 100% siguran na koji stranu da odem :D

Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade

Link to comment
Share on other sites

inb4 sto bi rekao dule, ja sam ovim dosta dosta zadovoljan

http://www.ikea.com/be/fr/catalog/products/50244524/#/10244516

A budem li se skucavao ovde ovo ce biti minimum

http://www.ikea.com/be/fr/catalog/products/20257725/#/50257719

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Santa said:

Koji je to Dormeo jebeni. Ima bre 100 modela. Te džepičaste opruge, memorijska pena 100 govana nekinh. Šta od toga jebeno valja?

E to je meni bio zajeb pa sam otisao u Dormeo i probao svaki.Mislim da ja imam "stariji" model ovog:

http://www.dormeo.rs/memory-2-12-fresh-supreme

Meni je odlican,nikad necu zaboraviti kada sam prve nedelje spavao na njemu posle 7 godina lomatanjima po podstanarskim kaucevima na izvlacenje.Jedino dva puta godisnje pozovem tepih servis da ga dubinski ociste i jednom godisnje dam tetki da mi sasije novu posteljinu.

Ram je potpuno nebitan,bitan je samo dusek.

Edited by Dende
Link to comment
Share on other sites

To sam već skontao, idem na varijantu drven krevet, i što skuplji dušek.. ali koji :D Imam 130 jebenih kilogramsa atm..

Edit: u principu ću videti sad kad odem kod tetke u Slo, jednom sam knjavao na jednom krevetu kod nje, kao u pesku da ležim, fino tvrd krevet... 

Edited by Santa

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Link to comment
Share on other sites

http://elastoflex.rs/

tu su najbolji dušeci - Optimo.

Mislim, najbolji... najbolji u smislu odnosa cene i kvaliteta. Na primer Šlarafija ti je čisto kidanje po ušima u odnosu na kvalitet (spavao sam godinama) i isto važi za Dormeo koji je najjeftiniji od tih tipova dušeka, ali cena ne odgovara kvalitetu (ima moja keva).

Podloga je posle dušeka najvažnija. Ram, ako govorimo o onome što ide oko dušeka je isto bitan da se dušek ne bi raskokao. Krevet sam po sebi zaista nije bitan, ali kao i u svemu ako daš malo para biće loše muzike (škripanje, vitoperenje, itd.).

Inače, i pored svega šta sam gore rekao, mislim da je priča oko dušeka prenapumpana. Svaki novi dušek je bolji od starog. Pitanje je koliko dugo će da ostane tako dobar. Poenta je da dušek mora da se menja na svakih XY godina pri čemu XY teži nuli. Ovi pena/latex dušeci ti daju garancije na 10 godina, što mislim da je realno za dušek. Ali ko ima para da kupuje tako često? Problema ima tu milion, ali mislim da je najbolje ići od salona do salona i probati.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Garancija na Dormeo je od 15 do 20 godina, u zavisnosti od modela.

Kakvi su to uopste Slafarija duseci? Kada sam ja kupovao 2011., toga nije ni bilo, a ja sve sto kupujem moram da istrazim podrobno, cudi me da nisam naisao na njih.Mada, izuzetno sam skeptican na sve sto se proizvodi u Srbiji.

Edited by Dende
Link to comment
Share on other sites

Ja sam nasao neki krevet od punog drveta u San-Toriniju. Mislim da je dobar odnos cena/kvalitet, plus popust.

http://www.san-torini.com/proizvodi/kreveti/krevet-monaco-natur-90-190-200

A i dalje nisam siguran za dusek, imam jos 20ak dana da se odlucim, dok ne stigne krevet. Za sada vodi Scharlafia, imaju taj sistem zicanih jezgara koji moze da traje xy godina, i poprilicno je kvalitetan. Razmisljam se izmedju jeftinije varijante sa XR penom(45k)  ili sa lateksom (63k)., sve to za 160/200 dimenziju.

Bernarda - http://www.bernarda.rs/magic-touch/ isto ima kvalitetne duseke, sa sistemom, dzepicastih jezgara, hrvati ih prave. Al nekako naginjem na Scharlafiju. cine mi se boljom opcijom na duze staze.

E sad taj Optimo , kapiram da je najbolji u celoj prici ali kosta skoro duplo...

Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade

Link to comment
Share on other sites

Neću pisati da je Dormeo najbolji izbor (jer to svi znaju :D), već samo želim da skrenem pažnju na to da Dormeo ima zaista dosta modela i linija dušeka, tako da ne stoji da je Dormeo "najjeftiniji za taj tip dušeka", ili kako već je neko gore napisao. Kol'ko para, tol'ko muzike - važi za automobile, kancelarijske stlice, pa tako i za dušeke.

Npr. ovaj dušek - http://www.dormeo.rs/air-lux-plus-dusek je top koji može da se kupi kod nas.

Postoje i drugi Octaspring dušeci koji zbog cene nisu prisutni na našem tržištu, primer - http://www.dormeo.co.uk/octaspring/memory-mattresses/octaspring-8500.html

Link to comment
Share on other sites

Ja sam skapirao da svako hvali svoga "konja" po pitanju dušeka, kako god okreneš. I čim cena pređe tipa 25k ispadne mu "isto" ... Ja sam na kraju kupio ovaj

https://jysk.rs/spavaca-soba/duseci/duseci-od-pene/gold/dusek-160x200-gold-f35-dreamzone

I mogu reći da sam za sada zadovoljan, mada ne znam ni šta je trebalo da očekujem, meni izgleda nije potrebno puno da bih ok spavao.

Fora je doduše kod Jyska da se isprate akcije i popusti jer baš dosta spuste cenu, mislim da sam ovaj umesto 50k platio 35k ili čak možda 30k. 

A garancija je šatro 25 godina lol :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...