Jump to content

kratki stripovi


Guest

Recommended Posts

победиш уместо постављача. варијација обрнуте психологије.

у твом примеру, на следећи начин:

- пи на шта личим овако ненашминкана, ниједан фрајер неће да ме стартује

- потпуно си у праву, стварно ти је лош тен.

тада, суочен са поразом, постављач ће вероватније покренути конструктивну акцију.

А, јес, јес, фала:)

Одбијеш партиципацију заправо, недавањем простора за даљи маневар:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

čekaj bre, zar se nisi hvalio da ti je na poslu herp derp, da možeš da izblejiš pola dana kad si se ne radi, i da non stop pušiš šit?

Ne kukam ja kako je posao problem, posao je zaista herp sto se tice dolazaka, odlazaka i blejanja dok si tamo. Kukam da imam previse posla u smislu ustajem u pola 9, u pola 10 sam u kanc, u 6 sam gajbi, onda sljakam po master tezi, posle neka epizoda neke serije i krevet. U Srbiji kad sam (u ovom trenutku) znaci da nemam nikakvih obaveza i da mi ceo dan prodje u sreci i veselju.

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

ko bi rekao da ove random teme mogu da budu generator zanimljivih diskusija :) aj jos jedan split sad, greota da ovaj Duletov gotivan post o igrama i jedini koristan post koji je Daki ikada ostavio budu zaboravljeni u Kratki stripovi part 5

Edited by trooper
Link to comment
Share on other sites

Jel ovo duletovo The Basics of Non Violent Communications :D?

Није, то је у принципу Бернова нека подела (Ерик Берн), ако неког занима може да набави његове књиге Трансакциона анализа и Коју игру играш (на енглеском Games that people play), као и Ја сам ОК ти си ОК, која није његова, лик се зове Томас Харис (ако нисам нешто истрипово).

Разни трипови, мислим, ја бих то читао и да ме боли уво за псиџу, толко је добро:) За гомилу свакодневних ситуација које су лол, лик ти да лепо шаблон зашто је то тако, како да извалиш кад се шаблон одвија и те форе. А ствари су тотално готивне, на сваку си у фазону ''дадада јесте'' :)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne radi se samo o lenjosti, koju ne poričem uopšte, već i o mentalnoj konstrukciji čoveka koji je ceo život rastao u specifičnoj sredini i sa specifičnim ljudima, i od tog mentalnog sklopa sada ne može da se odvoji niti da se izdigne iznad toga jer je (=sam) previše slab za to, bar trenutno. Nije to crna boja sa mora koja se skine posle mesec dana, to je jedna mladost gradjena i oblikovana dve decenije, ogromna mentalna snaga čoveku treba da se ta forma prvo razbije, a onda i oblikuje drugačije. Sa druge strane i najmanji pad u u tome vraća na početak. Kad sam i pokušao da se odvojim od te priče, uvek sam upadao u depresiju jer sam i previše u tom jagodinskom svetu, i to je specifično za gotovo sve jagodince koje znam da žele nešto više. Tu se , da se razumemo, ne radi samo o prostoj karijeri, nego i uopšte o vrednostima u životu, o načinu razmišljana, o interesovanjima, o ponašanju, o rezonovanju nečijih vrlina i mana...

Doolio, nema nas više, ali jedna moja strana bi se zadovoljila prostim i veselim jagodinskim životom profesora-pijanca, a druga želi nešto više od života jer joj je muka od načina na koji funkcioniše jagodinski ekosistem, u uvek jedna strana pati i tišti me, kada forsiram onu drugu.

I svestan sam ja svih vaših saveta, ja nikad ni ne odustajem, ali se nekako uvek vraćam na isto mesto. Nego, ne znam zašto na stripovima uopšte pričamo o kaputašima, eto jedina dobra stvar od toga je što mogu da vam preporučim da pročitate pomenutu knjigu, stvarno je odlična :)

Dva jagodjanca sa kojima se druzim su jedan caruje ovde, drugi u holandiji. Ne vidim da su kaputasi. Dakle jedini realan problem na koji ne mozes da utices sada vise je sto sa istorijom neces moci solidno da zivis u danasnje vreme. Mada posto si mlad i zdrav kao ruza, ne vidim bas neke velike teskoce.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Ili radi nešto čime si zadovoljan i što će te naterati da iskoreniš tu lenjost ili nastavi da sviraš suncu po internetu kako ti ne valja ovo, imaš unutrašnji razdor ili šta ti ja znam. Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor, it's as simple as that. Sve najbolje.

I began revolution with 82 men. If I had to do it again, I do it with 10 or 15 and absolute faith. It does not matter how small you are if you have faith and plan of action.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...